Sinaia, stațiune de dezinteres național

Sinaia se luptă de ani de zile cu probleme complexe: traficul auto infernal din weekend, încălzirea climei, degradarea mediului, infrastructura urbană și turistică învechită. Până acum a luptat de una singură. Stațiunea „de interes național” a fost lăsată să se descurce cum poate, alături de toate celelalte stațiuni de pe Valea Prahovei, pentru că statul are alte priorități.

În orice stat vest-european, stațiunile de acest calibru nu sunt lăsate în voia sorții. Ele beneficiază de un plan de dezvoltare, iar statul are grijă să asigure infrastructura necesară care să lege marile orașe ale țării de aceste stațiuni, astfel încât turiștii să ajungă ușor acolo. De asemenea, tot statul sprijină stațiunile turistice printr-o sumedenie de mecanisme – financiare, de strategie turistică, de integrare pe regiuni. Nu și în România.

Am aflat însă că primarii de pe Valea Prahovei s-au aliat și că vor să-și rezolve problemele împreună. Așa că am mers la Sinaia să stăm de vorbă cu primarul Vlad Oprea, să vedem ce soluții au găsit și dacă acestea mai pot salva viitorul acestei zone turistice.

Am găsit un primar optimist, deși multe dintre proiectele sale sunt fie controversate, fie datează deja de mulți ani și încă nu s-a început lucrul la ele. Totuși, centrul orașului arată schimbat în bine, iar lucrările de infrastructură aduc treptat Sinaia la un nivel mai acceptabil pentru turiști. Dar mai este mult de lucru.

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează