Bianca Felseghi
Senior Editor
Lucrează în branșă din 2004. Și-a pierdut și și-a recâștigat încrederea în presă, ca un personaj din Dostoievski, de atâtea ori încât episoadele nu mai pot fi numărate pe degetele de la două mâini. Dacă a învățat ceva pe drum e că în România actuală, cel mai adevărat adevăr e că omul sfințește locul. Că nu există progres. Există numai profesioniști, care nu-și bat joc de meseriile sau pasiunile lor. Și acolo unde pun mâna, înflorește speranța. Și apoi, la antipod, există politicienii.
Unirea din 1918, în presa britanică: "Transilvania va rămâne a României. Asta i-a transmis Wilson regelui României"
Am vrut să aflăm din presa britanică a vremii cât de cunoscută era situaţia românilor acum 100 de ani şi ce efecte a produs formarea României Mari.
Sufletul lui Putin
Volumul "Toți oamenii Kremlinului" arată cum un președinte tânăr, aparent proeuropean, a eșuat într-o copie a ultimilor țari roșii.
Cătăline, suntem cu tine!
Povestea lui Cătălin Bia, unul dintre studenţii de la Silvicultură care în noiembrie 1987 s-au solidarizat cu revolta muncitorilor de la Braşov.
Deputatul Raețchi lansează teoria "grupului securizator" care menține stabilitatea țării
Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, și-a lansat volumul intitulat "Soldatul Putin și filosoful Dughin".
Al doilea Caritas, a doua lăcomie
După 25 de ani de la nebunia creată de Caritas, Clujul experimentează o nouă obsesie a îmbogăţirii bruşte.
Viscriul american
Ce au în comun o săsoaică şi o familie de americani din Salt Lake City, ale căror destine s-au întâlnit într-un sat dintre dealurile României.
Cum poți să urmărești pe cineva doar cu 1.000 de dolari
Cineva care e mânat de intenții dubioase ar putea să-ți descopere adresa de acasă sau itinerariul zilnic.
Svetlana. Oamenii sunt fragmente de cărți esențiale
Război, război, război. E ca o mantră pe care generații întregi de ruși sunt învățați să o rostească pentru a-și justifica locul în lume.
Cum schimbă rețelele de socializare democrația
Noile dictaturi seamănă tot mai puţin cu România lui Ceauşescu.
Istoricul Stéphane Courtois: Chinezii cumpără pământ, ruşii cumpără oameni. Iar restul banilor îi dau pe Dior
"Oare separatiștii catalani își dau seama cât vor cântări, în ziua independenței lor, în fața unei Chine de 1,3 miliarde? O să-i cumpere în 5 minute".
Cum vor arăta Carpații peste 50 de ani?
Un studiu asupra încălzirii globale de acum câteva mii de ani furnizează o proiecţie asupra posibilelor schimbări de vegetaţie din munţi.
Când rețeaua înlocuiește justiția
Un nou serial difuzat de CBS propune o rețea în care utilizatorii participă la prinderea infractorilor.