REVISTA PRESSEI

Revista Pressei e un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți. Dacă vrei să fii informat, dar n-ai timp să ții pasul cu tot ce întâmplă în România și în lume, lasă-ne să facem Revista Pressei pentru tine.

În fiecare dimineață, de luni până vineri, o să primești de la noi un email cu cele mai importante știri și cele mai interesante linkuri de care ai nevoie la începutul fiecărei zile.

*|MC:SUBJECT|*

IATĂ ȘTIRILE ZILEI

Nimeni nu-și asumă organizarea protestului diasporei. Mai mulți reprezentanți ai românilor care trăiesc în străinătate au discutat ieri cu angajații Primăriei Capitalei, dar nu a fost semnat niciun protocol, ceea ce înseamnă că fiecare participant la miting va fi responsabil pentru acțiunile sale. Statele Unite vor impune noi sancțiuni Rusiei, după ce au stabilit că Moscova a folosit neurotoxina Noviciok în tentativa de asasinat asupra fostului agent Sergei Skripal și a fiicei sale. Potrivit NBC, sancțiunile vor include interdicția de a exporta în Rusia anumite dispozitive electronice și componente folosite în industria aeronautică. 

ÎN PROFUNZIME

100.000 de euro din bani publici costă distracția la mare pentru 92 de funcționari publici și 26 de consilieri județeni din Mehedinți, unul dintre cele mai sărace județe din România, veniți pe litoral sub pretextul participării la cursuri.

Aceștia vin cu rândul pe litoral, în Mamaia, Neptun, Costinești și Venus, câte o săptămână, la cursuri de perfecționare în ”managementul implementării proiectelor pe fonduri europene”. 

Cursurile, plătite din bugetul consiliului județean, sunt organizate anual, începând cu anul 2012. Însă, de când a început ”perfecționarea” angajaților și consilierilor, instituția condusă de Aladin Georgescu (PSD) a pierdut multe proiecte importante finanțate cu bani europeni.

PUZZLE

CITATUL ZILEI

Pe PressOne avem un interviu cu un inginer constructor din Londra, care a renunțat la concediu pentru a participa la protestul diasporei:

Ați văzut comunicatul pe care l-a dat Departamentul de Stat al SUA, în urmă cu un an? Apoi scrisoarea comună a lui Juncker și Timmermans – "Opriți legile justiției", raportul GRECO, raportul preliminar al Comisiei de la Veneția, scrisorile comune ale ambasadelor.
 
I-ați văzut să facă vreun pas înapoi, i-ați văzut nervoși? Ați observat că valul ăsta, pur și simplu, i-a înfuriat?
 
Furia românilor îi doare cel mai mult. Pentru că ei știu că cel mai important lucru e susținerea publică, susținerea celor care te-au votat și indiferența celor care nu te-au votat.
 
Când, într-o societate, se pornește un val de ură împotriva ta, abia atunci începi să te temi. Nu de scrisorile ambasadelor, pentru că acolo e politică.
Spune-le prietenilor despre Revista Pressei