Gruia Dragomir
Redactor
Nu s-a făcut scriitor pentru că scrie prea mult, dar nu exclude ca la un moment dat să o lase mai moale și să se dedice exclusiv genului literar. A lucrat și colaborat cu numeroase publicație, în principal pe partea de cultură urbană sau cultură pop, dar a avut și aventuri pe partea de copywriting. A intrat în Cartea Recordurilor ca unul dintre autorii celui mai rapid roman din lume, este unul dintre autorii romanului colectiv și experimental „Rubik” și de-a lungul timpului a mai publicat proză scurtă sau pentru copii în publicații de specialitate sau volume colective.
Cu palma lui Will Smith la psiholog: de ce ne pasă atât de tare?
Ca să înțelegem mai bine de ce întreaga lume a reacționat atât de visceral la un eveniment minor, am rugat un psiholog să ne explice câteva din procesele cognitive din spatele acestui gest, dar și a reacției noastre la el.
Cum se vede războiul din Ucraina prin ochii românilor din diaspora
În diaspora românească, zgomotul războiului din Ucraina se aude mai degrabă în fundal. Poate pentru că sunt mai departe, geografic vorbind, de conflict, sau poate pentru că societățile în care trăiesc sunt mai rezervate emoțional - oricum ar fi, românii din afara țării privesc lucrurile cu la fel de multă îngrijorare, dar mai puțină anxietate decât cei din țară.
Am devenit tată în pandemie și viața mea n-a mai fost niciodată la fel
Runa s-a născut pe 28 august 2021, cu trei zile întârziere față de data estimată și în prima zi ploioasă după un lung șir de zile caniculare, cu temperaturi de peste 40 de grade. Aceasta este povestea a cum am devenit tată în pandemie. Faptul că s-a întâmplat tocmai în această perioadă nu a fost deloc un chin, dimpotrivă.