#NuUităm 1. Rebengiuc

Ljuba Becejski este cineast. În decembrie 1989, de îndată ce s-au deschis granițele, Ljuba a fost trimis de o televiziune din orașul Novi Sad din Iugoslavia să filmeze Revoluția română, aflată în desfășurare. Ljuba făcuse școala în România în anii ’70 și a reușit să surprindă, la cald, câteva figuri iconice ale Revoluției. Imaginile document, needitate și salvate de pe niște casete beta sunt sursa acestei serii de imagini pe care PressOne le face publice pentru prima dată în România, la 30 de ani de la căderea comunismului. Ele n-au mai fost văzute niciodată până acum. Printre cei care apar în aceste imagini se numără actorii Victor Rebengiuc, Gheorghe Dinică, Ion Caramitru.

(Material de arhivă: Ljuba Becejski, interviu PressOne: Ioana Epure, imagine: Lucian Muntean, grafică: Cosmin Creț, montaj: Bianca Felseghi, Mircea Gherase, editor: Bianca Felseghi)

Din aceeași serie:

#NuUITĂM 2: Caramitru

#NuUITĂM 3: Coposu

#NuUITĂM 4: PNȚ Aripa Creștină

#NuUITĂM 5: Mircea Daneliuc

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea scrie de două ori mai mult decât acum. Vrei să ne ajuți?

Donează