01/07/2018
Sursa foto: Fifa.com

Jurnal de mondial (16): Stalingradul fotbalului

→ Pentru puriștii fotbalului, cei care se întreabă de ce unele echipe parchează „autobuzul” fără rușine, fără să le pese de altceva în afară de rezultat, meciul Rusia-Spania a fost răspunsul: pentru că, uneori, le merge. Om cu om, fiecare jucător rus îi este inferior corespondentului său spaniol, dar rușii sunt în sferturi, iar spaniolii, în drum spre casă.

→ În ultimii ani, problema rușilor a fost apărarea, iar antrenorul Cercesov a rezolvat-o cinic în acest meci, revenind la sistemul cu cinci fundași pe care îl testase în amicale. Planul de joc a funcționat, dar rezultatul a fost una dintre cele mai negative partide eliminatorii din istoria recentă a Cupei Mondiale.

→ În 120 de minute de fotbal, Rusia a trimis un singur șut pe poartă, golul lui Dzyuba din penalty. Intrat la pauză, fundașul Vladimir Granat nu a dat nici o pasă reușită în 75 de minute de joc.

→ Cu rușii apărându-se pe două linii la marginea careului, Spania a pasat, a pasat și a pasat. După un meci greu, spaniolii obișnuiesc să spună că „au suferit”, dar de data asta am suferit noi, cei care i-am urmărit pasând în gol, către eliminare.

→ În prima repriză, Spania a pasat mai mult decât orice altă echipă în istoria Mondialelor, dar primele șuturi pe poartă au venit după minutul 40, când Rusia deja egalase. Până la final, Spania avea să acumuleze peste o mie de pase, dar ce folos?

→ Cu Asensio și Koke în locul lui Iniesta și al lui Thiago, Spania ar fi trebuit să fie mai directă și mai energică, dar a jucat la fel de steril, folosind posesia mai degrabă pentru a se apăra, așa cum observa Cesc Fabregas la BBC.

→ Interimarul Hierro a încercat − și a reușit − să corecteze problemele defensive din grupe. Spania a prevenit contraatacurile rușilor, e adevărat, dar a făcut-o evitând pasele verticale în treimea adversă, plimbând mingea fără incisivitate în jurul careului.

→ Revelația de până acum a rușilor, Denis Cerîșev, n-a fost titular, dar a intrat după o oră de joc. Crescut în Spania de la 5 ani, jucătorul lui Villareal are dublă cetățenie și se consideră pe jumătate spaniol. Cu toate astea, a bătut cu sânge rece ultimul penalty al rușilor.

→ Pentru Rusia, aceasta este cea mai mare victorie din istoria post-sovietică. Ultima lor victorie în faza eliminatorie a Cupei Mondiale data din 1966, când URSS-ul bătea Ungaria cu 2-1.

→ Rusia va întâlni în sferturi Croația, care a eliminat Danemarca, nu fără emoții. După ce ambele echipe au marcat în primele cinci minute, nu s-a mai înscris până la final. Meciul a intrat în prelungiri, iar în minutul 115 Modric, care a fost cel mai bun om al croaților, a ratat un penalty care putea fi decisiv.

→ Ratările au continuat la loviturile de departajare, unde nervii danezilor au cedat până la urmă. Cu toată presiunea pe umerii lui, Modric n-a mai ratat a doua oară, iar unii cred că ar merita să fie luat în serios pentru Balonul de Aur.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea aduce în fața ta de cinci ori mai multe soluții la problemele României.
Vrei să ne ajuți?
Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
5€
10€
25€
50€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

2% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și newsletterul Revista Pressei, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Depune-l la ANAF până pe 15 martie sau trimite-l până pe 1 martie la adresa: Bld. Eroilor, nr.1, ap.11, Cluj-Napoca, jud. Cluj. Și îl depunem noi.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...