Ospățul vagabonzilor

„Cina cea de taină” a lui Leonardo Da Vinci e azi poate cea mai replicată și reinterpretată operă de artă din istorie.

Într-o zi din toamna lui 2006, am început căutarea unui Isus de ocazie și a 12 discipoli pentru o repunere fotografică în scenă a ultimei cine. Peste tot acest eveniment s-au așezat anii, amintirea și apoi, în cel mai firesc mod, uitarea.

Într-o zi însă, ne-am întrebat: Oare ce a rămas? Cine, ce își mai aduce aminte? După 10 ani am căutat protagoniștii. A rezultat o meditație despre timp, despre alterarea memoriei, despre joc și, nu în ultimul rând, despre noi și bucuria de a duce o idee nebunească până la capăt.

Acest documentar a fost realizat de Manifest Film și susținut de Fundația PressOne. Regia – Monica Lăzurean-Gorgan. Scenariul – Monica Lăzurean-Gorgan și Voicu Bojan.

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează