REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Fotoreportaj. Iranienii din București își continuă protestele

Andreea Câmpeanu
Data: 16/11/2022
Foto: Andreea Câmpeanu

Protestele din Iran, izbucnite în septembrie 2022 după moartea tinerei Mahsa Amini, ridicată de poliția moravurilor pentru că nu purta „corespunzător” hijabul, continuă, două luni mai târziu.

Diaspora iraniană din București – ale căror voci s-au făcut auzite în PressOne într-un material anterior – a organizat mai multe proteste în ultimele săptămâni. Între timp, în Iran a avut loc prima condamnare la moarte unui participant la proteste. Alți 2000 au fost condamnați la închisoare, între cinci și zece ani. Conform unor organizații non-guvernamentale din Iran, 326 de protestatari, incluzând 43 de copii și 25 de femei, au murit, iar alți 15.800 au fost arestați.


Protestatarii iranieni speră că manifestațiile vor duce la o mult așteptată schimbare în Iran, pentru că nu au existat niciodată proteste atât de mari, încă de la revoluția din ’79 și mai ales în jurul lumii.

Deși în România au fost relativ puțini oameni care au ieșit în stradă, în restul lumii manifestațiile au strâns zeci de mii de oameni, în proteste uriașe, care au atras atenția presei și a comunităților locale

Vrem să putem relata despre toate evenimentele semnificative care se întâmplă în lume. Dacă e important și pentru tine, ajută-ne să o ducem la capăt! Orice sumă contează.
Redacția PressOneO tânără din comunitatea iraniană din București scandează în timpul unui protest prin care membrii comunității vor să aducă în atenția opiniei publice ce se întâmplă momentan în Iran, în Parcul TNB, în București, pe 15 octombrie 2022.
Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Toți participanții au rude rămase în Iran și riscă atât libertatea lor, cât și a rudelor lor, participând chiar la aceste manifestații din țările democratice ale Europei. Statul iranian urmărește cu atenție tot ce fac cetățenii săi chiar și atunci când au plecat de mulți ani din țară.

„Orice femeie poate fi arestată de poliția moravurilor. Te pot bate până la moarte” – este doar una dintre mărturiile depuse de femeile iranience intervievate de PressOne.

Citește și: Mărturiile femeilor din Iran stabilite în România: „Orice femeie poate fi arestată de poliția moravurilor. Te pot bate până la moarte”


Pe un banner, au fost expuse fotografii cu copiii uciși în timpul protestelor din Iran de anul acesta. „A privi nu este suficient”, acuză Bahar, de 30 de ani. „Aceste proteste sunt una dintre cele mai importante lupte pentru drepturile omului din lume, dar nu apar în știri.”


Membrii comunității iraniene din București au dorit să aducă în atenția opiniei publice ce se întâmplă zi de zi în Iran, acolo unde protestele continuă în marile orașe ale țării, în ciuda represiunii dure din partea autorităților. Iranienii se simt singuri, izolați și lipsiți de același sprijin din partea comunității internaționale de care beneficiază, spre exemplu, Ucraina

Membri ai comunității iraniene din București aprind lumânări în timpul protestului prin care vor sa aducă în atenția opiniei publice ce se întâmpla momentan in Iran, în Parcul TNB, pentru conaționalii lor uciși în timpul protestelor.
Membri ai comunității iraniene din București participă la un protest prin care vor sa aducă în atenția opiniei publice ce se întâmpla momentan in Iran, în Parcul TNB

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat. Ai două modalități:

1. Îl completezi online pe platforma Formular230.ro, apoi ne vom ocupa noi de depunerea lui prin SPV la ANAF.

2. Descarci formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.