Trebuie să ne facem bine

Gianina Mirea e asistentă medicală și crede că e vorba de un miracol la mijloc pentru că mai e în viață. Până acum doi ani a lucrat ca asistentă în mai multe spitale și, la un moment dat, a luat dintr-unul dintre ele virusul hepatitei B. Boala a fost agresivă și a ajuns în situația de a avea nevoie de un transplant hepatic.

Toamna trecută, la un an de la transplantul peste care a trecut cu bine, când numărul de infectări COVID creștea galopant în România, s-a angajat ca asistentă în secția de terapie intensivă COVID-19 de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Spune că a făcut-o din dorința de a ajuta, așa cum a fost și ea salvată de alți medici și asistente. Trecutul ei recent de pacient într-un pat conectat la oxigen o face și să înțeleagă cât se poate de bine suferința celor de care acum trebuie să aibă grijă.

Gianina Mirea (43 de ani) lucrează în unitatea mobilă de terapie COVID instalată în curtea spitalului. Împreună cu infirmiera, trebuie să aibă grijă de opt bolnavi, iar lunile cu multe cazuri au însemnat că paturile au fost mereu pline.

PressOne a stat timp de două zile alături de asistentă pentru a vedea ce înseamnă dorința de a salva toți pacienții.

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează