În unele seri de weekend, râul Dâmbovița din Capitală devine loc de relaxare pentru locuitorii orașului. Foto: Facebook Bucureștiul Lacustru
În unele seri de weekend, râul Dâmbovița din Capitală devine loc de relaxare pentru locuitorii orașului. Foto: Facebook Bucureștiul Lacustru
18/07/2024
Ce faci în weekendul 19 - 21 iulie în București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași. Recomandările PressOne
Plimbări cu caiacul pe Dâmbovița în București, filme în aer liber în Cluj-Napoca, Festivalul Medieval al Castelului Huniade în Timișoara și Yard Sale cu aromă de cafea în Iași. Tu ce faci în weekend?
București
- Open Dâmbovița, plimbări la apus cu caiace, în fiecare seară din acest weekend, începând cu 20:00 (125 de lei)
- Retrospectiva Sport la Cinema Elvire Popesco, organizată cu ocazia Jocurilor Olimpice și Paralimpice din Franța. Un bilet la film costă 25 de lei. Găsești programul aici.
- Un ceas de cântec cu Maria Răducanu, la Teatrul de Artă București vineri, de la 19:00 (70 de lei)
- Seară de poezie și open mic la BEAT Bar Umanist sâmbătă, de la 20:00. Intrarea este liberă.
- Universitatea din București sărbătorește 160 de ani în Grădina Botanică „Dimitrie Brandza”. Vineri vor avea loc mai multe activități în zona de picnic din grădină, printre care o piesă de teatru realizată de studenți UNATC. Mai multe detalii aici.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
- One Man Show cu Horațiu Mălăele, în Club 99 sâmbătă, de la 19:30 (80 de lei).
- Pain7ed Scenes - Spectacol de comedie improvizată și pictură live duminică, de la 20:00, la Teatrul Improteca (50 de lei).
Cluj-Napoca
Cine-i formează pe formatori? Ministerul Sănătății lasă pregătirea practicienilor de medicină alternativă pe seama unor medici care practică „regresia în vieți anterioare”
Ministerul Sănătății pregătește o nouă lege pentru reglementarea medicinei alternative. La elaborarea ei a contribuit și o specialistă din sistemul public care practică „regresia în vieți anterioare”.
Monarhia salvează energia. Doar 13% din liniile de înaltă tensiune din România sunt „noi”. Restul sunt proiectate de ingineri din perioada interbelică
România anului 2024 încă mai depinde într-o proporție de aproape 90% de această rețea energetică gândită și proiectată în urmă cu aproape 80 de ani.
Dacă nu ajungi la Electric Castle, uite ce alte opțiuni mai ai în oraș:
- Pune mâna pe chitară în Piața Unirii duminică, de la 15:00. Pune mâna pe chitară este un program socio-cultural de educație nonformală în rândul copiilor și tinerilor din România.
- Expoziția Mineralia Summer - Verde Natural, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, aduce la un loc pietre prețioase sau semiprețioase. Toate pot fi admirate weekendul acesta la muzeu.
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
- Movie Nights în Iulius Parc vineri, de la 21:30. Accesul este gratuit.
- La Cinema ARTA weekendul acesta poți vedea Love Lies Bleeding, Les Indesirables sau Bastarden. Un bilet la film costă 25 de lei. Găsești programul aici.
Timișoara
- Festivalul Medieval al Castelului Huniade în parcul Castelului Huniade din centrul orașului. Programul întreg al festivalului aici.
- Timișoara Cubing 2024, un concurs internațional unde se vor întrece speedcuberi din România, Bulgaria, Serbia, Ungaria și din alte țări are loc sâmbătă la Iulius Town.
- Flight Cinema in My Town la Iulius Town. Accesul este gratuit. Detalii aici.
- La Cinema Victoria weekendul acesta au loc mai multe proiecții speciale în cadrul Ceau, Cinema!, așa că poți vedea, printre altele, Holy Week, Ivo, Maybe Tomorrow sau The Vanishing Soldier. Găsești întreg programul aici. Un bilet la film costă 20 de lei.
Iași
- Filme în aer liber în Grădina Palas. Găsești programul aici.
- Damian & Brothers au concert la Nish feat Nuba vineri, de la 23:00. Mai găsești câteva bilete aici.
- Yard Sale cu aromă de cafea la Camera cu Cafea vineri, de la 17:00.
- W Spotlight, o serie de dezbateri și expoziții care au în prim plan artiste femei la Galeria Artep. Găsești programul aici.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this