Articol de pe Sputnik.md în care e elogiată deținătoarea portofoliului Muncii.

Trei nume pe care Sputnik Moldova-România le elogiază constant

„ALDE preia inițiativa de la PSD – devine vârful de lance al Coaliției”, titrează Sputnik, după ce premierul Mihai Tudose a forțat demisia miniștrilor Shhevil Shaideh și Rovana Plumb.

Desigur, afirmația nu este susținută de nicio dovadă. O explicație poate fi aceea că publicația, care și-a lansat recent o versiune pentru România, este considerată de multe țări ca făcând parte din aparatul de propagandă al Kremlinului.

Am vrut să vedem care sunt persoanele publice din România pe care Sputnik le laudă constantă. În general, e vorba despre acei politicieni care susțin că lupta anti-corupție reprezintă, de fapt, o selecție politică impusă României de alte state și care compară DNA cu Securitatea comunistă.

Liviu Pleșoianu. Deputat PSD de București, el debuta în Sputnik în primăvara acestui an cu un text despre „alchimia nopții de Înviere”. Cu acea ocazie, era prezentat drept o nouă personalitate a politicii din România.

„Un om politic care a devenit din ce în ce mai vizibil și s-a impus prin argumentație, logică și calitatea discursului este tânărul deputat social-democrat Liviu Pleșoianu.

Nu are vehemența unor purtători de mesaj, obtuzitatea unor politruci (aceasta a rămas, din păcate, singura categorisire aplicabilă), își păstrează resorturile neutralității observatorului — ceea ce se vede în analizele lucide pe care le expune în dezbateri Tv tensionate și chiar deformate de politicieni și, uneori, de moderatori”, se arată în textul semnat „Sputnik”.

Mai departe, Pleșoianu este descris ca fiind unul dintre tinerii care au câștigat un concurs de idei organizat de Antena 3 în 2015.

„Atunci, Pleșoianu a câștigat cu proiectul «O Românie şi-un Bucureşti cu sens», în care propune tranformarea Bucureştiului şi a României într-un reper cultural umanist, eliberat de tensiunile demagogiei politice”, se mai arată în text.

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Nici o lună mai târziu, Pleșoianu era citat copios într-un articol care reclama „executarea senatorului Șerban Nicolae” în Comitetul Executiv al PSD.

Apoi, într-o cascadă de texte, Liviu Pleșoianu „se ia tare de SUA”, „dă peste cap sistemul”, cere „anchetarea grupărilor metastatale” și „îl face praf pe ambasadorul Klemm”.

În toamna acestui an, un alt text îl propune pe Pleșoianu, direct din titlu, premier.

Printre preferații Sputnik se numără și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Ea este prezentată drept moștenitoarea politică a lui Corneliu Vadim Tudor și, când i se invocă numele, este subliniată simpatia de care ea s-ar bucura în partid.

„Crescută de Vadim, Olguța e total nemulțumită de șovăiala CEx PSD”, așa se intitulează un articol recent. Textul este ilustrat cu o fotografie din tinerețea Olguței Vasilescu, în care ea poartă ochelari de soare și stă pe o motocicletă…

Un alt text ilustrat cu Olguța și motocicleta titrează: „Tupeu: Olguța calcă în picioare noul ei dosar penal”. Alte două texte evocă și ele „tupeul” Olguței Vasilescu fie în fața premierului Tudose, fie în fața altor colegi de partid.

„Lia Olguța Vasilescu a absolvit Facultatea de Litere din Craiova, fiind jurnalistă la o publicație locală înainte de a fi propulsată în Parlament, la doar 26 de ani, de Corneliu Vadim Tudor. În PSD a fost ridicată de Mircea Geoană”, este descrierea care o însoțește.

În fine, Mircea Badea este unul dintre personajele care, pentru autorii Sputnik, „distruge”, „lovește”, lansează „bombe” și „șterge pe jos” cu politicieni, procurori, instituții publice.

„Cunoscutul realizator Mircea Badea și-a obișnuit publicul cu o atitudine deschisă, car nu ține seama de curentul impus strategic. Comentariile sale critică sau ironizează de multe ori starea de servilism a conducătorilor României”, sună una din prezentările lui Badea.

„Mircea Badea i-a distrus pe protestari și pe președinte!”, „Mircea Badea șterge pe jos cu Tudor Chirilă și manifestanții din Piață!”, „Mircea Badea îl face praf pe Tudose!” sunt câteva dintre reflecțiile Sputnik.

Badea mai este lăudat și pentru că s-ar fi lăsat „înnebunit” de o rusoaică…

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea aduce în fața ta de cinci ori mai multe soluții la problemele României.
Vrei să ne ajuți?
Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
5€
10€
25€
50€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

2% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și newsletterul Revista Pressei, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Depune-l la ANAF până pe 15 martie sau trimite-l până pe 1 martie la adresa: Bld. Eroilor, nr.1, ap.11, Cluj-Napoca, jud. Cluj. Și îl depunem noi.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...