Investește în ceea ce crezi!
Fii alături de noi în promovarea jurnalismului de calitate din România. Donează
REVISTA PRESSEI

Revista Pressei e un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți. Dacă vrei să fii informat, dar n-ai timp să ții pasul cu tot ce întâmplă în România și în lume, lasă-ne să facem Revista Pressei pentru tine.

În fiecare dimineață, de luni până vineri, o să primești de la noi un email cu cele mai importante știri și cele mai interesante linkuri de care ai nevoie la începutul fiecărei zile.

*|MC:SUBJECT|*

IATĂ ȘTIRILE ZILEI

Tudorel Toader pregătește o nouă ordonanță pentru modificarea Legilor Justiției. Potrivit unui proiect obținut de Adevărul, Secția pentru Procurori din CSM va fi eliminată din procedura de numire a șefilor marilor Parchete, iar șeful Secției de investigare a magistraților capătă puteri depline.

PSD decide astăzi noile propuneri pentru Dezvoltare și Transporturi, după ce Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici și-au retras candidatura, în urma refuzurilor repetate ale lui Klaus Iohannis de a îi numi în funcții.

ÎN PROFUNZIME

Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, a plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o în 2008 la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Științe Economice din București.
 
După analizarea lucrării, putem prezenta dovezi de plagiat pentru mai bine de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei. Sursele originale pe care le-am identificat sunt exclusiv cărți de economie, care nu sunt disponibile online.
 
Conducătorul de doctorat al lui Darius Vâlcov este profesorul Emil Negrea de la FFABBV, care între timp s-a pensionat.
 
Darius Vâlcov nu a răspuns la telefon și nici la mesajul prin care i-am solicitat un punct de vedere referitor la teza sa de doctorat din 2008.

PUZZLE

CITATUL ZILEI

Nu pot exista pași înapoi în ceea ce privește lupta împotriva corupției. Nu poate exista nicio amnistie pentru politicienii corupți care au fost condamnați în justiție. Am fost destul de brutal cu românii în aceste aspecte și voi continua să fiu limpede în această privință.

Cred că, în lupta împotriva corupției, în viziunea mea, doamna Kovesi a făcut o treabă excelentă de-a lungul anilor și este un procuror foarte bun. Pot depune mărturie că am văzut la treabă și cred că este un procuror excelent. A făcut o treabă foarte curajoasă în România.
- Frans Timmermans
Spune-le prietenilor despre Revista Pressei