REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

George Simion participă la o conferinţă dedicată efectelor produse de pandemia de coronavirus şi acuzaţiile apărute în spaţiul public în legătură cu gestionarea acestei crize medicale, organizată de Alianţa pentru Unirea Românilor la Palatul Parlamentului din București, vineri 10 februarie 2023. Inquam Photos / George Călin

7 ore de conspirații în Parlamentul României, la inițiativa AUR. Medici români vorbesc despre dictatura sanitară și „atacul la Hristos”

Mai mulți medici adepți ai teoriilor conspirației au participat recent la conferința Medici Români vs Dictatura Covid, organizată de AUR chiar în Parlamentul României. Evenimentul a durat aproape șapte ore și a pendulat între momente stânjenitoare de organizare, propagandă politică, habotnicie și acuze că „se încearcă transformarea populației Planetei în sclavi.”

AUR a promovat evenimentul din 10 februarie ca fiind „o conferință extraordinară” în cadrul căreia „medicii proscriși spun adevărul despre Covid 19.” 

Medicină bazată pe dovezi sau dictatură cu față medicală?” – este întrebarea-cadru de la care pornește dezbaterea. În sală e prezent, încă de la început, președintele AUR, George Simion. PressOne face rezumatul unui eveniment girat de acoperișul Parlamentului României, locul unde teoretic se legiferează și proiecte ce vizează dezinformarea și unde se țin discursuri despre efectele devastatoare pe care le are acest fenomen. 


Vrem să luptăm în continuare împotriva dezinformării și a știrilor false. Dacă e important și pentru tine, ajută-ne să o ducem la capăt! Orice sumă contează.Redacția PressOne


Cine sunt „medicii proscriși” invitați la Parlament de AUR

Pe afiș sunt în jur de zece doctori participanți, printre care și prof. Dr. Leon Zăgrean. Acesta a fost destituit în 2021 de la conducerea catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București, după ce făcuse o serie întreagă de afirmații controversate, inclusiv că „masca de protecție este un instrument al fricii”. 

Cu toate acestea, Leon Zăgrean este invitat în 2022 la postul public de televiziune TVR, la o emisiune la care co-realizator e Cristian Tabără. Profesorul e vizitat într-o comună prahoveană, iar realizatorul emisiunii îi propune „o conexiune cu Dumnezeu.” Lui Leon Zăgrean i se face un portret de cercetător, iar apoi i se solicită sfaturi de sănătate. 

Fostul șef al catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe este promovat și de postul de televiziune de știință Digi World, din rețeaua Digi, la secțiunea „Eroi”. Pe site e publicat și un editorial semnat de Leon Zăgrean, unde susține că pandemia este o criză „artificială, generată din motive ascunse.”

Printre participanții la conferința AUR de la Parlament a fost și dr. Anca Nițulescu, una dintre cele proeminente figuri antivacciniste din România. Specializarea sa este ORL. 

Anca Nițulescu era activă cu mult înainte de pandemie și participa periodic la dezbaterile comisiilor parlamentare de Sănătate, unde se opunea, în numele unor asociații, vaccinării obligatorii. 

Din nou, postul public de televiziune este printre instituțiile media care au oferit platformă. Anca Nițulescu a fost printre medicii invitați de TVR la emisiunea Referendum, la dezbaterea privind obligativitatea certificatului verde Covid-19 pentru anumite categorii profesionale. 

Pe site-uri conspirationiste, dr. Anca Nițulescu susține că vaccinurile intoxică oamenii cu metale grele și că „Mihai Eminescu ar fi scăpat de intoxicarea cu mercur dacă ar fi fost tratat cu procedura de chelare.” Poetul ar fi fost „intoxicat deliberat cu mercur” –  Anca Nițulescu susține teoria asasinării lui Mihai Eminescu. 

Ea se află și printre cei 50 de medici români semnatari ai unei scrisori deschise, în toamna anului 2021, prin care ridicau guvernului și autorităților din Sănătate „probleme de etică și conștiință religioasă cu privire la vaccinuri” și unde se insista că vaccinurile ar conține celule „de la copii avortați la cererea mamelor.

Medicii români vs dictatura: oamenii, cobai într-un experiment global 

Medicii participanți la conferința extraordinară organizată de AUR în Parlamentul României sunt prezentați în luarea introductivă de cuvânt ca „eroi”, iar conferința e văzută „ca un mare pas” pentru românii care trebuie să afle adevărul. 

Participanților li se pune totuși în vedere că și eroii trebuie să se țină de un program, așa că sunt îndemnați „să fie disciplinați” și să se încadreze în timpul de vorbire. Între 20 și 30 de minute. 

Primul invitat să vorbească este Damian Baciu, medic pediatru. Prezintă reflecții generale asupra Covid-19,  dar anunță că își propune să vorbească și despre „ostracizare” și despre cum a fost gestionată pandemia de către autorități și Legislativ. 

De la câteva scaune distanță de George Simion, medicul pediatru acuză Parlamentul că susține o „medicină a genocidului.”

Ceea ce s-a întâmplat în întreaga Lume este un dezastru care nu mai poate fi mușamalizat”, susține invitatul. Vorbește de un declin al natalității, în ultimii doi ani. 

Intrăm în faza de efecte grave pe termen mediu a experimentelor cu produse genetice. Acest experiment care a fost aplicat direct pe oameni, devenind cobai.”

Pediatrul e însă optimist: „nu am temeri că ziua clarificării lucrurilor va veni”, spune, cu bătaie spre parlamentarii români. Medicul își încheie discursul care a durat sub 15 minute cu un „Așa să ne-ajute Dumnezeu” și în aplauzele celorlalți. 

Într-adevăr, crima împotriva poporului român poate fi oprită”, spune moderatorul conferinței, Pompiliu Diplan, unul din principalii organizatori ai protestelor anti mască din perioada pandemiei și un cunoscut opozant al tehnologiei și antenelor 5G. 

Foto: protest AUR la București / Lucian Muntean

Acesta îi dă apoi cuvântul Ancăi Nițulescu, a cărei asociație e prezentată ca „picătura de adevăr într-un ocean de dezinformare.

Doctorița specializată în ORL a venit cu o prezentare în PowerPoint, unde arată preocuparea excesivă din timpul pandemiei „pentru a combate aceste fake news”. 

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Toate informațiile medicale difuzate de către instituțiile medicale naționale au condus într-un fel sau altul la concluzia că vaccinarea împotriva bolii Covid este singura soluție în pandemie. În consecință a apărut înfierarea medicilor care au ieșit public cu alte poziții.

Statului român i s-a pus pata pe Hristos 

Suntem aici la începutul dezvăluirilor privind așa zisa pandemie”, își deschide apoi discursul doctorița Mihaela Secară. În decembrie 2020, ea era desemnată președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Spre deosebire de antevorbitorii săi, Mihaela Secară afirmă că nu are legătură cu nicio grupare politică și „nici nu va avea”. Insistă că dezbaterea organizată de AUR este una științifică. Discursul său se concentrează pe asocierea dintre tehnica și vaccinul ARN mesager și „crima perfectă”.Toate argumentele sale converg spre concluzia că vaccinul ARN Mesager este „malefic”. 

Știu că pare ciudat ce o să spun, dar ținta tuturor demersurilor, chiar dacă pare că nu au legătură, este atacul la Hristos. Să țineți minte lucrul ăsta: (…) atacul și toată ținta malefică este la esența profundă a omului: legătura dintre el și Hristos. Atacul este și va fi la Hristos.

Când ia cuvântul, prof. universitar doctor Leon Zăgrean e întâmpinat de solemnitudinea colegilor prezenți la conferință. „Nu ne așteaptă vești bune în ceea ce privește viitorul”, apucă să spună până să fie bruiat de un telefon inteligent. 

Nu o să descriu atitudinea mea ostilă față de conducerea Universității București și nu numai, pentru că Universitatea nu a făcut decât să fie un executor al comenzilor pentru sancțiunile pe care le-am primit. Într-un final am ajuns la concluzia că mi-au făcut un serviciu, mi-au oferit viața la țară.

Deposedat de șefia Catedrei pe care o conducea la UMF București, Leon Zăgrean le explică celor prezenți că a ales să vorbească în schimb despre o temă care i-ar putea interesa, mai ales în perspectiva viitorului: „Certitudini, incertitudini și soluții potențiale pentru starea critică a vremurilor din România.”

Profesorul Zăgrean vorbește rar și apăsat. Are pompă: „lumea nu se aștepta la un spectacol pe care nu-l numesc, la pandemie.” În căutarea cauzelor care au permis acest lucru, profesorul Zăgrean a identificat „diminuarea educației privind cei șapte ani de acasă.

Cei 7 ani de acasă se pare că este o noțiune depășită și nu mai are pondere în comportamentul mai ales al tinerei generații” – e concluzia științifică a profesorului Leon Zăgrean. 

Colega din stânga simte nevoia să-l completeze. Cere permisiune să intervină. I se aprobă. Se întinde și trage sprea ea microfonul de alături. Profesorul Zăgrean are un moment de respiro. 

Deci această prezentare este foarte importantă. Copiii sunt viitorul și este un atac fără precedent în special asupra copiilor. Deci, eu m-am implicat în această problemă pentru că am doi copii și am văzut cum au suferit în această perioadă. Vă mulțumesc, domnule profesor, pentru această temă extrem de importantă. ”

Leon Zăgrean e aplaudat scurt, ca și cum s-ar strivi musca prin încăpere, așa că promite că va merge ceva mai repede cu prezentarea sa. Incriminează nivelul educației universitare și postuniversitare și face o radiografie a întregului sistem.

La slide-ul 12  prezentarea se blochează, prilej pentru o nouă perturbare. Minutele vorbitorului se adună ca grijile la casa omului. La slide-ul 12 se vorbește despre conceptul de „conștiință.”

La un moment dat profesorul dr. Leon Zăgrean e rugat să revină la subiectul conferinței, pentru că „a divagat”. Cei șapte ani de acasă „sunt totuși alte lucruri”, i se spune de către moderator. 

Eu mă încadrez în timp și vă rog să-mi permiteți să prezint ceea ce am gândit eu despre acest lucru, nu să-mi impuneți cum să mă exprim. (…)Mulțumesc..” 

Conferința continuă în același ton, se vorbește despre „așa-zisa pandemie” și despre rolul malefic al politicienilor la putere, „mână în mănă cu mass-media și cu medici corupți și coruptibili.” 

Medicul arab „poate fără suflet” de la IML

Un medic relatează despre cum i-a scris de două ori președintelui Iohannis, care nu i-a răspuns niciodată. „Evident. Cine sunt eu să îndrăznesc să-l interpelez?”, gesticulează întrebarea retorică. Printre vorbitori este și deputatul AUR Sorin Muncaciu, unul dintre inițiatorii evenimentului. Moderatorul conferinței științifice fără vreo afiliere politică, așa cum se clamează, nu-l întrerupe. Precizează după de ce: „dânsul este gazdă și inițiatorul acestui eveniment.”

Pauza vine după patru ore și jumătate. După pauză sunt prezentate poveștile „unor cazuri sinistre” – mărturii ale rudelor unor pacienți care au murit în spital, diagnosticați cu Covid 19. Oamenii sunt nemulțumiți de protocolul medicamentos care le-a fost aplicat apropiaților sau de tratamentul la care au fost supuși cei infectați. 

Una din rudele unei victime spune că a deranjat-o că pe raportul legiștilor de la IML „a semnat un doctor arab”. Încearcă să-i pronunțe numele, dar îl stâlcește. „Poate nu are suflet”, spune. 

La finalul conferinței e pus sub acuzare Bill Gates, înainte să insiste să ia cuvântul un „coleg de proteste”, care a așteptat foarte mult timp. Se recomandă a fi arhitect, „dar mai întâi de toate ortodox.” 

Suntem datori să nu uităm de Dumnezeu, care ne ține sufletele tuturor. Persoane care au ales sau nu au ales să se vaccineze. (…) Bolile sunt date de la Dumnezeu. Ele sunt pentru păcatele noastre” –  spune, după 6 ore, 23 de minute și 30 de secunde  la un microfon din Parlamentul României, unul dintre protestatarii față de „dictatura sanitară” și restricțiile din pandemie. 

Arhitectul „se uită cutremurat în sus” și cere ajutor: părinții săi s-au vaccinat pe ascuns, fiica sa la fel. „M-am simțit neputincios și m-am dus la Dumnezeu. M-am rugat să-mi dea mie să duc efectele adverse ale acestora. Vă îndemn în numele Domnului să ne câștigăm mila cea desăvârșită (…) Luptând pentru adevăr și Bine nu o putem face cu uneltele celui Rău”. spune protestatarul, care e convins că „trăim vremurile de pe urmă.”

Colegiul Medicilor reacționează tardiv

Între timp, medici români din ţară şi din străinătate au cerut Colegiului Medicilor „o poziţie oficială fermă” în urma acestei conferinţei AUR organizate la Parlament. Colegiului i se cere să dispună măsuri pentru a „preveni transmiterea informaţiilor false”, iar scrisoarea deschisă e semnată de membrii organizaţiei Reţeaua de Solidaritate, care reuneşte profesionişti din mai multe domenii. 

Presat public, Colegiul Medicilor face apel la o comunicare responsabilă și amintește că a susținut şi demarat modificări legislative care să permită sancţionarea cu suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spaţiul public teorii care nu sunt validate ştiinţific, iar prin informaţiile transmise poate duce în eroare populaţia în privinţa stării de sănătate şi poate periclita sănătatea publică

În concordanţă cu mesajele transmise în mod repetat, în situaţii similare, Colegiul Medicilor din România face apel la o comunicare responsabilă în privinţa tratamentelor pentru COVID-19, precum şi a altor afecţiuni, implicit asupra modului în care sunt prezentate experienţe subiective, fie că acestea au ca sursă invocată activitatea profesională a medicilor, fie că sunt amintite în spaţiul public ca situaţii personale, prin care o persoană ar fi trecut în calitate de pacient.”

Colegiul Medicilor din România subliniază şi faptul că astfel de dezbateri nu trebuie cu atât mai mult să fie folosite cu scopul de a promova imaginea, interesele sau perspectivele unor partide politice. În situaţii similare celor descrise mai sus, structurile abilitate ale CMR au demarat anchete disciplinare, proceduri care sunt în curs de desfăşurare, în diferite etape.”, transmite Colegiul Medicilor într-un comunicat de presă. 

În noiembrie 2021, dr. Gheorghe Borcean, vicepreședintele Colegiului Medicilor din România și „omul cu dogma”, după cum se recomandă chiar el, susținea la PressOne că „încap într-un microbuz toți cei care au opinii antivacciniste declarate”.

De ce să suspend un chirurg sau un oftalmolog de la practica sa medicală?” – se întreba retoric vicepreședintele Colegiului Medicilor. 

Gheorghe Borcea sugera că pe președintele instituției, funcție pe care el a deținut-o în trecut, „l-ar fi luat gura pe dinainte” când a vorbit despre posibila suspendare a dreptului de practică în cazul medicilor conspiraționiști din România. 

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...