REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

TAPE THAT, un grup de artiști din Germania, va aduce la viață un spațiu inedit din Timișoara: clădirea FLORA – cea care în septembrie-octombrie devine, oficial, prima casă a luminii din România.

Lights On: Restaurantul FLORA din Timișoara devine The Lighthouse, un spațiu concept, loc de întâlnire între artă și cultură (P)

Legendarul loc de întâlnire din Timișoara renaște într-o manieră spectaculoasă în cadrul The Night-Art Festival, organizat de Asociația Daisler, și se transformă în The Lighthouse, punctul de plecare al unei noi povești – o poveste despre ceea ce vom face pentru viitorul orașelor. 

The Lighthouse nu este doar un spațiu fizic, ci un spațiu concept. Aici vor fi organizate dezbateri și conferințe menite să aducă noi perspective asupra mediului urban și să promoveze o dezvoltare sănătoasă a culturii nocturne. The Lighthouse va fi un loc de întâlnire pentru cei curioși și pasionați de artă și cultură, un loc pentru discuții cu sens, descoperiri artistice inedite și chiar performance-uri la ceas de seară.

„Am gândit Lights On ca un proiect curajos de explorare urbană”, explică Andi Daiszler, directorul festivalului. „La Timișoara, în anul Capitalei Europene a Culturii, ne-am promis că vom fi mai curajoși în abordare, drept urmare am visat o casă a festivalului, un loc în care timișorenii să vină și să ne cunoască, dar totodată un loc pe care ei îl iubesc necondiționat. Am identificat acest loc ca fiind FLORA – un restaurant de-a dreptul legendar situat pe malul Begăi, în inima orașului. Un loc care capătă un alt sens prin lumină.”


În 1967, la Timișoara, un oraș mereu în pas cu vremurile, se naște „Expo Flora Timișoara”, un eveniment grandios care avea nevoie de un cadru pe măsură, iar soluția a venit sub forma Pavilionului Expozițional – cunoscut mai târziu, mai simplu, sub numele FLORA.

Gândită de talentatul arhitect Ștefan Iojică și făcând parte dintr-un proiect ambițios conceput de Silvia Grumeza, FLORA a fost amplasată în Parcul Alpinet, un spațiu idilic pe malul Begăi, în apropierea podului Traian. Cu terasa sa de beton ce ”plutea” mistic pe stâlpi metalici, FLORA era nu doar un simbol al modernității și al inovației, dar și un reper pentru cultura și spiritul tineretului timișorean al anilor ’60 și ’70.

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios
În premieră, FLORA devine The Lighthouse pentru Lights On

Legendarul loc de întâlnire din Timișoara va renaște, astfel, într-o manieră spectaculoasă în cadrul The Night-Art Festival. Show-uri live, dialoguri cu artiști talentați, ateliere despre sustenabilitate, expoziții foto atipice, prezentări, dar și dezbateri publice despre iluminatul urban sau despre impactul festivalurilor în comunitate, toate sunt parte din programul The Lighthouse. 

„Suntem încântați să găzduim The Lighthouse, Casa festivalului Lights On. Acesta este un prim pas spre reluarea activității la Flora și ne bucurăm de multitudinea de evenimente atât în clădirea de pe Bega, cât și în orașul nostru activ, european, Timișoara”, spune Emil Cristescu, din partea BEGA, partener al evenimentului.

Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, este, de asemenea, încântată de renașterea râului Bega, pe ale cărui maluri nopțile devin magice:

Bega este o resursă valoroasă, iar proiectul Lights On pune reflectoarele pe aceasta. Este încă un motiv care ne face mândri că putem susține astfel de proiecte. Toți cei care trec pe malurile Begăi vor descoperi locuri incredibile ale orașului prin intermediul instalațiilor spectaculoase în spații deschise. Este și unul dintre proiectele care completează Celebrarea Orașului, eveniment construit în jurul Canalului Bega.”

„Floating Earth” e o reprezentare 1:1 a planetei care ne este casă, creată de artistul britanic Luke Jerram. Iar între 3 și 12 octombrie va pune stăpânire pe râul Bega.

Pentru mai multe detalii și pentru a explora surprizele pregătite în cadrul festivalului, vizitați www.night-art.ro.


Evenimentul este imaginat și adus la viață de către Asociația Daisler.

Transformarea spațiului este posibilă prin implicarea MBR Electric, Caralux, Eglo, Benq, Signify și Pepsi.

Mulțumiri pentru găzduire, BEGA

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...