Dana Semen face naveta de la Iași la Spitalul Județean Suceava

Mesajul unui medic de la Spitalul Suceava: Stai acasă! Nu îți bate joc de sacrificiul nostru!

Dana Semen e o tânără medic oncolog din Iași, angajată la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou din Suceava, unde sunt peste 50 de persoane infectate cu SARSCoV2, mare parte doctori și asistente.

Pe 21 martie, Dana posta un mesaj pe Facebook. Se pregătea să facă naveta spre locul ei de muncă, aflat la 2 ore și un sfert de mers cu mașina de casă. Ne invita să respectăm regulile, să ne facem comozi în fotolii și să încercăm să citim o carte bună.

Astăzi beau cafeaua la mine pe terasă. Prima, după două săptămâni. Eu locuiesc în Iași. Locuiam. Acum, lucrez la Suceava. Fac naveta săptămânal, uneori de două ori pe săptămână. Mă bucur de casa mea dragă, de oaza mea de liniște și bucurie câteva zile pe lună. Probabil, e ultima cafea pe care o beau acasă, pentru multe luni care vor urma.

Și nu înțeleg oamenii care nu stau acasă pentru a împiedica răspândirea nenorocirii care ne cuprinde, oamenii care nu profită de perioada asta de izolare socială ca să se bucure de liniște. De o carte. De prânzul cald servit acasă, nu în caserole. De câteva ore în plus dimineața, nu de leneveală, nu de căutat isteric informații noi despre statistici, ci de mulțumire și recunoștință că ești încă sănătos, că ai un acoperiș, că ai luxul de a trece prin perioada asta dificilă din confortul propriei case, alături de oamenii dragi.

Eu nu am luxul ăsta. Și eu nu fac parte încă, din linia întâi. Dar încă mă trezesc la 6 să merg la spital, într-o casă goală, într-un oraș străin, pentru că eu, ca și colegii mei, nu am luxul de a alege să stau acasă. Tu îl ai. Nu îți bate joc de sacrificiul nostru”, scria Dana.

Dana Semen. medic oncolog Spitalul Județean Suceava

Între timp, lucrurile au escaladat. Spitalul în care lucrează Dana Semen a devenit un focar de infecție. A reușit să comunice aseară cu sora ei, Simona.

Aceasta din urmă spune că medicii de la Suceava au fost expuși fără „niciun fel de echipament de protecție” și că Dana, alături de un alt medic oncolog și unul ATI, ar fi rămas să aibă grijă de „toată secția de infecțioase din Suceava”.

„În vremuri de război nu ne batem joc de singurii care luptă. Îi protejăm. Oricum, Oricât. Cu orice preț. Când sora ta, pe care ai purtat-o în brațe de la o săptămână îți spune, „oricum sunt infectată, nu știu ce va fi” ai vrea să ai puterea să proiectezi durerea asta în sufletele tuturor celor care se plimbă sfidător și se uită în scârbă la tine cel care porți mănuși la cumpărături sau le spui tuturor să stea DRACU ACASĂ!!!!! NU vă bateți joc de cei care nu pot alege!”, a scris marți seara sora medicului din Iași.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea aduce în fața ta de cinci ori mai multe soluții la problemele României.
Vrei să ne ajuți?
Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
5€
10€
25€
50€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

2% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și newsletterul Revista Pressei, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Depune-l la ANAF până pe 15 martie sau trimite-l până pe 1 martie la adresa: Bld. Eroilor, nr.1, ap.11, Cluj-Napoca, jud. Cluj. Și îl depunem noi.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...