O zi din viața unor pelerini pe Via Transilvanica

Când un oltean și un moldovean pornesc alături să bată țara peste 300 de kilometri pe jos, e pericol. E nevoie de doi ardeleni așezați, care să contrabalanseze situația. Marian Apostol, Vasile Mircea, Cristian Mera și Dorel Delcea sunt niște călători profesioniști de anduranță cu o istorie de mii de kilometri în picioare fiecare. Și-au rupt pingelele pe lungile drumuri de pelerinaj ale Europei. Poveștile lor le puteți descoperi pe grupul Prietenii Camino.

În această vară, au încropit o echipă pentru a gusta o felie din Via Transilvanica. Au descoperit că nu e musai să pleci din patrie pentru a te bucura de beneficiile unui drum de lung parcurs. Au descoperit o cale vie, surprinzătoare, cu gusturi locale și un mix de culturi menit să alunge definitiv plictisul. Până la urmă, n-ai nevoie de mare lucru pentru a trăi o experiență memorabilă: curiozitate, curaj, răbdare, un spirit pozitiv și niște încălțări bune.

Le mulțumesc că, vreme de 24 de ore, m-au suportat alături cu stoicism. Am umblat umăr la umăr, le-am suflat în ceafă, le-am ciugulit din merinde și le-am ascultat poveștile. Ne-am despărțit prieteni și am hotărât ca, la anul, imediat ce dă colțul ierbii, să ne revedem undeva pe traseu. Avem calea noastră!

Această serie de articole despre redescoperirea la pas a țării noastre este susținută de Raiffeisen Bank, ca o contribuție la promovarea culturii și tradițiilor românești. Raiffeisen Bank este partener strategic al proiectului Via Transilvanica și al Asociației Tășuleasa Social și a susținut amenajarea a 300 de kilometri ai traseului, în ultimii trei ani.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea scrie de două ori mai mult decât acum. Vrei să ne ajuți?

Donează