Un incendiu a avut loc intr-un salon cu pacienti internati la spitalul Matei Bals din Bucuresti, in urma caruia patru persoane au decedat si 120 au fost evacuate. Vineri 29 ianuarie 2021. Inquam Photos / Octav Ganea

Matei Balș a cumpărat astăzi, la ora 11, sisteme noi de detecție a incendiului pentru alte două clădiri din incintă

Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș a cumpărat vineri, 29 ianuarie, ziua în care o parte a Pavilionului 5 al spitalului a ars, servicii de reparare a sistemelor de avertizare împotriva incendiului pentru alte două pavilioane ale spitalului, 2 și 3.

Pavilioanele 2 și 3 sunt în clădiri diferite și la distanță de pavilionul 5.

Pavilioanele 2 și 3 sunt la distanță considerabilă de pavilionul 5, în clădiri diferite, și nu au fost afectate de incendiu.

Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului, a precizat pentru PressOne că nu poate clarifica motivele achiziției, din cauză că personalul de la achiziții a plecat acasă și nu poate verifica documentele.

Potrivit unui anunț postat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), vineri la 11.13 minute, Institutul a cumpărat, prin procedura de achiziție directă, serviciul „Reparație sistem de detecție și semnalizare incendiu”.

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios
Captură din SEAP cu achiziția de „Reparație sistem de detecție și semnalizare incendiu”.

Potrivit datelor publicate pe SEAP, reparația presupune intervenția pentru sistemul de detecție și semnalizare de incendiu pentru pavilioanele 2 și 3 ale spitalului, demontarea centralelor vechi de detecție și semnalizare, înlocuirea unor acumulatori defecți cu unii noi și repornirea centralelor.

Compania care a furnizat soluția este SC Gerom International Prodimpex SRL, administrată de Lucian Ionescu, Valentin Constanda și Silviu Alexandru Tican. Costurile totale de achiziție, potrivit SEAP, sunt 1.085 de RON.

În aceeași zi, la 5 dimineața, pompierii interveneau pentru a stinge un incediu din Pavilionul 5 al Spitalului, soldat cu cinci victime.

Contactat de PressOne, Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș, și întrebat care a fost scopul achiziției, a declarat că nu poate răspunde la această întrebare până luni dimineață:

Luni, că acum la serviciul de achiziții nu mai găsiți pe nimeni la ora asta. Astăzi este vineri și este ora 5. Serviciul de achiziții și-a terminat programul. Nu am pe cine să contactez acum, decât telefonic, nu pot să văd documentele. Nu vă pot răspunde în momentul de față la întrebarea asta. 

La rândul lor, contactați de PressOne, SC Gerom International Prodimpex SRL au refuzat să ofere informații cu privire la scopul achiziției, motivând că aceste informații sunt confidențiale, deși achiziția este publică pe SEAP.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...