REVISTA PRESSEI

Revista Pressei e un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți. Dacă vrei să fii informat, dar n-ai timp să ții pasul cu tot ce întâmplă în România și în lume, lasă-ne să facem Revista Pressei pentru tine.

În fiecare dimineață, de luni până vineri, o să primești de la noi un email cu cele mai importante știri și cele mai interesante linkuri de care ai nevoie la începutul fiecărei zile.

*|MC:SUBJECT|*

IATĂ ȘTIRILE ZILEI

Guvernul sesizează astăzi Curtea Constituțională în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională cu preşedintele Iohannis pe tema remanierilor. Premierul Dăncilă a avut o discuţie le telefon cu preşedintele Iohannis, care i-a spus că mai analizează şi că nu va lua nicio decizie până săptămâna viitoare.

Franța se pregătește pentru noi proteste în weekend. Premierul francez Edouard Philippe a declarat că peste 89.000 de membri ai forţelor de ordine vor fi mobilizaţi sâmbătă în Franţa, în cadrul unei noi zile de mobilizare a "Vestelor galbene". Turnul Eiffel și Muzeul Luvru vor fi închise sâmbătă, când sunt așteptate noi violențe și scene de revoltă.

ÎN PROFUNZIME

Dan Turturică scrie despre alianța lui Dragnea cu fostul său dușman Marian Vanghelie:
 
Din 2009 încoace, Dragnea și Vanghelie s-au aflat permanent în tabere adverse. Dragnea a fost cu Oprea, Maior, Coldea, Vanghelie a vrut să-i încalece și a ajuns să fie vânat de aceștia. Azi, se regăsesc de aceeași parte a baricadei, uniți de un set de dușmani comuni.
 
Înfrățirea dintre Dragnea și Vanghelie este relevantă pentru că ne dezvăluie întregul peisaj. Unul înfricoșător: înfrățirea tuturor rețelelor care au fost puse la respect în ultimii 13 ani. Interne și externe. De acolo vine forța lui Dragnea, aparent inexplicabilă.

DE CITIT ÎN WEEKEND

CITATUL ZILEI

Slăbirea lui Dragnea se adaugă măririi de sine a lui Dăncilă. Simpla afirmație că nu se dă ordonanţa asta mâine vine în contradicție cu cazul emis de Dragnea care a spus: faceți ceva și dați-o!.

Cea mai bună explicație o dă domnul Țuțuianu, citând un proverb din perioada comunistă. A spus: fie omul cât de prost, mintea vine după post. Adică după ce stai o vreme într-o funcţie undeva, până la urmă îţi vinde şi mintea.
- C.T. Popescu
Spune-le prietenilor despre Revista Pressei