O zi din viața unor pelerini pe Via Transilvanica

Când un oltean și un moldovean pornesc alături să bată țara peste 300 de kilometri pe jos, e pericol. E nevoie de doi ardeleni așezați, care să contrabalanseze situația. Marian Apostol, Vasile Mircea, Cristian Mera și Dorel Delcea sunt niște călători profesioniști de anduranță cu o istorie de mii de kilometri în picioare fiecare. Și-au rupt pingelele pe lungile drumuri de pelerinaj ale Europei. Poveștile lor le puteți descoperi pe grupul Prietenii Camino.

În această vară, au încropit o echipă pentru a gusta o felie din Via Transilvanica. Au descoperit că nu e musai să pleci din patrie pentru a te bucura de beneficiile unui drum de lung parcurs. Au descoperit o cale vie, surprinzătoare, cu gusturi locale și un mix de culturi menit să alunge definitiv plictisul. Până la urmă, n-ai nevoie de mare lucru pentru a trăi o experiență memorabilă: curiozitate, curaj, răbdare, un spirit pozitiv și niște încălțări bune.

Le mulțumesc că, vreme de 24 de ore, m-au suportat alături cu stoicism. Am umblat umăr la umăr, le-am suflat în ceafă, le-am ciugulit din merinde și le-am ascultat poveștile. Ne-am despărțit prieteni și am hotărât ca, la anul, imediat ce dă colțul ierbii, să ne revedem undeva pe traseu. Avem calea noastră!

Această serie de articole despre redescoperirea la pas a țării noastre este susținută de Raiffeisen Bank, ca o contribuție la promovarea culturii și tradițiilor românești. Raiffeisen Bank este partener strategic al proiectului Via Transilvanica și al Asociației Tășuleasa Social și a susținut amenajarea a 300 de kilometri ai traseului, în ultimii trei ani.

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează