Cu caiacul pe Nera

O incursiune cu caiacul pe Nera, prin chei, îți oferă o altă perspectivă asupra aceluiași lucru: chei sălbatice, turiști puțini, un râu când domol, când mai aprig și, dacă ești norocos să ajungi aici în luna mai, mirosul dulceag al liliacului înflorit.

În ultimii ani, de fiecare dată cand am fost aici, am întâlnit mai mulți turiști străini decât români: unguri, sârbi, cehi, polonezi. Anul acesta, cu toate restricțiile de călătorie, nu a fost o excepție.

Sunt trei puncte de acces auto înspre chei: Șopotu Nou – Driștie, în amonte; Podul Beiului, la confluența Beiului cu Nera, și Sasca Româna, în aval. Cheile au o lungime de aproximativ 23 de km, iar cu barca de rafting sau caiacul distanța este parcursă în 4-7 ore. Pentru că sunt foarte puține drumuri care comunică din exterior cu cheile, odată intrat trebuie să parcurgi traseul până la capăt.

În Sasca Română, Reșița sau Timișoara sunt firme sau ghizi care organizează coborâri pe apă, cu tot echipamentul necesar.

Eu i-am avut alături de mine pe Vasi Moisa și Loredana Mărieș.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea scrie de două ori mai mult decât acum. Vrei să ne ajuți?

Donează