FOTO: Voicu Bojan (c)

PODCAST. Suntem în stare să înțelegem inteligența animalelor?

Frans de Waal este un etolog de origine olandeză. Ultima lui carte are un titlu incitant și a creat deja dezbateri. „Suntem îndeajuns de inteligenți pentru a înțelege inteligența animalelor?” (editura Humanitas, 2019) a fost tradusă în românește de Carmen Strungaru și a fost lansată în luna octombrie.

De Waal este unul din cercetătorii de top ai lumii animale, iar descoperirile sale oferă o perspectivă nouă asupra relației omului cu animalele.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea aduce în fața ta de cinci ori mai multe soluții la problemele României. Vrei să ne ajuți?

Susține PressOne

Cea mai mare greșeală, spune el, a fost că omul a judecat inteligența altor ființe doar în termeni umani, comparându-le cu propria sa percepție asupra lumii.

Dacă s-ar fi luat în considerare că mediul în care trăiesc animalele și situațiile sociale în care sunt implicate sunt cu totul altele decât provocările cu care noi ne confruntăm în permanență, răspunsurile privind inteligența celorlalte viețuitoare ar fi arătat cu totul altfel. De Waal ne face să punem sub semnul întrebării ceea ce el numește „excepționalismul uman”.

Răspund întrebărilor și prezintă controversele cărții etologul (specialist în comportamentul și modul de viață al animalelor ) Carmen Strungaru, biologul Alexandru Stermin și antro-zoologul Vlad Vancia.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea aduce în fața ta de cinci ori mai multe soluții la problemele României.
Vrei să ne ajuți?
Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
5€
10€
25€
50€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

2% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și newsletterul Revista Pressei, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Depune-l la ANAF până pe 15 martie sau trimite-l până pe 1 martie la adresa: Bld. Eroilor, nr.1, ap.11, Cluj-Napoca, jud. Cluj. Și îl depunem noi.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...