Foto: Jez Timms / Unsplash

Patru băuturi care fac vara mai plăcută

1. Cafeaua cold-brew. O cafea caldă e începutul perfect al unei zile, dar nu și în zilele caniculare de vară. Pentru cei care caută o alternativă mai răcoritoare de a a-și lua doza de cafeină, prepararea cold-brew este cea mai simplă metodă.

Cold-brew este un tip de cafea la rece, prin care boabele de cafea, măcinate grosier, sunt lăsate la infuzat în apă, fie într-un borcan obișnuit, fie într-un dispozitiv care are un filtru inclus.

Singurele două variabile ale unei rețete de cold-brew sunt timpul de infuzie (14-18 de ore) și raportul dintre cafea și apă (între 1/6 și 1/10).

Rezultatul este o cafea concentrată, dar mai echilibrată și mai puțin acidă ca gust, care ține la frigider o săptămână și care poate fi diluată cu apă sau lapte și gheață.

2. Berile IPA românești. India Pale Ale (IPA) este cel mai cunoscut tip de bere artizanală. Pentru că au o concentrație mai mare de hamei decât berile obișnuite, IPA-urile sunt în general amare, fructate, cu un gust care amintește de socata fermentată.

În ultimii ani, în România au apărut mai multe micro-berării, care produc beri delicioase și funky, complet diferite de berile spălăcite produse de companiile multinaționale.

Regina berilor IPA de la noi este Crowd Control, de la Hop Hooligans, urmată de Morning Glory de la Ground Zero.

IPA-urile sunt un pic mai tari decât berile obișnuite, așa că, dacă vă întidenți la vorbă și vreți să vă păstrați coerența, căutați un IPA de cursă lungă, precum Fist Fight sau Summer Punch, ambele de la Hop Hooligans.

3. Cocktailul aperitiv Americano. Unul dintre cele mai populare cocktailuri este faimosul Negroni − o combinație de Campari, vermut roșu și gin −, însă tăria ginului îl face incompatibil cu arșița verii.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea aduce în fața ta de cinci ori mai multe soluții la problemele României. Vrei să ne ajuți?

Susține PressOne

Italienii știu asta și rămân loiali băuturii originale, care, având apă minerală în loc de gin, este aperitivul perfect într-o după-amiază de vară.

Legenda spune că a fost inventat în anii 1860 și botezat Milano-Torino, după numele orașelor care produceau Campari și vermut. Apoi, a fost adoptat turiștii americani și britanici, fiind prima băutură comandată de James Bond în romanul Casino Royale, al lui Ian Fleming.

4. Romul cu apă tonică. Romul este alcoolul complementar al sezonului de vară, iar cocktail-uri precum Mojito sau Cuba Libre sunt deja clasice.

Dacă preferați o băutură mai puțin dulce, combinația dintre rom și apă tonică, cu o felie de lime, este magică.

Când le spun oamenilor despre rom, majoritatea sunt sceptici, pentru că asociază romul cu durerile de cap aferente petrecerilor din liceu.

Însă romul este o băutură respectabilă și, la fel ca în industria berii, mărcile mai puțin cunoscute sunt mai interesante decât cele care au în spate o mașinărie de marketing.

Pentru începătorii dispuși să experimenteze, trei romuri decente care se găsesc în magazinele noastre sunt Flor de Caña Extra Dry 4 (alb), Sailor Jerry (aromat, cu gust de vanilie) și El Dorado 8-ani (brun și dulce).

Și dacă tot ajungeți la magazin, căutați și o apă tonică de calitate, ca San Pellegrino sau Lamb & Watt.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea aduce în fața ta de cinci ori mai multe soluții la problemele României.
Vrei să ne ajuți?
Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
5€
10€
25€
50€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

2% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și newsletterul Revista Pressei, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Depune-l la ANAF până pe 15 martie sau trimite-l până pe 1 martie la adresa: Bld. Eroilor, nr.1, ap.11, Cluj-Napoca, jud. Cluj. Și îl depunem noi.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...