MagicHOME a fost inaugurată la București, în apropierea spitalului Fundeni. Campania de strângere de fonduri continuă. Toate fotografiile din articol: Lucian Muntean

Cum arată MagicHOME Fundeni, casa clădită de 160.000 de oameni

În 2017 începea una dintre cele mai mari campanii de donații din România, cu un scop precis: construirea unei case pentru cazarea temporară a părinților care își însoțesc copiii bolnavi de cancer pe timpul tratamentul acestora.

Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu au fost inima acestui proiect

„Împreună pentru Magic HOME” a reușit să atragă atenția a peste 160.000 de români, care au donat câte 2 euro printr-o campanie de SMS care continuă și astăzi.

Așa arată un dormitor din MagicHOME

Unii dintre donatori au donat în fiecare lună, fapt care a dus la strângerea unei sume totale de 1.7 milioane de SMS-uri.

Sufrageria este suficient de încăpătoare pentru familiile care sunt nevoite să-și însoțească copiii la tratament

„Campania MagicHOME își propusese să strângă 200.000 de euro prin 100.000 de SMS-uri – cu care să amenajăm o casă pentru copiii bolnavi de cancer și părinții acestora, chiar lângă Institutul Oncologic din București. Am finalizat acea casă. Și suntem mândri și bucuroși că am finalizat mai mult decât o casă. Astăzi avem o Rețea a Solidarității, pentru care avem nevoie în continuare de sprijinul oamenilor!”

Melania Medeleanu

Oana Pellea, doar unul dintre oamenii de cultură care s-au alăturat campaniei

Casa se află pe Strada Caisului, nr. 23A, în Dobroiești, județul Ilfov, în proximitatea spitalului Fundeni. Infrastructura foarte proastă din zonă nu permite un transfer foarte ușor către spital, dar lucrurile se vor rezolva în curând.

Pentru a ține costurile sub control, nu a fost ales un teren aflat în centrul Bucureștiului, ci la periferie, dar în proximitatea spitalului Fundeni.

Centrul MagicHOME va deveni complet operațional în ianuarie 2020. Imobilul are o suprafață de 750 m2, 11 camere cu 26 de paturi, spații de recreere comune, câte o bucătărie la fiecare etaj și o terasă generoasă.

Costurile totale au fost de 700.000 de euro

Pe lângă sponsorii individuali au donat și companii și alte organizații, astfel încât MagicHOME nu va fi doar un spațiu de cazare, ci și unul de consiliere, în care familiile care trec prin drama cancerului pot primi terapie individuală sau de grup.

Spațiile comune de recreere permit familiilor să treacă mai ușor prin drama cancerului

Nu doar copiii care urmează tratament oncologic și familiile lor vor beneficia de pe urma serviciilor MagicHOME, ci și alte categorii: arsuri, imunodeficiențe, boli cronice grave, boli rare.

Camerele sunt vesele și calde, gândite pentru familii.

Evident, nu e vorba doar de construirea unei case. Serviciile oferite familiilor cu probleme costă, și nu puțin. Iată de ce organizatorii campaniei au subliniat că e nevoie în continuare de ajutorul donatorilor.

Familiile primesc și cele necesare preparării sau încălzirii mâncării

MagicHOME nu se rezumă la acest nou imobil. Datorită sprijinului generos al donatorilor dar și a faptului că ONG-ul care se ocupă de acest proiect a cheltuit cu atenție banii, MagicHOME este astăzi o rețea de 14 centre în 3 țări (România, Republica Moldova și Austria).

SCRIAM ANUL TRECUT DESPRE POVESTEA APARTAMENTULUI 17, PUS LA DISPOZIȚIA MAGICHOME PENTRU COPIII CARE VIN LA TRATAMENT ONCOLOGIC LA CLUJ-NAPOCA

Pe lângă București, au fost deschise apartamente în Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara, Iași, Craiova, Chișinău și Viena.

Vlad Voiculescu și Melania Medeleanu au reușit să crească acest proiect la un nivel de necrezut în urmă cu doi ani

Ca să ne facem o idee despre cât de necesară este o astfel de inițiativă, câteva numere: circa 2.500 de copii sunt tratați în fiecare an în centrele oncologice din România. Peste 70% dintre acești copii provin din familii sărace, iar costurile asociate diagnosticării și tratamentului sunt prea mari pentru a și le putea permite

Familiile pot dormi și locui în apropierea spitalului la care sunt tratați copiii, fără costuri asociate

Costurile internării și mai ales lipsa condițiilor pentru însoțitorii copiilor pot duce la terminarea prematură a tratamentului și la mari dificultăți financiare pentru familiile care sunt deja lovite de o tragedie. Exact aici intervine rețeaua MagicHOME.

Atmosfera este de casă familială, pentru a reduce stresul asociat cazării într-un oraș străin

Ideea din spatele MagicHOME a fost de a reduce la maximum stresul asociat cu tratamentul oncologic sau al bolilor grave. Faptul că sute de mii de români s-au raliat acestei cauze ne permite să avem speranța că și statul va lua aminte și va investi, poate chiar în colaborare cu astfel de ONG-uri, într-o rețea proprie de unități de cazare și tratament pentru astfel de boli.

Totul este gândit pentru a relaxa puțin atmosfera, atât în interiorul, cât și la exteriorul MagicHOME

Cele 14 centre MagicHOME din țară și străinătate au oferit, până acum, peste 10.000 de nopți de cazare pentru familiile care se confruntă cu problema cancerului.

Sprijinul nostru continuu este esențial

Este nevoie ca această campanie să continue, așadar vă invităm și pe voi să contribuiți în continuare, printr-un simplu SMS cu cuvântul MAGIC la numărul 8844. Donația lunară recurentă poate fi oprită oricând de către donatori.

Casa se poate vizita de public pe data de 27 noiembrie

Cei care doresc să doneze mai mult sau să redirecționeze o parte din impozitul pe profit sau venit datorat statului, o pot face accesând site-ul MagicHOME.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea aduce în fața ta de cinci ori mai multe soluții la problemele României.
Vrei să ne ajuți?
Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
5€
10€
25€
50€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

2% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și newsletterul Revista Pressei, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Depune-l la ANAF până pe 15 martie sau trimite-l până pe 1 martie la adresa: Bld. Eroilor, nr.1, ap.11, Cluj-Napoca, jud. Cluj. Și îl depunem noi.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...