România, țara unde depresia însemană nebunie

Votează cel mai bun oraș din România

Care sunt cele mai bune orașe mari din România? Cât de mulțumiți sunt românii de calitatea vieții din orașele în care-și duc viața? Care sunt punctele slabe și punctele forte ale fiecărui oraș?

Circa 54% dintre români trăiesc în mediul urban, iar cea mai mare parte a acestora sunt concentrați în orașe cu peste 30.000 de locuitori. Începem azi o campanie națională care va dura două luni și în care sperăm să implicăm cel puțin 100.000 din cei 10.000.000 de români care trăiesc în orașele principale ale României.

VOTEAZĂ AICI ORAȘUL ÎN CARE TRĂIEȘTI

Vrem să aflăm cum se raportează locuitorii acestor orașe la localitățile în care își duc viața – dacă se simt în siguranță, dacă au suficiente spații verzi și de relaxare, cât de mare este costul vieții, cât de curat le este orașul, cât de bine își face treaba primăria, cât de aglomerat este traficul, dar și dacă au le îndemână soluții de smart city și spații de educație și cultură, care ridică mult calitatea vieții.

Veți putea puncta aceste opt criterii (de la una la cinci stele, în funcție de cât sunteți de mulțumiți de orașul vostru), iar noi vom strânge voturile dumneavoastră timp de două luni de zile. Apoi vom alcătui un clasament general al celor mai bune orașe din România, pe trei niveluri de mărime: orașe mai mari de 100.000 de locuitori, orașe cu populația între 50.000 și 100.000 de locuitori și orașe cu populația între 30.000 și 50.000 de locuitori.

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Datele de populație pe care ne bazăm sunt cele de la referendumul din 2011. Pentru că vom repeta anual acest vot, vom putea vedea și cum evoluează în timp părerile românilor despre propriile lor orașe.

Fiecare participant poate vota maximum două orașe din listă, de pe aceeași adresă de email. De ce am decis asta? Pentru că o bună parte din locuitorii orașelor din România s-au născut și crescut într-un alt oraș din țară față de cel în care-și duc viața acum. Am dorit să le dăm ocazia să-și voteze și acest oraș.

La finalul votului, vom putea alcătui o hartă a celor mai bune orașe mari din România

De ce nu am inclus în această primă campanie de vot toate orașele din România, și, în general, numai pe cele mai mari de 30.000 de locuitori? Pentru că dorim ca rezultatele noastre să fie cât mai apropiate de realitate și să se bazeze pe un număr suficient de voturi în cazul fiecărui oraș. Vom include și orașele mai mici de 30.000 de locuitori într-o campanie viitoare, dacă vedem că și orașele mici strâng un număr suficient de voturi pentru a putea fi luate în considerare.

Toate datele personale (adresele de email) vor fi anonimizate și folosite exclusiv pentru această campanie. Avem și mecanisme de eliminare a voturilor multiple sau evident false. Tot ce ne dorim este să avem o imagine cât mai reală asupra modului în care ne privim, fiecare dintre noi, orașele în care locuim.

Așadar, dacă doriți să vă votați orașele, acum este momentul!

VOTEAZĂ ACUM ORAȘUL FAVORIT

Acest proiect este sprijinit de aplicația de mobilitate urbană FREE NOW, care funcționează în peste 100 de orașe din Europa, cu peste 14 milioane de pasageri și mai mult de 100 000 șoferi. FREE NOW face parte din grupul Daimler și BMW format în februarie 2019.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...