
10/04/2025
Diaspora vrăjită. Cum acționează liderii românilor din Italia pentru a-i împinge înspre curentul „suveranist”
Statul român întreține relații instituționale oficiale cu organizații din diaspora românească, fără să aibă capacitatea de a evalua clar eventualele lor derapaje ideologice sau felul în care își folosesc influența în rândul românilor stabiliți în străinătate ca să promoveze mesaje radicale și teorii conspiraționiste.
Unele dintre acestea se îndreaptă inclusiv împotriva instituțiilor europene sau a democrației din România. Astfel, diaspora românească devine un canal vulnerabil la influențe ideologice obscure.
- Nu există o distincție clară între sprijinul instituțional acordat unor organizații aparent neutre și agendele personale ale unor membri marcanți ai acestora, care contravin direcției oficiale a României ca stat membru UE și NATO.
- În același timp, promovarea acestor voci ca „reprezentative” pentru diaspora românească creează confuzii în percepția publică.
- Este cazul unei asociații din Italia, conectată direct la instituții ale statului român și unde fiul președintelui, membru al partidului extremist din Italia și reprezentant al românilor din Peninsulă, duce de câteva luni o campanie susținută în sprijinul mișcării suveraniste, amplificând în rândul celor plecați mesajele lui Călin Georgescu, George Simion și Victor Ponta
Claudiu Stănășel e fiul lui Ștefan Stănășel, președintele „Coordinamento Nazionale Cittadini Romeni in Italia” (CNCRI)- „Coordonarea Națională a Românilor din Italia”, o asociație care ține legătura inclusiv prin Ministerul Afacerilor Externe din România cu cetățenii noștri plecați în străinătate.
Claudiu Stănășel (stânga) și tatăl lui Ștefan Stănășel, originari din zona Craiovei, lideri ai diasporei românești din nordul Italiei. Foto: pagina de Facebook a lui Ștefan Stănășel
„Coordinamento” se definește ca o organizație apolitică și care „se va inspira din principiile și liniile directoare ale marilor Summituri mondiale ale Națiunilor Unite, precum și din orientările și politicile Uniunii Europene privind cooperarea internațională și fenomenul migrației.”
Reprezentanții CNCRI se află în baza de date a Consulatului General al României la Bologna și Ambasadei României din Italia, fiind printre primii informați despre activitățile statului român peste hotare, în ideea de a disemina acțiunile concrete sau mesajele de interes public sau utilitare și de asistență juridică în rândul comunității. În același timp, însă, familia Stănășel e departe de a fi apolitică. Stănășel-tatăl a candidat în 2020 pentru un loc în Camera Deputaților pe listele partidului lui Victor Ponta, Pro România. Astăzi îl susține pe Ponta pentru președinția României.
Stănășel-fiul e membru în partidul lui Matteo Salvini, un partid extremist din Italia și lucrează în administrația locală din orașul italienesc Prato. În același timp, a fost unul din cei mai vocali susținători ai lui Călin Georgescu din diaspora și a amplificat în străinătate narativa MAGA despre cum în România s-ar fi desfășurat în decembrie 2024 o lovitură de stat anti-democratică pentru a-l ține pe Georgescu departe de fotoliul de președinte al țării și pentru a ignora voința poporului.
La solicitarea PressOne, Ministerul Afacerilor Externe din România a explicat care este statutul asociației în arhitectura relațiilor dintre țara natală și românii din diaspora italiană.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Fără ajutorul tău, nu putem continua să scriem astfel de articole. Cu doar 5 euro pe lună ne poți ajuta mai mult decât crezi și poți face diferența chiar acum!
Potrivit MAE, CNCRI se află în dialog deschis „transparent și echidistant” cu Consulatul General al României la Bologna, entitate care acoperă în principal regiunile din nordul Italiei, în special Emilia-Romagna, dar și alte zone apropiate.
“Reprezentanți ai Consulatului General al României la Bologna au participat, în calitate de invitați, la diverse acțiuni organizate de CNCRI, cea mai recentă fiind deschiderea sediului asociației de la Siena, unde au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților italiene locale”, se arată în documentul remis la solicitarea PressOne.
Evenimentul a avut loc în ianuarie 2025 și la el a participat consulul Edmond Neagoe. Într-o imagine postată pe site-ul asociației, oficialul român apare într-o ipostază în care rupe pâinea chiar în compania lui Claudiu Stănășel.
Ianuarie 2025. Consulul Edmond Neagoe (stânga) alături de Claudiu Stănășel la un eveniment organizat de CNCRI în Siena. Foto: CNCRI
Rețeaua de AUR. Partidul plătește Facebook pentru a-și amplifica mesajele sub identități false
O rețea de cel puțin șapte site-uri și pagini de Facebook care se prezintă publicului drept “publicații independente” sau neafiliate politic sunt, în realitate, coordonate cu partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). PressOne a verificat entitățile care plătesc publicitate către Facebook pentru a crește audiența acestor pagini. O parte sunt înregistrate chiar la sediul social al AUR, pe strada Geneva din localitatea Tunari, în județul Ilfov.
Unt în cafea și biorezonanță. Proaspăt întors la Hristos, un fondator Untold vinde sfaturi despre nutriție și sănătate, deși n-are pregătire în domeniu
Deși îi lipsește pregătirea medicală, Sorin Gadola, co-fondator Untold și fiu de milionar, vinde sfaturi despre nutriție și administrează 2 clinici de „medicină integrativă”. A împrumutat „expertiză” de la un medic german pe care apoi l-a trimis la plimbare.
„Noul sediu al CNCRI își propune să devină un punct de referință pentru comunitatea românească și moldovenească, oferind servicii de sprijin juridic, asistență socială și activități culturale. Aceste activități vor fi desfășurate în strânsă colaborare cu instituțiile publice și profesioniștii locali, cu scopul de a oferi un sprijin concret familiilor și cetățenilor individuali, promovând bunăstarea socială și integrarea”, se spune într-un comunicat postat în limba italiană pe site-ul asociației.
Chiar dacă MAE precizează că Ambasada României în Italia nu a finanțat, nu a sponsorizat și nu a colaborat la organizarea vreunui eveniment propriu al CNCRI, din descrierea relației dintre autorități și această asociație rezultă faptul că CNCRI este una din organizațiile care au legitimitate în rândul diasporei românești. Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a răspuns într-un email că nu a sponsorizat niciodată CNCRI în ultimii 7 ani.
În 2015, înainte de ca fiul lui Claudiu să intre în politica mare din Italia, Stănășel tată și fiu se fotografiau în timpul unei întâlniri organizate de Președinția României cu președintele în funcție Klaus Iohannis, în Palazzo della Cancelleria din Roma, unde fuseseră invitați reprezentanţi ai comunităţii românești din Republica Italiană.
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
Cei doi Stănășel (al doilea și al treilea din dreapta spre stânga), la un eveniment organizat de președinția României la Roma în urmă cu 10 ani. FOTO: CNCRI
În sfârșit, în 2020, Ștefan Stănășel, președintele CNCRI candida din partea partidului lui Victor Ponta, Pro România, la un loc în Camera Deputaților din partea diasporei. La acea vreme, scria într-un mesaj pe propria lui pagină de Facebook, un mesaj în care deplângea faptul că în România imigranții ar avea un statut mai bun decât cel al românilor emigrați în alte țări europene:
„Cetățenii europeni, și nu numai, care muncesc sau locuiesc în România, au mult mai multe drepturi, ajutoare și facilități, din partea țărilor lor, decât cetățenii români care locuiesc în alte state. Românii se simt uitați, trădați și exploatați. Cetățenii români din afara granițelor țării nu beneficiază de drepturile celorlalți cetățeni europeni. Facilitățile, sprijinul, procedurile care vizează cetățenii români sunt deficitare nu datorită țărilor de reședință, ci datorită statului român care nu a actualizat legislația la nevoile actuale ale românilor.”
Pentru runda electorală din mai 2025, Ștefan Stănășel, liderul CNCRI îl susține pe candidatul Victor Ponta. În urmă cu câteva zile el și-a schimbat imaginea de fundal a contului personal de Facebook cu una ca promovează sloganul acestuia de campanie, „România pe primul loc.”
Tatăl și fiul, precum și inițiativele lor din diaspora italiană sunt promovate de publicația Gazeta Românească. E vorba de o rețea de ziare online dedicate românilor din străinătate, care apare și pentru comunitățile din Marea Britanie și Germania sub denumirea de Ziarul Românesc. Redactorul șef și directorul rețelei este ziaristul Sorin Cehan.
Ce promovează Claudiu Stănășel?
În septembrie 2024, în țară apărea o știre publicată în mai multe site-uri mainstream despre un român, Claudiu Stănășel, care este și vicepreședintele Consiliului Local din municipalitatea Prato (un oraș din Toscana) și care fusese desemnat în rândul celor mai influenți tineri din politica italiană, un soi de top best under 30, adică cei mai promițători politicieni sub 30 de ani. Comunicatul a fost remis presei de Consiliul local Prato, dar și de Claudiu Stănășel, care se promovează în țară asiduu, chiar el însuși trimițând comunicate de presă, informări sau declarații de presă pe care le susține în diverse contexte în Italia.
Nu era vorba de un premiu, ci de o nominalizare făcută de o asociație, La Giovane Roma, fondată în 2020 de tineri interesați de politică.
După primul tur al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie 2024, Stănășel a trimis un comunicat de presă. Arăta că în Italia a asistat la o „mobilizare istorică a comunității noastre, cu impact decisiv asupra rezultatelor primului tur”. „Pentru prima dată în istoria alegerilor prezidențiale românești, un candidat independent de dreapta, Călin Georgescu, a ocupat primul loc. Acest rezultat subliniază schimbarea profundă pe care o traversează România”, scria Stănășel care se semnează și comentează din ipostaza de vicepreședinte al Consiliului Local din Prato.
În Prato stau peste 3.000 de români, din care au votat în turul întâi 748 de persoane. În opțiunile lor, Călin Georgescu a ocupat primul loc cu 384 de voturi, urmat de Elena Lasconi cu 124 și George Simion cu 91, apoi Mircea Geoană cu 45, Nicolae Ciucă cu 33 și Marcel Ciolacu cu 29 de voturi.
Momentul în care Claudiu Stănășel a devenit însă cu adevărat vizibil în România a fost anularea alegerilor, ca urmare a vicierii procesului electoral, prin implicarea masivă a Rusiei în susținerea candidatului Călin Georgescu. Cu această ocazie, Claudiu Stănășel și-a afișat fățiș direcția politică spre care militează cu multă determinare.
Stănășel Junior este membru al partidului lui Matteo Salvini, Lega, și apostol al lui Călin Georgescu. De altfel, comentarile sale înverșunate au alimentat în permanență reacții emoționale în social media pe tema anulării alegerilor. Stănășel a fost săptămâni la rând unul din comentatorii fideli și recurenți pe conturile lui Georgescu, pe care l-a promovat pe toate canalele de care dispune, inclusiv pe Tik Tok.
„ACUM ori niciodată pentru a ELIBERA România de un sistem corupt care ne distruge zilnic de prea mult timp! Asta e ocazia noastră a tuturor românilor”, a scris el la una din intervențiile de pe Facebook ale lui Georgescu, mesaj pentru care a primit peste 2.200 de aprecieri.
„Candidatura lui Călin Georgescu a fost respinsă în România într-un euro-atac de sorginte sovietică (...) Azi în România, mâine în restul Europei!”, a comentat el în limba engleză, după ce autoritățile române au invalidat participarea lui Georgescu la alegerile din mai 2025.
„Sunt TERORIZAȚI de DEMOCRAȚIE. Ăsta este adevărul dar nu vor reuși să oprească POPORUL român de data asta!”, scrie Stănășel într-un alt comentariu. De altfel, el a urmărit și a postat comentarii inclusiv pe paginile unor publicații care publicau conținut despre acțiunile lui Călin Georgescu.
„Ursula demands 800 billion to rearm Europe (...) FREE Europe from these crazy TRAITORS” - „Ursula (von der Leyen, n.red) cere 800 de miliarde ca să reînarmeze Europa (...) Eliberați Europa de acești TRĂDĂTORI nebuni!”, e mesajul postat de el după ce liderii europeni au convenit asupra planului de apărare al UE la începutul lunii martie 2025.
Claudiu Stănășel la evenimentul numit "Atacul la Democrație: Anularea Alegerilor în România” organizat la Bologna.
În ianuarie 2025, cu doar câteva zile înainte ca CNCRI să-și deschidă la Siena noul sediu în prezența Consulului Neagoe cu care a împărțit pâinea și sarea, Stănășel participa la un alt eveniment la Bologna. S-a numit "Atacul la Democrație: Anularea Alegerilor în România”. După propriile estimări, evenimentul a strâns o prezență numeroasă de peste 200 de persoane, printre care s-ar fi aflat și „parlamentari români din partidele suveraniste”, veniți din România pentru acest eveniment. A fost vorba de fapt vorba de Antonio Andrusceac, care n-a mai prins un loc pe listele AUR pentru parlament și care l-a acuzat pe liderul George Simion că ar fi împins în față traseiști din PSD ca să-și cumpere susținerea pentru prezidențiale. La evenimentul de la Bologna, Stănășel a fost însă invitatul principal, cel care a răspuns întrebărilor și a explicat ce se întâmplase, de fapt, în România prin dezia Curții Constituționale.
De asemenea, Stănășel colaborează cu Roberto Vannacci, eurodeputat al extremei drepte italiene, reprezentant al Lega, care a și preînregistrat un mesaj de susținere a lui Călin Georgescu în alegerile din decembrie 2024, distribuit de Stănășel pe canalul său de Tik Tok.
În aceste luni, luările publice de poziție ale lui Stănășel au fost promovate pe canalul Telegram de r3media și de Georgiana Arsene, cunoscuți în rețeaua filo-rușilor pentru amplificarea narațiunilor care generează disensiune și susțin diseminarea narațiunilor rusești în rândul românilor.
Pe site-ul hungarianconservatives (conservatorii din Ungaria), Stănășel-fiul a acordat un interviu în care susținea că duce o luptă pentru recunoașterea comunității românești ca minoritate lingvistică în Italia, „un pas crucial pentru valorizarea identității noastre și pentru asigurarea mai multor drepturi cetățenilor români din Italia”.
Spune că inițiativa lui s-a transformat deja într-un proiect de lege. „Recunoașterea nu ar fi doar un gest simbolic, ci un act concret de consolidare a legăturilor dintre Italia și România și de creare a unor noi oportunități pentru comunitatea noastră”, susține el.
PressOne a purtat un dialog cu Claudiu Stănășel. L-am întrebat despre crezurile sale politice și dacă consideră că îi reprezintă onest pe românii emigrați în Italia. La final, ne-a întrebat dacă vrem să ne trimită niște fotografii cu el.
PressOne: Sunteți membru al CNCRI?
Claudiu Stănășel: Eu nu sunt membru. Tatăl meu e președintele. E drept, colaborăm, cum vă puteți imagina, dar nu sunt membru.
Și cum arată această colaborare cu o asociație cu agendă apolitică, așa cum susține CNCRI, o asociație care reprezintă într-un fel românii plecați în străinătate, când dv sunteți membru al partidului lui Matteo Salvini, un partid anti-imigraționist?
Întrebarea aceasta ar fi bine să o puneți tatălui meu, vă las numărul lui de celular. Eu sunt în primul rând vicepreședintele consiliului local al unui oraș de 200.000 de cetățeni. Sunt un lider marcant regional al partidului Lega. Prin simplul fapt că Lega a ales, repet, într-un oraș cu 200.000 de cetățeni, ca un tânăr român de 24 de ani prima oară și acuma de 30 de ani, deși am și cetățenie italiană, cred că este deja un răspuns care spune clar că acest partid nu este împotriva străinilor. Dimpotrivă, a fost tot timpul alături de acei cetățeni străini care bineînțeles sunt bine integrați, respectă legea, aduc plus valoare comunității din zona în care locuiesc așa că din punctul ăsta de vedere cred că eu sunt exemplul clar și oficial că partidul Lega nu este împotriva străinilor. A, este împotriva tuturor străinilor care nu respectă legea! Dar cine nu este împotriva acestor străini care nu respectă legea?
Spuneți într-un interviu că ați inițiat un proiect legislativ privind recunoașterea comunității românești ca minoritate lingvistică în Italia. Cum ați inițiat proiectul din poziția politică pe care o dețineți și care e stadiul legislativ al acestui proiect? De ce pârghii instituționale dispuneți ca să îl treceți?
Este un proiect care reprezintă un obiectiv al românilor din Italia de vreo 25 de ani. Am reușit să obținem susținerea partidului meu și acest proiect este depozitat la Camera Deputaților. În momentul de față este la comisia respectivă, nu am amănuntele acum în față. Și urmează să ajungă în dezbatere la Cameră și Senat cu speranța să reușim ca în acest an 2025 ca să fie aprobat. Ceea ce reprezintă acest proiect este foarte simplu, e vorba de legea 442 din 1999 care reglementează bineînțeles recunoașterea minorităților de pe teritoriul italian pe bază lingvistică. Sunt deja 12 limbi reprezentate, propunerea de lege e să fie și limba română.
Și care sunt beneficiile?
Beneficiul cel mai important este că în fiecare an aceste comunități care fac parte parte din această lege și cu speranța că și noi vom fi și sunt sigur că și noi vom fi, pot accesa prin intermediul organizațiilor, asociațiilor, la peste 10 milioane de euro pe care în fiecare an guvernul Italiei îl pune la dispoziție.
Deci sunt bani pentru minorități, cum ar veni?
Exact. Destinați proiectelor ce privesc cultura, tradiția, limba, istoria țărilor respective. Obiectivul care este? Să nu mai depindem doar de fondurile din România, acei bani pe care în fiecare an Departamentul pentru Românii de Pretutindeni îi pune la dispoziție. Asta nu înseamnă că nu le vom mai cere. Dar avem aici în Italia o comunitate de peste 1.5 milioane de cetățeni români care trăiesc și muncesc și plătesc taxele și cred că e corect să avem acest beneficiu de a putea avea pentru proiecte dedicate și pentru școli bilingve, deci lucruri frumoase, pozitive. Să ne putem reaminti în primul rând noi de valorile și identitatea noastră, dar să le arătăm și Italienilor ce înseamnă cu adevărat România. Dv știți ce s-a întâmplat în Ucraina, unde din păcate comunitatea noastră de români a avut, să zicem așa, câteva probleme din punctul ăsta de vedere că s-au limitat anumite beneficii care le aveam înainte.
Situația nu e deloc comparabilă. Românii din Ucraina nu au avut de ales să plece în Ucraina..
Nu spun acest lucru! Am vrut să vă fac un exemplu. Obiectivul este cu totul opus, adică să aducem o plus valoare și să recunoaștem o comunitate care totuși participă în fiecare an.
Când ați declarat că ați inițiat proiectul legislativ de recunoaștere a limbii române, ați semnat dv pe proiectul respectiv?
Vă puteți imagina că nefiind deputat… poate în viitor voi reuși, nu pot să o fac fizic. Dar pot să vă spun că eu l-am scris alături de colegii deputați de la Lega, semnat de Francesco Bruzzone. L-am depus acum 7-8 luni. Inclusiv aliații de centru-dreapta au declarat susținerea acestui proiect.
Luare de poziție a lui Matteo Salvini cu privire la fostul candidat Călin Georgescu, distribuită de Claudiu Stănășel cu textul: Ben detto, adică Bine spus.
Ați trimis o informare în care spuneți că ați organizat mai multe întâlniri cu membrii ai diasporei românești despre anularea turului întâi de scrutin din decembrie 2024. Care a fost punctul dv de vedere?
În primul rând întâlnirea de la Bologna a fost organizată de o asociație, nu de români, de italieni și eu am fost principalul invitat. Au fost în de 250 de persoane de români și de italieni, am intrat în detalii. Și românii au înțeles un pic mai bine ce s-a întâmplat. Consider că ce s-a întâmplat în România este un precedent istoric negativ, nu s-a respectat voința alegătorilor, votul pe care chiar eu l-am dat. Și vreau să vă spun un lucru. În prima zi de vot din diaspora, care apoi a fost suspendată, eu am fost la vot chiar în primele ore.
Ceea ce vă pot spune e că foarte mulți români am fost șocați, dezamăgiți, supărați și asta este încă în ziua de azi sentimentul de aici din Italia. Ăsta a fost mesajul pe care l-am trimis. Și în ziua de azi încă așteptăm probele acestei sentințe, probele care oficial nu au fost dezvăluite, sper să reușim să le avem și toată Europa. În momentul de față nu doar românii se uită la ceea ce se întâmplă, toată Europa se uită. Am avut ocazia să am discuții cu europarlamentarul Roberto Vannacci și fost general și cu viceprim ministru Matteo Salvini și în urma acestor discuții și unul și celălalt au luat poziție împotriva deciziei Curții Constituționale din România. Părerea noastră: nu s-a respectat voința românilor. Sperăm că de data asta să se respecte! Am mai participat și la alte evenimente. Și vor mai fi și altele înainte de alegerile din 4 mai. Obiectivul nu e de a declara o poziție sau alta ci de a explica situația actuală, și frica românilor e că încă o dată votul lor va fi anulat.
Din comunitatea din care faceți parte acolo în nordul Italiei, oamenii sunt îngrijorați că va fi din nou anulat votul?
Da. S-a creat un precedent și o dată ce se întâmplă asta poate fi replicat încă o dată sau încă de două ori. Asta e problema principală. Dar românii se vor duce la vot. Încă au speranță sau încredere, dar frica este.
Sunteți un susținător activ al lui Călin Georgescu. L-ați întâlnit, ce v-a convins în prestația lui?
Înainte să vă spun un lucru, cunosc personal pe 9 din cei 11 candidați. Nu pe domnul Georgescu. Am apreciat curajul să aducă în România dezbaterea pe subiecte și pe teme suveraniste, conservatoare, subiecte pe care le-am inițiat noi aici în Italia de când am câștigat alegerile cu guvernul Meloni. M-am regăsit mai ales în valorile care el le-a transmis.
Care anume?
O Românie suverană în Europa. O Românie mai puternică, care să fie mai protagonistă la nivel european. Aceeași viziune pe care o avem în Italia legată de Italia. Am apreciat inclusiv ideile legate de economia României, de a pune pe primul loc resursele noastre, agricultorii noștri. Știți mai bine care a fost campania lui. Mi-a plăcut în mod particular că a avut curajul să se opună unui sistem cu speranța de a-l schimba. Eu am încrederea că aceste valori vor fi duse mai departe de către candidații la președinție. Sunt doi care eu consider că pot înlocui, că pot transmite aceste valori, domnul Victor Ponta și domnul George Simion.
Considerați că dv și tatăl dv reprezentați onest interesele cetățenilor români din diaspora italiană?
În primul rând așa cum am spus întotdeauna eu sunt român. Mă mândresc că sunt român și tot ceea ce-am făcut până acuma am făcut pentru ca aici în Italia românii să aibe o imagine cât mai bună, să demonstreze cu adevărat valorile și tot ceea ce înseamnă România frumoasă, bună și pe care din păcate și asta o spun cu toată răspunderea, clasa politică din România n-a reușit, n-a știut, n-a vrut să o promoveze la nivel internațional. Noi încercăm prin resursele noastre, activitatea noastră să facem în așa fel ca România să aibă o imagine cât mai bună.
„Coordinamento Nazionale Cittadini Romeni in Italia”, organizația condusă de familia Stănășel, a fost înființată în 2011. CNCRI a organizat în timp evenimente de amploare, la care au participat sute de persoane, români din Italia, cu muzică populară, în literă naționalistă, menite, după cum susține „să se audă până în România, până la București, că românii din străinătate nu-și uită limba, nu-și uită țara”
Într-o înregistrare din 2012, de la Florența, o sală întreagă de români cântă imnul național, încurcând firul melodic și versurile și repetând: „Acum o niciodată, croiește-ți altă soartă/ La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani”
La unul din evenimentele aniversare organizate în 2023 de CNCRI, invitatul, cântărețul de muzică populară Ionuț Dolănescu, spune că Ștefan Stănășel, tatăl și președintele „Coordinamento” e născut în Băilești „la fel ca marele nostru actor Amza Pelea, cel care l-a întruchipat pe Mihai Viteazu”.

Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună sau prin redirecționarea a 3.5% din impozitul tău pe venit, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this