Căpitanul Kane a înscris ambele goluri ale Angliei.

Jurnal de mondial (5): ce durere şi ce Kane!

Anglia debutează la Mondialul din Rusia cu o victorie scremută (2-1 cu Tunisia). Harry Kane a dat primul gol în minutul 11. Mingea a plecat din corner, s-a lovit de capul unui englez care a făcut o săritură spectaculoasă, apoi s-a lovit de bară, de piciorul lui Kane și a ajuns în plasă.

Tot Kane a dat golul câștigător în minutul 91. Sassi a marcat din penalty pentru Tunisia în minutul 35. Portarul s-a dus bine pe partea stângă, dar nu s-a întins suficient ca să respingă mingea.

Au fost trei goluri, dar meciul a fost tare plictisitor, mai ales în repriza a doua.

De câteva zile, citesc comentariile englezilor pe Facebook, sunt autoironici și fac bășcălie de echipa națională. Nici măcar suporterii nu sunt încrezători că vor câștiga Campionatul.

E adevărat că tunisienii nu s-au apropiat de poarta adversă în primele 20 de minute, iar în ultimul sfert de oră, englezii au pus tunurile pe poarta lui Hassen.

A fost nevoie de un zid de trei tunisieni pe linia porții ca să scape de gol, iar englezii au dat și o bară după ce Lingard a încercat o scăriță.

Echipa celor Trei Lei a controlat meciul, iar tunisienii abia au avut timp să-și tragă răsuflarea. Dar englezii nu au arătat ca o echipă: au fost șterși, nu s-au coordonat și parcă simțeau presiunea care se pune pe umerii lor.

Inventatorii fotbalului au câștigat Campionatul Mondial o singură dată, în 1966, când au jucat acasă.

Presiunea de care vorbeam mai sus începe să usture și pare că Anglia nu o să facă mare brânză nici la campionatul ăsta.

Dar măcar în seara asta și-a făcut suporterii fericiți. Probabil că leii vor trece de grupe, dar mai departe God save the queen.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea aduce în fața ta de cinci ori mai multe soluții la problemele României.
Vrei să ne ajuți?
Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
5€
10€
25€
50€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

2% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și newsletterul Revista Pressei, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Depune-l la ANAF până pe 15 martie sau trimite-l până pe 1 martie la adresa: Bld. Eroilor, nr.1, ap.11, Cluj-Napoca, jud. Cluj. Și îl depunem noi.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...