Foto: Demi DeHerrera / Unsplash
26/07/2017
Cinci lucruri ieftine care fac viața mai plăcută
Inspirat de un recent articol din The New York Times, mi-am zis să recomand, la rândul meu, cinci lucruri ieftine care mi-au făcut viața mai plăcută în ultima vreme:
Abonamentul la Google Play Music
Sigur că poți să piratezi muzică în continuare, însă, pentru 22 de lei pe lună, ai acces instant pe mobil și pe desktop la aproape orice album care a apărut vreodată. Dacă vrei să asculți muzică obscură care nu apare în catalogul Google, atunci poți să uploadezi gratuit până la 50.000 de piese în cloud.
Aplicația este destul de simplă, iar interfața nu e cea mai intuitivă, dar acoperă mai mult decât suficient nevoile unui utilizator obișnuit.
Dacă vrei să nu te complici cu laptop-ul când dai o petrecere sau doar să-ți impresionezi oaspeții, atunci ia-ți și o boxă bluetooth portabilă. Eu am un Sony SRS-XB3 pe care recunosc că o folosesc mai mult pentru podcast-uri decât pentru muzică.
Tigaia de fontă (sau de oțel carbon)
Ca să gătești o friptură decentă la plita din bucătărie, ai nevoie de o tigaie care să se încingă bine de tot, adică una de fontă sau de oțel carbon. Ambele materiale sunt ideale pentru a rumeni la temperaturi mari.
E un pic de bătaie de cap să ai grijă de ele, însă dacă le speli și le ungi cum trebuie, sunt practic indestructibile și te țin o viață. Din experiența mea, oțelul carbon e mai puțin aderent decât fonta, dar mai greu de asezonat.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
Dacă vă tentează o tigaie de fontă și vreți să susțineți economia românească, în Iași există o turnătorie de fontă care are și magazin online.
Filtrul pentru cold-brew
Dacă nu te încântă ideea de a bea un espresso fierbinte pe timp de caniculă, dar totuși ai nevoie să îți iei doza de cofeină, atunci soluția e cafeaua cold brew. Teoretic, n-ai nevoie decât de un borcan și o sită pentru a prepara un cold brew, dar există tot felul de alternative care simplifică întregul proces.
Interviu. La 27 de ani, românul Richard Abou Zaki este jurat la „Chefi la cuțite” și cel mai bun chef din Italia: „Am preparat un meniu de șase feluri pentru Regina Elisabeta”
La doar 27 de ani, în 2024, în cadrul galei dedicate excelenței în arta gastronomică de la Milano, Richard Abou Zaki a fost declarat cel mai bun chef din Italia. Asta după ce, la vârsta de 23 de ani a primit o stea Michelin pentru talentul său în bucătărie.
Monarhia salvează energia. Doar 13% din liniile de înaltă tensiune din România sunt „noi”. Restul sunt proiectate de ingineri din perioada interbelică
România anului 2024 încă mai depinde într-o proporție de aproape 90% de această rețea energetică gândită și proiectată în urmă cu aproape 80 de ani.
Eu am un filtru Hario − care nu e decât o sticlă cu o sită încorporată −, un moft justificat pe deplin de cafeaua limpede și delicioasă pe care o produce într-o noapte în frigider.
Periuța de dinți electrică
Dacă sunteți printre cei care execută riguros periajul recomandat de medicii dentiști, atunci nu aveți nevoie de o periuță electrică. Însă pentru cei se spală pe dinți din inerție, în timp ce se gândesc la altceva, o periuță electrică e un upgrade semnificativ din punctul de vedere al igienei orale.
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
Toate periuțele electrice fac în esență același lucru, așa că nu e nevoie să risipiți bani pe modelele cu mai multe opțiuni. Diferența e doar de marketing.
Jucăria Kong pentru câini
O jucărie pentru câini nu-mi face viața mai plăcută în mod direct, dar atunci când fac un grătar și câinele meu salivează închis în țarc, mă simt un pic vinovat. Singurul lucru care-l consolează în astfel de situații − în afară de o bucată de carne, bineînțeles − este „o înghețată”.
Mulajul pe care-l folosesc pentru înghețată este o jucărie Kong de cauciuc, goală pe dinăuntru, pe care o umplu cu iaurt și cu o banană pasată și o bag la congelator. Pentru că umplutura se topește greu, jucăria asta e singura care-mi ține câinele ocupat o oră întreagă.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this