REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Recomandările PressOne: ce faci în weekendul 19 - 21 ianuarie în București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași

Taraful de la Vărbilău în București, un cabaret despre burnout la Cluj, filme care au șanse la Oscar în Timișoara și un concurs de whist la Iași. Tu ce faci în weekend?


Ce poți face în weekend în București

Expoziții 

Felicia Simion expune o nouă serie de fotografii la Ototo Victoriei. Ethnographies integrează elemente simbolice cu referire la România: portul tradițional, operele lui Brâncuși sau păstoritul. Banii obținuți din vânzarea printurilor merg către Studiourile Ferentari. Expoziția se desfășoară până pe 24 ianuarie.

Proiectul Kings & Queens (K&Q) la Rezidența 9. Expoziția înfățișează artistx drag alături de jumătatea lor: ei înșiși. Fiecare imagine prezintă aceeași persoană în și în afara persoanei drag. Proiectul a început în 2015, cu un prim portret în care Micha apare alături de Snorella, personajul său de drag. În ultimii ani, s-a transformat într-un proiect foto de amploare internațională: K&Q a fotografiat și expus drag kings și queens din Olanda, Marea Britanie, Germania, Spania, Statele Unite, Serbia, Muntenegru, Venezuela și, cel mai recent, România.

În acest weekend, expoziția poate fi văzută vineri, între 16:00 și 20:00, iar sâmbătă și duminică, între 13:00 și 20:00 și va rămâne la Rezidența 9 până pe 28 ianuarie.

Expoziția „Monica Lovinescu. Vocea care ni s-a dat” la Casa Mița Biciclista. Expoziția prezintă pentru prima oară documente originale, obiecte, mărturii, fragmente de emisiuni din perioada 1960 – 1991 de la Radio Europa Liberă, dialoguri cu Mircea Eliade, Ana Blandiana, Octavian Paler sau Eugen Ionescu. Weekendul acesta, expoziția poate fi vizitată vineri, 18:00 – 22:00, iar sâmbătă și duminică între 12:00 – 22:00. Un bilet este 30 de lei, iar studenții și pensionarii plătesc doar jumătate.

Expoziția multimedia „Grădina Luminilor” de la Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București. Peste 30 de instalații luminoase, cu scene tematice și personaje din Alice în Țara Minunilor au atras 130.000 de vizitatori în primele două luni ale proiectului. În acest weekend, expoziția poate fi vizitată în fiecare zi, între 17:00 și 21:00 (55 – 65 de lei).

Târguri

Sâmbătă, între 11:00 și 14:00 are loc Piața Altfel (strada Liveni 15), eveniment unde, la fiecare două săptămâni, producătorii locali fac cunoștință cu consumatorii curioși de originea produselor pe care și le doresc.

Duminică, între 11:00 și 17:00, are loc Yard Sale by Urzeala Șifonierelor la The Pub (Bulevardul Regina Elisabeta 9). Participarea pentru o zi cu stender personal este de 150 lei, iar intrarea vizitatorilor este gratuită.

Cinema 

Duminică, de la 16:30, are loc proiecția documentarului proaspăt intrat în cinematografe, Four Daughters (2023). După proiecție va avea loc o discuție cu Fatma Yilmaz, feministă, expertă în politici de gen și minorități și militantă pentru drepturile femeilor musulmane.

Weekendul acesta, la Cinema Union, poți vedea, printre altele, Libertate (vineri, 18:30 /20 de lei), Sorry we missed you (sâmbătă, 16:30 / 10 lei), Între Revoluții (duminică, 18:30 / 10 lei) sau Dream Scenario (duminică 20:00 / 10 lei). 

Teatru 

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Duminică are loc premiera spectacolului Caracatița, de Catinca Drăgănescu, de la ora 19:00, la sediul Masca (Bulevardul Uverturii 14). Spectacolul prezintă cât de greu este să fii tânăr și cât de dificil este să te formezi într-o societate aflată în criză. Premiera va fi urmată de o discuție deschisă cu creatorii spectacolului și specialiști în sănătatea mintală, consumul de substanțe interzise și educație.

Une Histoire d’Amour se joacă duminică, de la 21:00, la Cuibul Artiștilor. Spectacolul promite o experiență la intersecția teatrului, dansului și cinematografiei, prin care pătrunzi în intimitatea unei relații de cuplu. 

Stand-up

Dacă alegi să-ți petreci seara de vineri la un show de comedie, ai mai multe variante. De la 19:00, poți merge la The Fool, cu Bogdan Mălăele, Ioana State, Frînculescu și Edi Vacariu (50 de lei). Tot de la 19:00, dar la Comics Club, îi poți vedea pe Sorin Pârcălab, Toma, Popesco sau Bogzi (65 de lei). Puțin mai târziu, de la 22:00, tot la The Fool (Calea Victoriei 118) spun glume Bordea, Radu Bucălae, Geo Adrian și Claudiu Popa (65 de lei). 

Sâmbătă, de la 19:00, Radu Bucălae, Geo Adrian, Teodora Nedelcu și Paul Szabo povestesc la The Fool (50 de lei). În aceeași seară, de la 19:30, Teo, Vio, Costel și Dan Birtaș au show la Club 99 (65 de lei).

Muzică 

Dacă ți-e dor de muzică lăutărească autentică, vineri seara, de la 20:00, Taraful de la Vărbilău are concert la 14th Lane (Șoseaua Orhideelor 15D), iar un bilet costă 75 de lei. Tot vineri, de la 21:30, Irina Rimes își colorează visele la Hard Rock Cafe (95 de lei).

Unde e muzică, nu prea lipsește dansul, iar la Lindy Hop are loc, în fiecare duminică, un eveniment gratuit, deschis oricărui dansator de jazz din București, unde să exersezi sau să te antrenezi. Evenimentul are loc între 17:00 și 19:00, la Beat Bar Umanist (Calea Plevnei 137A).

Cluj-Napoca

E-AN-NA cântă vineri la FORM Space, de la 20:00 (40 lei), iar E.M.I.L. își lansează noul album, „Melancolic” tot la FORM Space, sâmbătă, de la 20:00 (40 de lei). Duminică, de la 20:00, are loc Marele B – Cabaret despre Burnout la Stația Teatru Muzical (50 de lei).

Pe principiul „Avem Pink Floyd și acasă”, dacă îți place rock-ul, poți merge vineri, de la 21:00, la Euphoria Music Hall (Calea Mănăștur 6), unde Speak Floyd, o trupă tribut a britanicilor, vor încerca să reproducă hiturile englezilor (50 de lei).

Dacă weekendul acesta vrei să te relaxezi la cinema, poți merge vineri la De ce mă cheamă Nora când cerul meu e senin (18:00, ARTA Cinema Cluj), Răzbunare iminentă (18:15, Florin Piersic Cinema) sau Four Daughters (20:00, ARTA Cinema Cluj). Sâmbătă rulează Dream Scenario (20:30, ARTA Cinema Cluj) sau KLAUS & BARROSO (21:15, Florin Piersic Cinema). Duminică, de la 18:00, poți vedea Killers of the flower moon (18:00, ARTA Cinema Cluj). Fiecare bilet la film costă 20 de lei.

Timișoara

Vineri, de la 16:00, rulează Falcon Lake la Cinema Victoria (15 lei). Proiecția filmului va fi urmată de o discuție cu psihoterapeuta Carina Dragu.

Sălile de cinema din Timișoara propun filme care au șanse să fie nominalizate la Oscar. Astfel, tot vineri, de la 18:30, rulează TÓTEM (20 de lei), iar de la 20:30 Past Lives (20 de lei bilet întreg / 15 lei pentru studenți). 

Sâmbătă, de la 17:00, poți vedea Dream Scenario, iar de la 19:30, poți urmări Familiar, un film românesc apreciat de critici. 

Duminică, tot din categoria pronosticurilor pentru Oscar, poți vedea FERRARI, de la 17:30.

Iași

Vineri, de la 19:00, cei de la Partizan au concert la Underground Pub (90 de lei), iar de la 20:00 poți merge la Concurs de Whist la Retro Cafe (25 de lei). Tot vineri, de la 18:30, FAR proiectează The square (15 lei), de la 18:30.

Dacă îți place teatrul și de George Orwell, vineri, de la 19:00, se joacă „1984” în Sala Mare a Teatrului Național din Iași, iar biletele rămase costă între 35 și 66 de lei.

Duminică va avea loc o proiecție unică a filmului The Teachers’ Lounge, de la 17:00, la Cinema Iași (15 lei). Filmul a câștigat Premiul GOYA pentru „Cel mai bun film European” și este propunerea Germaniei pentru premiile Oscar la categoria „Cel mai bun lungmetraj.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios