Vânătorul vânat. Cum să scapi viu din îmbrățișarea ursului?

Marian Cotoc avea un vis: să vâneze propriul lui mistreț cu colți de argint, un animal „de trofeu, ceva puternic”. Doar că, în loc de mistreț, a dat peste un urs. Printr-o minune, i s-au dat zile să ne poată relata toată istoria. Ursul în schimb, a fost mai puțin norocos.

Via Transilvanica e un drum imprevizibil, plin de surprize și de personaje diverse. Acești oameni sunt depozitarii unor povești pe alocuri incredibile. Iar când au și talent actoricesc, merită să te oprești, să-i asculți și să iei seamă.

Poate nouă nu ne place vânătoarea, dar nu putem nega că ea există de când e lumea. La fel, nu putem nega că prin locurile sălbatice străbătute, uneori mișună animale sălbatice de tot soiul. Calea noastră e vie, lucru mare. Nu degeaba cel mai prizat semn de pe drum este: „Atenție la urși după înserare.”

Această serie de articole despre redescoperirea la pas a țării noastre este susținută de Raiffeisen Bank, ca o contribuție la promovarea culturii și tradițiilor românești. Raiffeisen Bank este partener strategic al proiectului Via Transilvanica și al Asociației Tășuleasa Social și a susținut amenajarea a 300 de kilometri ai traseului, în ultimii trei ani.

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează