
Mostră de editare cu funcția "Open Closed Eyes". Sursa: Adobe
30/10/2017
Open Closed Eyes: sau ce vrăji mai face industria imaginii
La final de octombrie, m-am gândit să vă prezint câteva știri din lumea fotografiei care mi s-au părut interesante de consemnat.
*
Una dintre fotografiile ajunse virale pe Facebook în luna octombrie, cea a ursului care pare învins de gunoaiele dimprejur (intitulată „Călărețul invizibil”), a fost realizată de canadianul Troy Moth.
„Este cea mai emoționantă imagine pe care am făcut-o vreodată. Am lăcrimat când am fotografiat-o, când am editat-o, și mă emoționează doar gândul la acel moment. Am așteptat o lună să o postez pentru că încă nu sunt sigur cum să mă raportez la ea. Nu voi uita niciodată acest moment și ce s-a întâmplat ulterior cu ursul, imagine pe care nu am înregistrat-o, fiind prea șocat pentru asta”, a mărturisit Troy Moth în postarea sa de pe Facebook.
*
Compania Adobe și-a dezvăluit noile softuri denumite Photoshop Elements 2018 și Premiere Elements 201.
De pildă, funcția Open Closed Eyes suprapune două cadre, unul în care persoana fotografiată are ochii închiși, altul în care îi are deschiși, și înlocuiește ochii din prima imagine cu cei din a doua.
Obiectivul acestor noi facilități este ca Adobe, recunoscută ca producătoare de softuri pentru profesioniști, să fie percepută ca fiind mai prietenoasă cu fotografii amatori, fiindcă aceștia își doresc o editare rapidă, simplă și care să le salveze pozele nereușite.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Fără ajutorul tău, nu putem continua să scriem astfel de articole. Cu doar 5 euro pe lună ne poți ajuta mai mult decât crezi și poți face diferența chiar acum!
*
Producătorul de soluții de stocare Western Digital a făcut publică o nouă tehnologie, pe care intenționează să o folosească pentru medii de stocare de cel puțin 40 TB (1 terabyte = 1000 de gigabytes). Momentan, capacitatea maximă a unui hard disk, realizat tot de Western Digital, este de 14 TB.
Soluția pentru mărirea acestui spațiu, dar cu păstrarea componentei fizice la aceleași dimensiuni, o reprezintă microundele.
*
Interviu. La 27 de ani, românul Richard Abou Zaki este jurat la „Chefi la cuțite” și cel mai bun chef din Italia: „Am preparat un meniu de șase feluri pentru Regina Elisabeta”
La doar 27 de ani, în 2024, în cadrul galei dedicate excelenței în arta gastronomică de la Milano, Richard Abou Zaki a fost declarat cel mai bun chef din Italia. Asta după ce, la vârsta de 23 de ani a primit o stea Michelin pentru talentul său în bucătărie.
Toscana. Desant de primăvară în inima frumuseții.
Socoteala de acasă: Măreția Domului lui Brunelleschi din Florența, Galeria Uffizi cu toate ungherele și comorile ei nesfârșite, Michelangelo, Botticelli și Caravaggio, drumul pe jos până la Siena pe Via Romea del Chianti și vinurile aferente, potecile șerpuind printre semețe palazzo din piatră în vârfuri de deal, livezi de măslini și podgorii nesfârșite poleite în lumina de primăvară a Toscanei.
Sony a anunțat noua versiune a camerei de înaltă rezoluție din seria a7, și anume a7R III. Printre cele mai importante îmbunătățiri se numără un autofocus mai rapid, datorită tehnologiei 4D Focus, rafală de 10 cadre pe secundă și o durată mai lungă a bateriei, punctul slab al aparatelor mirrorless.
Aparatul va fi disponibil de la finalul lunii noiembrie la un preț, declarat de producător, de 3.199 dolari.
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
*
Seria de filtre pentru fotografii Nik Collection a fost preluată de la Google de către compania DxO, care va continua să le ofere gratuit ca plug-in-uri pentru softurile Adobe Photoshop și Lightroom.
Acestea vor fi incluse și în programul DxO de editare, PhotoLab. Deocamdată, colecția rămâne gratuită, dar nu se știe pentru cât timp. Pachetul de filtre poate fi descărcat de aici.

Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună sau prin redirecționarea a 3.5% din impozitul tău pe venit, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this