REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Teoriile conspirației și dezinformările zburdă nestingherite în spațiul media din România.

Noua resetare, dictatura sanitară globală și interzicerea sexului. Cum explică teoriile conspirației variola maimuței și cine le promovează în România

Încă trei țări raportează cazuri de variola maimuței, în vreme ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le cere oamenilor să rămână calmi.

Între timp, pe rețelele de socializare au apărut deja teorii și interpretări ale virusului, chiar dacă medicii și experții în epidemiologie au explicat deja că nu se poate face nicio legătură între variola maimuței și Covid-19 și că virusul se transmite doar în condiții de contact direct, indiferent de orientarea sexuală a pacienților.

Fapt/ Adevăr: Variola maimuței se extinde, la fel cum s-au extins de-a lungul timpului și alte boli contagioase.

Fake News / Dezinformare: Variola maimuței este încă o încercare a elitei globaliste de a controla omenirea, un virus de laborator răspândit doar de persoane homosexuale, o consecință a vaccinului anti Covid, o armă biologică produsă în Ucraina sau o răzbunare a lui Dumnezeu.


Vrem să luptăm în continuare împotriva dezinformării și a știrilor false. Dacă e important și pentru tine, ajută-ne să o ducem la capăt! Orice sumă contează.Redacția PressOne


„Experții” în Covid-19 de ieri sunt specialiștii în variola maimuței de astăzi: aceleași personaje promovează la anumite televiziuni și în online dezinformări, arată monitorizarea făcută de PressOne.

La fel cum s-a întâmplat și în pandemie, vocea medicilor e acoperită de zgomotul celor care se simt vânați de Bill Gates personal, așa că PressOne a pus cap la cap cinci dezinformări care circulă cu privire la noul virus care a speriat lumea.

„Bill Gates a prezis (sau a programat) epidemia de variolă”

Bill Gates a «prevestit» și VARIOLA MAIMUȚEI, în urmă cu doar 6 luni. ARMĂ BIOLOGICĂ? Stăpânul Vaccinurilor a susținut că ar putea fi declanșată o pandemie bioteroristă de variolă iar OMS trebuie să-și facă o FORȚĂ proprie de acțiune”, scrie Activenews pe 19 mai 2022.

Site-ul citează, mai departe, publicația Infowars (a celebrului conspiraționist Alex Jones), care de fapt aduce pe masă un Ted Talk al lui Bill Gates din 2015, la scurt timp după declanșarea epidemiei de Ebola, în care, în contextul respectiv, Gates avertiza că lumea nu este pregătită să facă față unei pandemii din punctul de vedere al sistemelor medicale, mai ales în cazul unui virus mai ușor transmisibil și mai puțin letal decât Ebola.

Însă lucrurile sunt și mai „complicate” de atât. Aurelian Popa, invitat într-un live pe pagina Adrianei Bahmuțeanu, ne explică, în timp ce trage dintr-un trabuc, câteva lucruri pe care ar trebui să le știm cu toții despre virusul „mortal”, căruia „nu i s-a găsit încă antidotul”.

Pe 6 ianuarie, FDA a aprobat unul dintre vaccinurile astea mARN pentru monkeypox-ul ăsta”, începe el, misterios, sugerând că FDA știa ceva, de s-a grăbit să aprobe un vaccin special pentru acest tip de variolă (care protejează și în cazul variolei clasice).

De fapt, vaccinul există din 2019, doar că n-a fost folosit extensiv pentru că existau foarte puține cazuri. Nici acum nu se discută de vaccinare în masă, ci doar de vaccinarea contactelor directe ale persoanelor care au contractat virusul. În plus, rata de mortalitate în Africa a versiunii care se răspândește acum este de 1%, în condițiile sanitare de pe acest continent.

La fel ca Gheorghe Piperea și nenumărate alte voci de pe site-uri precum Activenews, Știripesurse, Noutati.info sau R3media, Aurelian Popa mai aduce iar în discuție o simulare de pe 18 martie 2021, aparținând NTI, The Nuclear Threat Initiative, o organizație nonprofit, preocupată de securitate globală, care studiază metode de reducere a amenințărilor nucleare și biologice care care pun în pericol omenirea.

Practic, e un thinktank al cărui job și tocmai să ruleze astfel de simulări pentru a ști ce măsuri se pot lua în vederea salvării de vieți omenești. Fondator e Ted Turner (omul care a pus bazele CNN), CEO e Warren Buffet, unul dintre sponsori e Bill Gates, iar una din fundațiile lui Ted Turner sponsorizează unele inițiative ale OMS.

Un cocktail perfect, care a pus NTI în poziția de a răspunde oficial, pe propriul site, acuzațiilor conform cărora ar fi știut din timp de noua epidemie, ba mai mult, că ar fi ajutat la planificarea ei.

„Ca urmare a detectării recente a cazurilor de variolă în mai multe țări, raportul NTI privind exercițiul nostru a apărut pe mai multe rețele de socializare, unde se precizează că scenariul fictiv asociat acestuia a prezentat un focar de variolă cu o dată de începere care coincide aproximativ cu focarul actual, aflat în curs de desfășurare. Unele activități din social media au inclus dezinformări cu privire la exercițiul nostru și am dori să clarificăm lucrurile”, explică ei.

Aflăm, așadar, că, exercițiul din martie era al treilea pe 2021, că existaseră exerciții similare și în 2019 și 2020, care implicau o tulpină ipotetică de virus monkeypox modificată genetic, substanțial mai transmisibilă și mai periculoasă decât tulpinile naturale ale virusului (ceea ce nu e cazul), că au ales virusul variolei din pură coincidență, dar și tocmai pentru că și-au dorit ceva care să fie diferit de Sars-Cov-2, pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă că nu e singurul tip de pandemie la care sunt expuși.

„Faptul că mai multe țări se confruntă în prezent cu o epidemie de variola maimuței este o simplă coincidență. Principala concluzie a exercițiului nostru nu se referă la agentul patogen specific din scenariul nostru fictiv, ci la faptul că lumea este regretabil de nepregătită să se protejeze împotriva viitoarelor pandemii și că trebuie să luăm măsuri urgente pentru a aborda această vulnerabilitate.

Alt fan ai acestei teorii? Liviu Pleșoianu, care plusează, pe Facebook, cu o știre complet falsă despre cum Suedia plănuiește să interzică sexul, pentru a stopa epidemia de variolă, dând link la site-ul știripesurse.ro.

„Variola se transmite doar prin contact homosexual”

Variola maimuței pare să se transmită la homosexuali. ONU critică «homofobia» celor care constată această realitate”, titrează R3media.ro, pe 23 mai.

Site-ul e urmărit de 23.000 de oameni pe Facebook și a pornit în Septembrie 2020, în plină epidemie de Covid. „Pentru noi, AUR, sunteți permanent în gânduri și inimi”, exprimă, sentimental, una din postările lor pe Facebook.

Cu doar trei zile înainte, într-un text despre cum românul suspectat de variola maimuței în Grecia avea, de fapt, doar varicelă, apare un fragment dintr-o discuție între Mihail Neamțu și avocatul Florin Țuca, de pe 20 mai, în care se discută tocmai această problemă spinoasă a ideologiei de gen: „Frecvența cu care este adus în discuție sexul și genul este în sine problematică, pentru că vizează o manipulare ideologică întru promovarea unor politici sexuale non reproductive, întru promovarea unor disforii și ideologii care duc la smintirea minților tinerilor. (…) Ceea ce se urmărește este un control al populației”, spune Florin Țuca.

MONKEYPOX – Vărsatul de maimuță, boala misterioasă care lovește homosexualii din întreaga lume. Este la fel de mortală ca virusul Wuhan, susțin autoritățile din Marea Britanie care au lansat o ALERTĂ MEDICALĂ”, titrează și activenews.ro pe 18 mai.

Pe 21 mai, însă, experta în variola maimuței Oana Lovin tranșase deja publicului ei chestiunea homosexualității „useriștilor” care, aparent, sunt singurii expuși la virus. Pentru că sunt progresiști și sexo-marxiști, ați înțeles?

Cu războiul pe cap, cu pandemia pe cap, săracii useriști, acum a venit și variola maimuței, care-i afectează doar pe ăia, pe fundași. Doar pe dosnici îi afectează variola maimuței. Ce-ați făcut useriștilor, ați babardit maimuța? Ce-ați făcut? (…) S-au carantinat, s-au băgat în buncăre, și-au pus măști pe toate orificiile, să nu le intre dracului printr-o gaură variola maimuței.

Oana Lovin, tiradă homofobă pe tema variolei maimuței

Oana Lovin subliniază, în repetate rânduri, că variola afectează doar persoane care întrețin relații sexuale cu persoane de același sex, apoi precizează că ea nu plătește contribuții la stat pentru tratamentul persoanelor LGBT.

„Nu vă supărați. Eu nu cotizez la sistemul de sănătate să vă trateze pe voi că v-a plăcut să, vorba aia, babardiți maimuța. Că nouă ne-au sărit în cap, au spus că ăștia care nu ne vaccinăm n-avem ce să căutăm în spitale. Da’ voi de ce să ocupați spitalele dacă vă place să smotociți maimuța?”

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Adevărul? Da, variola maimuței s-ar fi răspândit la două petreceri cu sex din Europa. Însă boala se transmite prin contact apropiat, indiferent de sex; contact direct cu leziuni cutanate sau fluide corporale; sau contact indirect prin intermediul hainelor sau al unui așternut contaminat.

Asta înseamnă că poți lua virusul și prin contact heterosexual, la fel de bine cum îl poți lua prin contact homosexual. Asta însă nu împiedică nașterea unor reacții homofobe, de care avertiza și OMS și care pot duce la stigmatizare, așa cum s-a întâmplat și în cazul epidemiei de HIV din anii 80.

„Variola are legătură cu războiul din Ucraina”

Cosmin Gușă, invitat într-un live pe pagina de Facebook a Adrianei Bahmuțeanu Official (cu 269 de mii de urmăritori), susține că se frământă de două zile gândindu-se la variola maimuței. S-a documentat „pe cont propriu, aproape o jumătate de zi”, a discutat cu oameni „și în Franța, am vorbit și în Statele Unite, cu tot felul de prieteni.

Gușă susține că RoVaccinare dă mesaje „liniștitoare” cum că „mortalitatea variolei e sub 30%”. Concluzia?

E clar că ăștia s-au încurcat în Ucraina și or s-o pună de-o nouă pandemie.”

Gușă aduce în discuție, la rândul lui, scenariile mult-discutatelor simulări, altele decât cea a NTI, despre care am discutat deja.

Ar fi vorba de una din toamna lui 2019, care e acuzată că ar fi „planificat”, de fapt, pandemia de Covid-19, deși pur și simplu simularea urmărea, la fel ca toate celelalte simulări, să pregătească medicii și autoritățile să facă față unor epidemii inevitabile. Aceasta este cunoscută și drept „Event 201” și a fost organizată de Johns Hopkins Center for Health Security – în parteneriat cu Forumul Economic Mondial și Fundația Bill și Melinda Gates.

Ei bine, conform unor voci precum Cosmin Gușă sau Aurelian Popa, se pare că ar exista și un Event 202, deși e neclar la ce se referă. Poate e vorba de simularea NTI. Poate e vorba de faptul că Forumul Economic Davos se întâlnește chiar în aceste zile, ca în fiecare an, dar la începutul unei noi epidemii și în timpul războiului din Ucraina (detalii care, în majoritatea scenariilor de dezinformare cu privire la variolă, nu reprezintă coincidențe).

Cosmin Gușă subliniază, în același live, că variola s-ar răspândi „doar în țările NATO” (s-a răspândit și în alte țări, precum Israel, Australia sau Emiratele Arabe Unite), acolo unde „nimeni nu zice nimic” (deși acest lucru e fals), că e „extrem de mortală” (deși are o mortalitate mică, bazată la râdul ei pe datele africane) și că, de la ea, ți se „face pielea de maimuță, cu bube mari”.

În realitate, cele peste 237 de cazuri raportate până acum sunt încă foarte puține în comparație cu cele peste 3000 de cazuri raportate anual de țări precum Nigeria, unde cauza este contactul cu rozătoare purtătoare ale bolii.

Gușă continuă și opinează că, la urma urmei, „secrețiile alea pot să fie răspândite din avioane de-alea fără pilot, n-ai văzut ce-au descoperit ăștia în Ucraina? Au pus pe masa ONU (rușii, n.r.) toate dovezile avioanelor fără pilot pregătite cu rezervoare între 30 și 50 de litri în care ar fi depozitat lichide cu viruși pe care să le răspândească. Sunt poze, sunt dovezi, vor fi mărturii ale savanților ucraineni luați prizonieri la Azovstal care sunt în mâna rușilor. (…) A declarat Putin alaltăieri că de săptămâna viitoare o să aflăm de la savanții ucraineni ce pregăteau americanii în laboratoarele de cercetare biologică din Ucraina. 30 de laboratoare.”

Bineînțes, Gușă nu prezintă, după aproape o jumătate de zi de documentare, de fapt, niciun fel de dovezi în sprijinul afirmațiilor sale, ci doar preia cuvânt cu cuvânt propaganda de dezinformare venită direct de la Kremlin, ca justificare a masacrului din Ucraina.

În realitate, medicii spun că variola maimuței „se poate transmite prin secrețiile respiratorii, leziunile cutanate ale unei persoane infectate sau împărțirea unor obiecte recent contaminate. Transmiterea prin particulele din secrețiile respiratorii necesită, de regulă, un contact apropiat între doi oameni, pentru un timp îndelungat. Astfel sunt la risc persoanele ce lucrează în domeniul sănătății, membrii aceleiași familii sau alte cazuri în care există contact direct prelungit.

„Variola e un efect secundar al vaccinului de Covid-19”

Într-o discuție cu Luis Lazarus de pe pagina lui de Facebook, pe 22 mai, Monica Pop remarcă: „Dacă nu le-a ieșit cu hepatita infecțioasă, nu sunt mii de cazuri cum ar fi vrut unii să fie ca să audiența cât mai mare, acuma a venit asta.”

Ideea nu e nouă. Pe site-uri precum Activenews există nenumărate materiale despre cum epidemia de variolă a maimuței n-ar fi mai mult decât o consecință a vaccinării, așa cum ar fi fost, de altfel, și epidemia de hepatită la copii. Este citat, în acest context, site-ul truenews.com, unde poți afla nu doar despre cum sute de copii au făcut hepatita misterioasă pentru că au fost vaccinați (fals, copiii erau prea mici ca să fie vaccinați), dar și alte detalii fantasmagorice despre relația dintre Bill Gates, Forumul Davos și simulările care ar fi prezis epidemiile din ultimii ani.

Legătura dintre vaccin și variolă este dată de câteva cazuri de reacții adverse cutanate la vaccin.

Au apărut «solzii de pește» de după vaccin. FOTO, VIDEO și STUDIU al Centrului Național de Informații privind Biotehnologia al Statelor Unite ale Americii. Părintele Zenovie de la Mănăstirea Nechit a avut dreptate”, titra Activenews pe 27 iunie 2021, aducând în discuție cazul unui studiu conform căruia un bărbat vaccinat cu vaccinul Janssen produs de Johnson & Johnson s-a umplut de ceea ce ei numesc „solzi de pește”, care, precizează ei, „i-au afectat omului întregul corp, inclusiv organele genitale”.

Cazul a fost, într-adevăr, documentat. Însă reacția alergică extrem de rară la vaccinul Janssen nu are altceva în comun cu variola decât faptul că ambele produc erupții vizibile pe piele. La fel produc și multe alte medicamente, tot extrem de rar.

Vaccin, Război, Moarte – Rețeta Marii Resetări. Unde sunt fotografiile cu mortala monkeypox? Variola maimuței sau reacții adverse la vaccinul Covid? Cititorii ActiveNews sunt mai inteligenți decât «marii resetori»”, plusează, pe 24 mai, site-ul de dezinformare.

Aurelian Popa e de părere, în live-ul cu Adriana Bahmuțeanu, că de fapt, se încearcă vaccinarea populației, nu contează cu ce, chiar dacă bolile sunt substanțial diferite, drept urmare și vaccinurile. Vaccinurile sunt ca piesele de schimb de la Daciile vechi, „pe mARN schimbi un pic și merge din nou, deci nu asta e problema.

Cu ce rezultat? „Noul guvern mondial al sănătății.

Din nou, niciunul dintre argumentele lui Aurelian Popa nu are vreo susținere științifică. Vaccinul disponibil pentru variola maimuței, JYNNEOS, nu este de tip mARN, iar între virusul SARS-COV 2 și virusul variolei maimuței sunt diferențe uriașe. Cele două nu au absolut nicio legătură.

„Variola a scăpat din același laborator cu Covid 19”

Dacă Shanghai a impus o carantină de 21 de zile pentru Covid-19 și Belgia a impus o carantină de 21 de zile pentru variolă, e clar că cele două virusuri au aceeași sursă, nu? se întreabă tot Aurelian Popa.

În realitate, în Belgia e vorba doar de cât timp trebuie să se izoleze un pacient infectat cu variola maimuței (Belgia are 4 cazuri), iar în Shanghai vorbim de lockdown forțat pentru 26 de milioane de oameni care au – sau n-au – Covid-19.

Între timp, însă, pe canalele care promovează dezinformarea cu privire la virus circulă știri despre un studiu care sugerează că experimente similare cu cele realizate pe coronavirusuri ar fi fost efectuate în Wuhan pe un virus al variolei maimuțelor.

Lucrarea a fost publicată în revista Virologica Sinica (revista laboratorului din Wuhan) și precizează că autorii au urmărit crearea unui virus al variolei maimuței care să poată fi identificat la testele PCR.

Dar ar fi putut avea loc o scurgere reală? Cercetătorii spun că acest lucru ar fi imposibil, deoarece fragmentul de ADN de variolă de maimuță pe care l-au produs a fost extrem mic – „mai puțin de o treime […] din genom”. Astfel, experimentul a fost: „sigur, eliminând practic orice risc de recuperare într-un virus infecțios”.

Asta în timp ce în China circulă teoria că, dimpotrivă, virusul ar fi apărut în SUA.

În realitate, virusul există în formă endemică (răspândită) în Africa, de zeci de ani, cu zeci de mii de cazuri anual.

Nu e nevoie să „scape” din niciun laborator, e suficient să găsească condiții potrivite de răspândire, precum reluarea călătoriilor înspre și dinspre Africa, faptul că vaccinările contra variolei umane, care protejează și împotriva variolei maimuței) au avut loc ultima dată în anii 80, sau alte elemente care încă nu sunt cunoscute îndeajuns.


Seria PressOne despre dezinformare, fake news și transparență guvernamentală este sprijinită financiar de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin Patreon:

Accesând https://www.patreon.com/pressoneRO

Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Poți redirecționa 3.5% din impozitul tău pe venit folosind formularul de mai jos. Dacă nu se încarcă, poți accesa acest link: https://formular230.ro/fundatia-pressone

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios