Un incendiu a avut loc intr-un salon cu pacienti internati la spitalul Matei Bals din Bucuresti, in urma caruia patru persoane au decedat si 120 au fost evacuate. Vineri 29 ianuarie 2021. Inquam Photos / Octav Ganea
Un incendiu a avut loc intr-un salon cu pacienti internati la spitalul Matei Bals din Bucuresti, in urma caruia patru persoane au decedat si 120 au fost evacuate. Vineri 29 ianuarie 2021. Inquam Photos / Octav Ganea
29/01/2021
Matei Balș a cumpărat astăzi, la ora 11, sisteme noi de detecție a incendiului pentru alte două clădiri din incintă
Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș a cumpărat vineri, 29 ianuarie, ziua în care o parte a Pavilionului 5 al spitalului a ars, servicii de reparare a sistemelor de avertizare împotriva incendiului pentru alte două pavilioane ale spitalului, 2 și 3.
Pavilioanele 2 și 3 sunt în clădiri diferite și la distanță de pavilionul 5.
Pavilioanele 2 și 3 sunt la distanță considerabilă de pavilionul 5, în clădiri diferite, și nu au fost afectate de incendiu.
Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului, a precizat pentru PressOne că nu poate clarifica motivele achiziției, din cauză că personalul de la achiziții a plecat acasă și nu poate verifica documentele.
Potrivit unui anunț postat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), vineri la 11.13 minute, Institutul a cumpărat, prin procedura de achiziție directă, serviciul „Reparație sistem de detecție și semnalizare incendiu”.
Potrivit datelor publicate pe SEAP, reparația presupune intervenția pentru sistemul de detecție și semnalizare de incendiu pentru pavilioanele 2 și 3 ale spitalului, demontarea centralelor vechi de detecție și semnalizare, înlocuirea unor acumulatori defecți cu unii noi și repornirea centralelor.
Compania care a furnizat soluția este SC Gerom International Prodimpex SRL, administrată de Lucian Ionescu, Valentin Constanda și Silviu Alexandru Tican. Costurile totale de achiziție, potrivit SEAP, sunt 1.085 de RON.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
În aceeași zi, la 5 dimineața, pompierii interveneau pentru a stinge un incediu din Pavilionul 5 al Spitalului, soldat cu cinci victime.
Contactat de PressOne, Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș, și întrebat care a fost scopul achiziției, a declarat că nu poate răspunde la această întrebare până luni dimineață:
Luni, că acum la serviciul de achiziții nu mai găsiți pe nimeni la ora asta. Astăzi este vineri și este ora 5. Serviciul de achiziții și-a terminat programul. Nu am pe cine să contactez acum, decât telefonic, nu pot să văd documentele. Nu vă pot răspunde în momentul de față la întrebarea asta.
Experiențele femeilor și bărbaților din România pe Tinder și Bumble. „N-aveam niciun ban în buzunar. M-am împrumutat cu 113 lei pentru un abonament premium”
Aplicațiile de dating promit să fie o soluție modernă pentru cei care nu mai au timp să cunoască oameni prin metode clasice. Tinder, Bumble, Hinge, Boo, toate promit dragoste, conexiuni autentice sau, cel puțin, o conversație interesantă. Și toate sunt, teoretic, gratuite. Realitatea însă e mai nuanțată. S-au transformat într-un model de business, concentrat pe captarea timpului și a banilor utilizatorilor, susțin aceștia din urmă.
Anchetă. Haos în programul „Casa Verde”: Statul validează „instalatori țepari”, iar firmele fac milioane din contracte pe care nu le pot onora
PressOne a documentat pe larg haosul din piața fotovoltaicelor subvenționate, atât din perspectiva clienților care se simt păgubiți, dar și a unei firme care a semnat nu mai puțin de 2.000 de dosare, pentru că sistemul i-a permis.
La rândul lor, contactați de PressOne, SC Gerom International Prodimpex SRL au refuzat să ofere informații cu privire la scopul achiziției, motivând că aceste informații sunt confidențiale, deși achiziția este publică pe SEAP.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună sau prin redirecționarea a 3.5% din impozitul tău pe venit, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this