Aeroportul Otopeni nu e pregătit nici acum pentru intrarea României în Schengen. O dovedesc cozile. Foto: PressOne
Aeroportul Otopeni nu e pregătit nici acum pentru intrarea României în Schengen. O dovedesc cozile. Foto: PressOne
25/06/2024
Otopeni 2024 - o catastrofă guvernamentală
O sticlă de apă plată, pe aeroportul Otopeni, costă 2,5 euro, iar un croissant, 3,5. Mulți călători sunt nemulțumiți de prețurile mari, iar inspectorii de la protecția consumatorilor au făcut o descindere la începutul lunii. Nu s-a schimbat nimic.
Cea mai mare aerogară a României e total nefuncțională. Intrarea în Schengen-ul aerian a fost o lovitură din care încă nu și-a revenit, autoritățile fiind total nepregătite, deși liderii politici au încercat să-i convingă pe cetățeni de contrariu. Corupția, haosul administrativ și criza de autoritate au creat un calvar pentru călătorii români și străini.
Pe parcursul anului 2023, numărul persoanelor care au folosit poarta aeriană a trecut de 14 milioane, atingând nivelul din 2019, înregistrat înainte de debutul pandemiei, dar serviciile s-au prăbușit.
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, dă vina pe scandalul de corupție de anul trecut, atunci când George Alexandru Ivan, directorul Companiei Naționale Aeroporturi București, a fost pus sub acuzare de procurorii DNA, pentru că a luat mită în jur de 22 de milioane de euro de la reprezentanții companiilor care închiriau spații comerciale în incinta aeroportului.
Managerul a încheiat o înțelegere cu procurorii, dar aceasta a fost respinsă de judecători, dosarul ajungând în instanță.
Citeşte informaţiile integral în articolul publicat de spotmedia.ro
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this