REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Foto: stocksnap.io

Obsesia modernă pentru productivitate

Într-un portret mai vechi, publicat în revista Vanity Fair, Barack Obama explică de ce și-a simplificat viața personală după ce a devenit președinte:

O să constați că port doar costume gri sau albastre. Încerc să-mi micșorez numărul de decizii. Nu vreau să iau decizii cu privire la ce mănânc sau ce haine port, pentru că am destule alte decizii de luat. Trebuie să-ți concentrezi energia alocată luării deciziilor. Trebuie să-ți faci anumite rutine. Nu poți să îți petreci ziua distras de fleacuri.

Această strategie mundană face parte deja din folclorul productivității, fiind inclusă în liste de tipul „9 lucruri pe care oamenii de succes le fac dimineața”.

De ce citim genul ăsta de clickbait? De ce a devenit literatura despre productivitate atât de populară în ultimii ani?

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Impresia mea e că ne simțim copleșiți de volumul de informații și diversitatea opțiunilor pe care le avem, așa că suntem mereu în căutarea soluției salvatoare: GTD, Pomodoro, Evernote etc.

Capcana acestui gen de self-help este că poți să fii la curent cu ultimele metode și aplicații de productivitate și, totuși, să rămâi neproductiv. Asta nu înseamnă că întreaga conversație despre productivitate este o înșelătorie, dar, de cele mai multe ori, semnalul e acoperit de zgomot.

Această rubrică va fi un efort de a filtra ideile și sfaturile bune, lăsând deoparte verbiajul promoțional. În fiecare săptămână, veți găsi aici un articol concis despre productivitate, cu 4-5 linkuri pentru cei care vor să meargă la surse.

Zilele nu se ordonează de la sine. De aceea, cei mai mulți dintre noi avem nevoie de un sistem care să păstreze echilibrul între muncă și odihnă și să limiteze orele pierdute pe Facebook.

Scopul nu este să dăm mai mult randament – suntem oameni, nu utilaje intelectuale –, ci să folosim judicios timpul pe care-l avem.

Asta e diferența dintre obsesia modernă pentru productivitate și ritmul unei vieți bine trăite, înfloritoare, ceea ce filosofii greci numeau eudaimonia.

Nu este puțin timpul pe care îl avem, ci mult cel pe care l-am pierdut. Viața este îndeajuns de lungă și ne-a fost dată din plin pentru împlinirea faptelor de mare importanță, dacă viața întreagă este bine chibzuită; însă când este risipită în lux și nepăsare, când nu este consumată în numele unui scop bun, atunci când clipa ultimă, în cele din urmă, ne silește, înțelegem că am trecut printr-o viață de care nu ne-am dat seama că se duce. Așa este: nu primim o viață scurtă, ci ne-o facem scurtă, nu îi ducem lipsa, ci suntem risipitori. – Seneca

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...