REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Violeta Varga a fost numită inspector școlar în Arad în urmă cu opt zile. Foto: Arhiva personală

Violeta Varga: "Mă hărțuiți, eu trăiesc din salariul de dascăl"

V-ați grăbit să aruncați cu pietre. Ați nesocotit faptul că aparențele pot înșela și că o fotografie îmbunătățită n-a făcut rău nimănui. Că sufletul oricum nu poate fi cosmetizat în photoshop.

Am vorbit cu Violeta Varga, numită recent în funcția de inspector școlar pe „educație permanentă” la Arad. Fără concurs, fără un CV la vedere, pe pile, au dezvăluit jurnaliștii de la specialarad.ro.

Pozele pe care le postează pe Facebook, și care au fost distribuite masiv în ultimele zile, sunt prelucrate chiar de ea.

De 14 ani e iubita fratelui actualului prefect de Arad, Florentina Horgea. Spune că se dedică exclusiv misiunii sale de dascăl. Violeta și-a pus sufletul pe tavă după ce și-a închis contul de Facebook.

Insistă că imaginea ei o privește și că puțina culoare pe care a pus-o acolo unde vârsta a lăsat urme nu e o crimă. „Mă hărțuiți, mă hărțuiți. Eu trăiesc din salariul de dascăl”.

*

− Ce calități vă recomandă pentru acest post?

Am studii de specialitate. Am terminat Colegiul Universitar Pedagogic, am terminat Facultatea de Psihopedagogie Specială, am master în Educație incluzivă și Pedagogie integrată. Am participat în proiecte internaționale în Finlanda, 2009, am participat în proiect internațional Portugalia, 2015. Și am realizat la nivel de școală o grămadă de proiecte. Atât pot să vă spun, și că mă simt efectiv hărțuită. Așa mă simt.

− Studiile le-ați făcut la Arad, nu?

Dar ce importanță are unde mi-am făcut studiile? E vreo problemă că le-am făcut la Arad?

− Nu, doar că CV-ul dumneavoastră lipsește.

CV-ul l-am trimis la minister. Deci, cariera mea didactică este următoarea: sunt învățător la bază, din 1997. Din 2006 sunt titular la Centrul pentru Educație incluzivă, iar în urmă cu doi ani am fost numită director adjunct la Educație incluzivă Arad.

Da, o să pun CV-ul meu, o să pun CV-ul meu. Nu l-am făcut public pentru că eu nu sunt o persoană publică. Eu sunt un biet om care trăiesc din munca de profesor (izbucnește în plâns). Și pur și simplu sunt hărțuită.

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

− Când ați fost numită inspector?

 Pe data de 18.

− Sunteți iubita fratelui prefectului de Arad. Vă întreb direct: are legătură filiala PSD din Arad cu promovarea dumneavoastră în acest post?

Nu sunt membră a niciunui partid politic. Sunt de 14 ani împreună cu această persoană, de o viață, exact de o viață. Nu are nicio legătură.

− De ce v-ați închis contul de Facebook?

 L-am închis, este viața mea privată, este viața mea privată (ușor iritată). Nu sunt trucată, poate să vină oricine să vadă cum arăt. Oricând invit pe oricine, în afara ISJ-ului, să vină să mă vadă. Probabil am pus culoare sau, mă rog, ca fiecare femeie…

Acuma faci mai multe poze și pui una care, totuși… Nu le pui oricum. Sunt om și am dreptul la viață. Vreau să rămân în anonimat. Nu am făcut nimic rău decât să ajut niște oameni amărâți. Toată viața mea am lucrat cu copii cu probleme și am ajutat cât am putut. Am studii de specialitate, am studii de specialitate…

− Nu credeți că pozele astea sunt nepotrivite în contextul în care ați fost numită inspector școlar?

 Pur și simplu le-am scos, ați observat că le-am scos. Pozele erau anterior de a fi numită ca inspector. Pur și simplu e viața mea privată. Pozele nu mi se par exagerate. Vi se par exagerate?

Dar nici nu au dreptul să-mi ia poze pe care eu nu mi le-am dorit. De exemplu, am fost fotografiată la Miss Arad și nici nu am vrut să-mi pun acele poze. Îmi pun pozele mele pe Facebook, restul nu au dreptul să-mi ia pozele. Nu mi se pare normal.

Pe oricine invit să vină să mă vadă, să stăm de vorbă, să comunicăm. Este dreptul meu. Eu trăiesc din salariul de dascăl, asta fac, și o fac de 20 de ani. Sunt oameni răi, oameni care nu doresc altceva decât să facă senzațional. Dar nu cu mine!

− La Miss Arad ați fost în juriu în acest an?

 Da, în juriu, vă dați seama, că eu am 41 de ani. Ce Miss Popularitate sau ce s-a mai scris!…

− Dar ați și participat, nu, în urmă cu ceva timp?

 Nu mai are importanță dacă am participat sau nu, nu cred că are nicio importanță. Mi-am realizat studiile, trăiesc din salariul de dascăl, încerc să-mi fac datoria și meseria așa cum trebuie.

*

LATER EDIT. În după-amiaza zilei de marți, 26 septembrie, la puține ore după apariția interviului de mai sus, Violeta Varga a decis să demisioneze din funcția de inspector, conform unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Arad.

Violeta Varga, cum arată în realitate (foto stânga), și Violeta Varga, după photoshop (foto dreapta). Prelucrarea și postarea imaginii din dreapta au fost făcute de ea însăși. Montaj: specialarad.ro
Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...