Ion Indolean
Redactor
14/04/2018
The Sinner
Departe de a fi perfect, luptându-se cu demonii unei vieţi de compromisuri, detectivul Harry Ambrose (Bill Pullman) e unul dintre puţinii oameni care şi-ar risca propria carieră pentru binele celor pe care îi simte slabi sau hăituiţi.
Ştie cum e să trăieşti cu teamă, într-o angoasă continuă şi, fără să fie providenţial – nu i-ar sta bine şi nici nu îşi doreşte lumina reflectoarelor –, Harry are har şi îl foloseşte pentru a-i ajuta pe cei din jur.
Numai că, la fel ca orice salvator, şi el are nevoie de cineva care să îi aline dezordinea şi să îl repună, calm şi răbdător, pe drumul cel just.
Intriga serialului The Sinner (disponibil pe Netflix) porneşte de la un eveniment şocant: Cora Tannetti (Jessica Biel), soţie şi mamă, o persoană aparent normală, comite o crimă pe plajă, din senin.
Este o crimă impulsivă, provocată, în aparență, de o cădere nervoasă.
Elementul declanşator pare a fi o banală melodie, pe care o tânără o pune pe telefonul mobil, ca să se distreze alături de iubitul ei.
Aflată la doar câţiva metri de grupul vesel şi tot mai gălăgios, Cora clachează. Se îndreaptă ca lansată din arc spre iubitul tinerei şi îl ucide sălbatic, cu același cuţit cu care, câteva momente mai devreme, îi tăiase o pară fiului ei de 3 ani.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
E o scenă răscolitoare.
Preţ de câteva clipe, Cora îşi pierde orice urmă de raţiune. Dezlănţuită, gâfâind, îl înjunghie pe acel bărbat ca și cum de moartea lui ar depinde supraviețuirea ei.
Interviu. La 27 de ani, românul Richard Abou Zaki este jurat la „Chefi la cuțite” și cel mai bun chef din Italia: „Am preparat un meniu de șase feluri pentru Regina Elisabeta”
La doar 27 de ani, în 2024, în cadrul galei dedicate excelenței în arta gastronomică de la Milano, Richard Abou Zaki a fost declarat cel mai bun chef din Italia. Asta după ce, la vârsta de 23 de ani a primit o stea Michelin pentru talentul său în bucătărie.
Monarhia salvează energia. Doar 13% din liniile de înaltă tensiune din România sunt „noi”. Restul sunt proiectate de ingineri din perioada interbelică
România anului 2024 încă mai depinde într-o proporție de aproape 90% de această rețea energetică gândită și proiectată în urmă cu aproape 80 de ani.
Confruntată cu perspectiva unui proces lung şi anevoios, Cora consideră corect să pledeze vinovată. Raţiunea i-a revenit, iar regretele sunt imense.
Om corect şi cu frică de Dumnezeu, Cora nu are de ce să ceară prezumţia de nevinovăţie sau să apeleze la tertipuri avocăţeşti.
Ar putea încerca varianta unei nebunii temporare, dar nu este genul care să facă aşa ceva. Tehnic, practic, concret, nici nu ar avea de ce. Vina îi aparţine. A omorât în văzul lumii.
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
Numai că detectivul Harry Ambrose nu se mulțumește să ia crima ca atare, fără să-i înţeleagă resorturile. El percepe tragedia acestei femei, dar vrea să intervină şi fiindcă, la rândul său, este un om chinuit de propriile traume.
Aşa că începe să sape în trecutul întunecat al Corei, care se dovedește o victimă a familiei, a prietenilor, a întregii comunității.
Detectivul descoperă o istorie apăsătoare, în care toţi au păcătuit, cu sau fără voia lor. În mica lor localitate din America, viaţa e o continuă deziluzie: habotnicie, lipsă de perspective, droguri, violenţă.
Dezorientaţi, toţi ar avea nevoie de un Harry, de cuiva căruia să-i pese, de un înger păzitor.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this