România, țara unde depresia însemană nebunie
01/03/2020
Votează cel mai bun oraș din România
Care sunt cele mai bune orașe mari din România? Cât de mulțumiți sunt românii de calitatea vieții din orașele în care-și duc viața? Care sunt punctele slabe și punctele forte ale fiecărui oraș?
Circa 54% dintre români trăiesc în mediul urban, iar cea mai mare parte a acestora sunt concentrați în orașe cu peste 30.000 de locuitori. Începem azi o campanie națională care va dura două luni și în care sperăm să implicăm cel puțin 100.000 din cei 10.000.000 de români care trăiesc în orașele principale ale României.
Vrem să aflăm cum se raportează locuitorii acestor orașe la localitățile în care își duc viața - dacă se simt în siguranță, dacă au suficiente spații verzi și de relaxare, cât de mare este costul vieții, cât de curat le este orașul, cât de bine își face treaba primăria, cât de aglomerat este traficul, dar și dacă au le îndemână soluții de smart city și spații de educație și cultură, care ridică mult calitatea vieții.
Veți putea puncta aceste opt criterii (de la una la cinci stele, în funcție de cât sunteți de mulțumiți de orașul vostru), iar noi vom strânge voturile dumneavoastră timp de două luni de zile. Apoi vom alcătui un clasament general al celor mai bune orașe din România, pe trei niveluri de mărime: orașe mai mari de 100.000 de locuitori, orașe cu populația între 50.000 și 100.000 de locuitori și orașe cu populația între 30.000 și 50.000 de locuitori.
Datele de populație pe care ne bazăm sunt cele de la referendumul din 2011. Pentru că vom repeta anual acest vot, vom putea vedea și cum evoluează în timp părerile românilor despre propriile lor orașe.
Fiecare participant poate vota maximum două orașe din listă, de pe aceeași adresă de email. De ce am decis asta? Pentru că o bună parte din locuitorii orașelor din România s-au născut și crescut într-un alt oraș din țară față de cel în care-și duc viața acum. Am dorit să le dăm ocazia să-și voteze și acest oraș.
Vrem să putem relata în profunzime despre viața de zi cu zi a românilor, așa cum e ea. Dacă e important și pentru tine, ajută-ne să o ducem la capăt! Orice sumă contează.
De ce nu am inclus în această primă campanie de vot toate orașele din România, și, în general, numai pe cele mai mari de 30.000 de locuitori? Pentru că dorim ca rezultatele noastre să fie cât mai apropiate de realitate și să se bazeze pe un număr suficient de voturi în cazul fiecărui oraș. Vom include și orașele mai mici de 30.000 de locuitori într-o campanie viitoare, dacă vedem că și orașele mici strâng un număr suficient de voturi pentru a putea fi luate în considerare.
Toate datele personale (adresele de email) vor fi anonimizate și folosite exclusiv pentru această campanie. Avem și mecanisme de eliminare a voturilor multiple sau evident false. Tot ce ne dorim este să avem o imagine cât mai reală asupra modului în care ne privim, fiecare dintre noi, orașele în care locuim.
Așadar, dacă doriți să vă votați orașele, acum este momentul!
Rușii sunt foarte aproape de spargerea frontului și, în același timp, încă departe. Ce ar însemna un colaps al armatei ucrainene în regiunea Donbas
Cade frontul ucrainean? Sau a căzut deja? Din primăvara acestui an vin cu o frecvență aproape zilnică vești tot mai alarmante legate de situația din ce în ce mai precară a trupelor Kievului de pe linia frontului din Donbas, care înglobează greu încercatele regiuni Donețk și Lugansk din sud-estul Ucrainei. Cele două regiuni au reprezentat, de altfel, pretextul principal al invaziei ordonate de Vladimir Putin în februarie 2022, iar acum reprezintă principalul obiectiv strategic al Kremlinului.
Psihologii români nu sunt evaluați psihologic la intrarea în profesie. Verificarea periodică a sănătății lor mintale, doar o „obligație morală”
„Ce pârghii de monitorizare a bunelor practicii există după câștigarea dreptului de practică autonomă?”, s-a întrebat PressOne.
Acest proiect este sprijinit de aplicația de mobilitate urbană FREE NOW, care funcționează în peste 100 de orașe din Europa, cu peste 14 milioane de pasageri și mai mult de 100 000 șoferi. FREE NOW face parte din grupul Daimler și BMW format în februarie 2019.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Jurnalismul independent nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, iar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this