Orașul care ar putea fi: Soluții pentru un București construit corect

Grivița, un fost cartier muncitoresc construit în perioada interbelică la periferia Bucureștiului de atunci, a devenit astăzi una dintre zonele rezidențiale centrale ale orașului. Deși a luat naștere drept o zonă săracă, regulile și planificarea după care ansamblul de case și de blocuri a prins contur au transformat cartierul într-unul cu valoare imobiliară ridicată.

Bogdan Suditu, expert în politici de locuire, urbanism și amenajare teritorială, amintește care au fost legile de organizare ale Bucureștiului după care s-a început parcelarea loturilor și s-au dat mai apoi avizele de construire, dar și de ce sunt ele importante acum, la mai bine de 80 de ani distanță.

Soluțiile pentru un București construit corect și valoros atât pentru prezent, cât și pentru generațiile viitoare, presupun astăzi o implicare rapidă și drastică a autorităților locale de sectoare, dar și a Primăriei Generale pentru o coordonare administrativă eficientă și o viziune unitară de succes la nivel de oraș.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea scrie de două ori mai mult decât acum. Vrei să ne ajuți?

Donează