Investește în ceea ce crezi!
Fii alături de noi în promovarea jurnalismului de calitate din România.
REVISTA PRESSEI

Revista Pressei e un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți. Dacă vrei să fii informat, dar n-ai timp să ții pasul cu tot ce întâmplă în România și în lume, lasă-ne să facem Revista Pressei pentru tine.

În fiecare dimineață, de luni până vineri, o să primești de la noi un email cu cele mai importante știri și cele mai interesante linkuri de care ai nevoie la începutul fiecărei zile.

*|MC:SUBJECT|*

IATĂ ȘTIRILE ZILEI

Camera Deputaților votează astăzi modificarea Codurilor penale, după ce Comisia Iordache a aprobat pe repede-înainte iniţiativele legislative în forma adoptată de Senat, nefiind acceptat niciun amendament al Opoziţiei.
  • Stelian Ion (USR): Se dezincriminează abuzul în serviciu în forma pentru care a fost condamnat Dragnea
PSD a renunțat la restructurarea Guvernului și a propus miniștri interimari, după ce președintele Iohannis a refuzat cele trei propuneri trimise la Cotroceni de premierul Viorica Dăncilă.

Miniștrii interimari sunt Ana Birchall, la Justiție, Eugen Teodorovici, la Fonduri Europene, și Radu Oprea, la Ministerul pentru Românii de pretudindeni. 

Deși Dragnea ar fi putut să-l impună pe Eugen Nicolicea ca ministru al Justiţiei prin restructurarea Guvernului, liderul PSD a dat înapoi de teamă că actuala coaliție de guvernare nu mai are majoritatea în Parlament.

ÎN PROFUNZIME

De ce numele lui Rareș Bogdan, primul din lista de candidați a PNL-ului, a fost asociat întotdeauna cu scandalurile publice din jurul unor dosare de mare corupție aflate pe rolul instanțelor din România?
 
De-a lungul carierei sale, Rareș Bogdan a reușit să se păstreze mereu în interiorul unor cercuri de oameni cu influență. A convins o serie de oameni politici, oameni de afaceri sau instituții publice să îi încredințeze contracte pentru monitorizarea presei sau pentru organizarea de evenimente.
 
Cei mai mulți dintre clujenii care îl cunosc pe Rareș Bogdan sau care s-au aflat, la un moment dat, în anturajul său, se feresc să vorbească despre el on the record.
 
Ar fi putut să aleagă să îl elogieze public pentru reușitele sale profesionale, fiindcă invitația PressOne a fost aceea de a ne ajuta să îi conturăm politicianului un portret cât mai apropiat de adevăr.
 
Au preferat să tacă.
 
I-am urmărit parcursul profesional încercând să explicăm cum a intrat Rareș Bogdan în viața publică. Și, mai ales, cum a rămas acolo.
 
Cine i-au fost mentorii și susținătorii?
 
Care au fost afaceriștii care i-au acordat încrederea lor și care i-au crescut cota, ajutându-l să devină, cel puțin până la criza din 2011, un veritabil broker de putere la nivel local?

PUZZLE

CITATUL ZILEI

Toată puterea lui Liviu Dragnea în PSD e capacitatea de a oferi funcţii. Dragnea are oameni pe care îi ţine cu funcţii, contracte. - Victor Ponta
Spune-le prietenilor despre Revista Pressei