Vânătorul vânat. Cum să scapi viu din îmbrățișarea ursului?

Marian Cotoc avea un vis: să vâneze propriul lui mistreț cu colți de argint, un animal „de trofeu, ceva puternic”. Doar că, în loc de mistreț, a dat peste un urs. Printr-o minune, i s-au dat zile să ne poată relata toată istoria. Ursul în schimb, a fost mai puțin norocos.

Via Transilvanica e un drum imprevizibil, plin de surprize și de personaje diverse. Acești oameni sunt depozitarii unor povești pe alocuri incredibile. Iar când au și talent actoricesc, merită să te oprești, să-i asculți și să iei seamă.

Poate nouă nu ne place vânătoarea, dar nu putem nega că ea există de când e lumea. La fel, nu putem nega că prin locurile sălbatice străbătute, uneori mișună animale sălbatice de tot soiul. Calea noastră e vie, lucru mare. Nu degeaba cel mai prizat semn de pe drum este: „Atenție la urși după înserare.”

Această serie de articole despre redescoperirea la pas a țării noastre este susținută de Raiffeisen Bank, ca o contribuție la promovarea culturii și tradițiilor românești. Raiffeisen Bank este partener strategic al proiectului Via Transilvanica și al Asociației Tășuleasa Social și a susținut amenajarea a 300 de kilometri ai traseului, în ultimii trei ani.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea scrie de două ori mai mult decât acum. Vrei să ne ajuți?

Donează