În Pasajul Universității e liniște.
E vineri dimineața, cei mai mulți locuitori ai Bucureștiului sunt închiși în propriile case, iar podeaua se usucă în sfârșit fără urme de pași.
Instantanee dintr-un București în carantină
Știri
27/03/2020
De marți, 24 martie, România e în carantină. Ceea ce înseamnă că nu mai putem ieși pe stradă când vrem, cum vrem, ci doar pentru motive foarte clare și chestiuni care nu suportă amânare.
Pentru a se asigura că românii respectă restricțiile de circulație, autoritățile au împânzit orașul cu polițiști, jandarmi și militari, care opresc trecătorii și le cer declarația pe propria răspundere prin care fiecare justifică motivul pentru care a ieșit.
Așa că pentru mulți dintre bucureșteni, viața se desfășoară momentan între patru pereți. Pentru alții, care sunt nevoiți să meargă la muncă, ea se desfășoară, mai mult sau mai puțin, la fel ca înainte. Bucureștiul e straniu, dar nu e gol, așa cum tindem să ne imaginăm, uitându-ne pe geam, nostalgici după primăvara care n-a mai fost.
Deși, dacă ascultăm cu atenție în miezul nopții tăcute, o să auzim, în sfârșit în orașul ăsta, păsările. Primăvara a venit. Doar nu pentru oameni.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
Interviu. La 27 de ani, românul Richard Abou Zaki este jurat la „Chefi la cuțite” și cel mai bun chef din Italia: „Am preparat un meniu de șase feluri pentru Regina Elisabeta”
La doar 27 de ani, în 2024, în cadrul galei dedicate excelenței în arta gastronomică de la Milano, Richard Abou Zaki a fost declarat cel mai bun chef din Italia. Asta după ce, la vârsta de 23 de ani a primit o stea Michelin pentru talentul său în bucătărie.
Monarhia salvează energia. Doar 13% din liniile de înaltă tensiune din România sunt „noi”. Restul sunt proiectate de ingineri din perioada interbelică
România anului 2024 încă mai depinde într-o proporție de aproape 90% de această rețea energetică gândită și proiectată în urmă cu aproape 80 de ani.
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this