25/12/2018
Cele mai faine reportaje video ale PressOne din 2018
E primul an când pot să fac un top al reportajelor video publicate de PressOne şi am un sentiment straniu, fiindcă am filmat și montat multe dintre ele.
Ca editor video, mi-e groază să mă uit peste ce am făcut în urmă cu o lună, trei sau șapte. Îmi văd numai greșelile și inconsistența, așa că un criteriu important în această selecție a fost dacă reportajul mă mai „ţine” să-l urmăresc până la capăt.
Electric Castle: îi bine că-i bine
Acest reportaj, realizat de Raul Ștef și Valentin Șchiopu, a fost filmat la Bonțida cu câteva zile înainte de ediţia 2018 a festivalului Electric Castle.
E o Românie în miniatură, absurd-amuzantă și tristă pe alocuri, zgâlțâită de frisonul modernizării.
DN1 Cluj-Ciucea: de câte ori se poate muri în 80 de kilometri
Pe Facebook, acesta este cel mai vizualizat reportaj video publicat de de PressOne în 2018.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
L-am gândit și realizat împreună cu Voicu Bojan și, la acel moment, aveam mari îndoieli că publicul va fi interesat de un asemenea subiect.
Ca atare, atunci ne-am fi declarat mulţumiţi dacă filmuleţul ar fi atins 5.000 de vizualizări. Ei bine, până acum a strâns aproximativ 3 milioane.
Cine-i formează pe formatori? Ministerul Sănătății lasă pregătirea practicienilor de medicină alternativă pe seama unor medici care practică „regresia în vieți anterioare”
Ministerul Sănătății pregătește o nouă lege pentru reglementarea medicinei alternative. La elaborarea ei a contribuit și o specialistă din sistemul public care practică „regresia în vieți anterioare”.
Monarhia salvează energia. Doar 13% din liniile de înaltă tensiune din România sunt „noi”. Restul sunt proiectate de ingineri din perioada interbelică
România anului 2024 încă mai depinde într-o proporție de aproape 90% de această rețea energetică gândită și proiectată în urmă cu aproape 80 de ani.
Timelapse: protestul din 10 august 2018
Acesta nu e un reportaj, ci materializarea unei idei simple − ideea colegei noastre Codruța Simina de a lega o serie de fotografii făcute la interval de 2 secunde, pe durata a 7 ore, într-un filmuleț de aproximativ 3 minute.
În final, valoarea jurnalistică şi documentară a acestui video este limpede: ne arată obiectiv, de sus, cum au intervenit forţele Jandarmeriei la protestul din 10 august 20018.
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
Tibi Ușeriu, a treia oară, până la capăt
Am avut şansa de a fi martor la a treia participare − şi, totodată, a treia victorie − a ultramaratonistului Tibi Ușeriu în cursa vieții sale: 6633 Arctic Ultra.
Timp de opt zile, l-am însoţit pe Tibi în această încercare a limitelor omeneşti, în care el a parcurs peste 600 de kilometri în zona Cercului Polar.
Masa Unirii
La început a fost ideea: aceea ca, de Centenar, în loc de festivisme, să strângem în jurul unei mese români din toate zonele ţării şi aparținând mai multor etnii.
Am luat în calcul şi un fiasco, pentru că nu mai încercaserăm aşa ceva şi pentru că ni se părea dificil ca nişte oameni care nu se cunoşteau deloc să găsească subiecte comune, să se armonizeze, ba chiar să ajungă să se simtă bine împreună.
Până la urmă, a ieşit muuult mai bine decât ne aşteptam, iar reacţia cititorilor care au văzut filmuleţul a fost extraordinară.
Masa Unirii a fost despre noi toţi, despre diferenţele care dau farmec României şi, un pic, şi despre echipa noastră de la PressOne.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this