REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Mia Holden și Andrei Toader. Foto: Arhiva personală

Mia și Andrei

Andrei Toader, 15 ani, e din Timișoara. Mia Holden e cu un an mai mică și s-a născut la Manchester.

Sunt doi dintre cei mai promițători dansatori sportivi din lume, la categoria lor de vârstă. Dansează împreună din 2015. Au câștigat titlul național în Anglia după numai șase săptămâni de antrenamente: o chimie inexplicabilă, favorizată de împrejurări excepționale.

În urmă cu trei ani, Andrei ratase intrarea în finala Campionatului Național din țară. El și partenera lui nu se calificaseră printre cele mai bune șase perechi nici la secțiunea standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quick step), nici la cea latino-americană (samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble, jive).

Părinții au început să-și pună întrebări. Un arbitru i-a spus tatălui că, într-o conjunctură potrivită, cu un regim susținut de antrenamente și cu o parteneră care să-i potențeze talentul, Andrei ar putea ajunge departe.

Tatăl, Ovidiu Toader, tocmai primise pe Facebook o cerere de prietenie de la o britanică. La poza de profil, aceasta avea o fetiță dansând.

Era Maxine, mama Miei Holden. Căuta un partener pentru fiica ei.

Palmaresul Miei era consistent, la 12 ani și la „1.57 without shoes”.

„Has great parental support, can consider all options for right boy. Can accommodate a partner. No issues with travel for lessons / practice.

Mia is a very well loved dancer and is a joy to work with – hardworking, respectful and is passionate about her dancing”.

Așa suna anunțul.

Ovidiu Toader a abordat-o pe mama Miei: „Ce ați spune despre un puști din România?”.

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Maxine a cerut proba video, o înregistrare cu evoluțiile dansatorului român. După o oră a revenit cu un răspuns categoric: „Pentru Andrei, orice”.

Era martie 2015, iar Andrei nu împlinise încă 13 ani. Au urmat sute de mesaje între cei doi părinți. Stabileau condițiile în care Andrei ar fi putut să se mute în Manchester.

După alte trei săptămâni, familia Toader a onorat o invitație din partea lui Maxine, de a petrece câteva zile în Anglia.

A fost prima întâlnire dintre Mia și Andrei. S-au salutat în ritm de dans. S-a petrecut un fel de vrajă, spune Ovidiu Toader.

„Au dat o probă împreună. Am avut, pur și simplu, o senzație de uimire. Atât mama ei, cât și eu aveam lacrimi de bucurie pentru faptul că se potriveau atât de bine. Părea ca și cum s-ar fi antrenat dintotdeauna împreună”, povestește tatăl lui Andrei.

Apoi au fost puse în balanță argumentele pro și contra. „E prea crud, e prea devreme, cum se va adapta departe de casă?”

La început, Andrei a ezitat să se mute în Anglia. Cum să-și lase prietenii de acasă? Apoi, senin, a spus că pasiunea lui pentru dans e mai puternică.

Astfel, familia Holden a eliberat o cameră, iar puștiul s-a mutat acolo. Și, pentru ca școala să nu-l coste, Maxine Holden l-a luat în plasament (fostering). De doi ani, Andrei își vede părinții o dată pe lună și în vacanțe. Aceștia îi suportă cheltuielile pentru antrenamente și întreținere.

Maxine a făcut rost de un sponsor tehnic pentru Mia și Andrei, un cuplu-vedetă la concursurile din Albion, unde numai fracul poate costa 1.000 de lire sterline.

La vreo 80 de kilometri de Manchester se află Blackpool, „epicentrul” dansurilor sportive din Marea Britanie. Mia și Andrei se antrenează cinci zile pe săptămână și participă aproape săptămânal la competiții.

Visul lor e să devină dansatori de talie mondială. Mai departe, Andrei își dorește să-și deschidă propria sală de dans, dar asta doar peste vreo 10 ani. Tangoul și foxtrotul sunt mai aproape de temperamentul lor, dar sunt atrași și de rumba sau samba.

Recent, Mia și Andrei au fost abordați de postul de televiziune Channel 5 pentru o serie de opt episoade legate de tinerii dansatori din Marea Britanie.

Dansează ca și cum s-ar cunoaște de o viață. Deocamdată, împart același acoperiș și aceleași speranțe.

„La 1 martie 2015 habar n-aveam că Andrei va fi campionul Angliei și că va ajunge să crească acolo. Acum, n-am idee ce o să se întâmple din cauza Brexitului.

Îmi place să cred că vom găsi soluțiile și ne vom adapta la ceea ce va veni, astfel încât să ne bucurăm de ceea ce vine. Mia și Andrei se potrivesc foarte bine, au ceva special. Există dansatori care se străduiesc să arate bine împreună și dansatori care pur și simplu sunt «fit together», cum ar zice englezii”, spune Ovidiu Toader.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...