Via Transilvanica: Rupea, Saschiz, Viscri, Sighișoara

Via Transilvanica este un drum de peste 1.400 de kilometri care traversează țara de la nord-est la sud-vest, de la Putna la Drobeta Turnu-Severin. Am scris deseori despre acest drum, în special colegul nostru Voicu Bojan, care are o întreagă serie despre partea care pornește de la Putna și ajunge până în Secuime.

Chiar în mijlocul acestui traseu – și al țării – găsești o zonă plină de istorie și povești, în care în doar câteva zile poți vizita cetăți, biserici fortificate, sate și orașe medievale păstrate așa cum erau sute de ani în urmă: Rupea, Saschiz, Viscri, Cloașterf, Sighișoara.

Este, poate, zona perfectă pentru a descoperi pentru prima dată Via Transilvanica, un drum pe care-l poți parcurge pe bucăți, de-a lungul mai multor vizite sau chiar ani. Am zis să-l filmăm și de sus, și de jos, până-și pregătește Voicu celelalte povești de la firul ierbii, cu oamenii minunați pe care-i găsește pe parcurs.

Dacă vă place, un Subscribe la canalul nostru de YouTube poate face minuni :)


Această serie de articole despre redescoperirea la pas a Transilvaniei este susținută de Raiffeisen Bank, ca o contribuție la promovarea culturii și tradițiilor românești. Raiffeisen Bank este partener strategic al proiectului Via Transilvanica și al Asociației Tășuleasa Social și a susținut amenajarea a 300 de kilometri ai traseului, în ultimii trei ani.

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează