REVISTA PRESSEI

Revista Pressei e un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți. Dacă vrei să fii informat, dar n-ai timp să ții pasul cu tot ce întâmplă în România și în lume, lasă-ne să facem Revista Pressei pentru tine.

În fiecare dimineață, de luni până vineri, o să primești de la noi un email cu cele mai importante știri și cele mai interesante linkuri de care ai nevoie la începutul fiecărei zile.

*|MC:SUBJECT|*

IATĂ ȘTIRILE ZILEI

Tudorel Toader o înlătură pe Kovesi, urmează Augustin Lazăr. Într-un interviu la Antena 3, ministrul Justiției a spus că, în urma OUG-ului privind legile justiției, Laura Codruța Kovesi nu poate rămâne în funcția în care a fost delegată la Parchetul General.

Toader a mai declarat că a finalizat în mare parte evaluarea procurorului general și a dat de înțeles că va prezenta concluziile în zilele următoare.

Totodată, Toader a precizat că legea nu îl obligă să facă altă propunere pentru funcţia de procuror-şef al DNA, dacă preşedintele refuză numirea Adinei Florea.  Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu președintele turc Recep Erdogan. Discuţiile au avut loc în palatul prezidenţial din Ankara şi s-au concretizat prin semnarea a două memorandumuri privind educaţia şi sănătatea. În finalul vizitei la Ankara, premierul român a participat la un dineu găzduit de liderul turc.

ÎN PROFUNZIME

Surse din interiorul Institutului de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională O.R.L. "Prof. dr. Dorin Hociotă" din București ne-au pus la dispoziție înregistrări audio și video ce ridică suspiciuni privind licitațiile organizate de acest spital, precum și referitor la incompleta sterilizare a instrumentarului folosit în operaţii.
 
Prima chestiune care ne-a fost reclamată este o licitație din 2011 pentru contractul de renovare a blocului operator.
 
De ce a fost nevoie să treacă 7 ani pentru ca aceste informații să ajungă în posesia unui jurnalist? "Oamenii se feresc de lucrurile astea", spune una dintre sursele noastre.
 
La fel ca în multe alte instituții sau companii, angajații se tem să nu-și piardă joburile.
 
Ce s-a schimbat în timp, potrivit surselor noastre, este că unii au ajuns să nu mai suporte stilul managerului Andreea Marinescu, pe care-l caracterizează ca "dictatorial".

PUZZLE

CITATUL ZILEI

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, despre decizia ÎCCJ privind obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice:

Nu există protest spontan prevăzut în legislaţie. (...) Încet, încet se va intra în respectarea legalităţii şi persoanele respective, dacă încalcă legea - e contravenţie. (...)  Încet, încet se va învăţa lumea să respecte legea.
Spune-le prietenilor despre Revista Pressei