Strada Fabricii de Glucoză: trotuarele-minune ale Gabrielei Firea

Un proiect de 37.8 milioane de euro destinat fluidizării traficului care vine dinspre autostrada A3 se apropie treptat de finalizare.

După foarte mulți ani de întârzieri, constructorii încep să dea în folosință infrastructura vitală pentru un cartier care va avea câteva zeci de mii de locuitori până la finalul acestui deceniu. Strada Fabricii de Glucoză este lărgită și toată infrastructura zonei este regândită pentru viitor.

Din păcate, primăria nu a gestionat adecvat proiectul, iar trotuarele, deși prezintă uneori și patru rânduri de borduri, sunt proiectate în bătaie de joc și impracticabile, atât de către pietoni, cât și de către bicicliști.

Zeci de blocuri se află în construcție sau în fază de proiect pentru această zonă. Miile de locuitori care vor dori să folosească una dintre cele două stații de metrou din zonă (Pipera și Aurel Vlaicu) vor fi forțați să facă slalom printre copaci și bicicliști, pe un trotuar care, pe alocuri, nu are mai mult de 20 de centimetri lățime.

Un proiect cu care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se mândrește.

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează