Foto: Spotmedia.ro
București
09/07/2024
Experiment Spotmedia: Cât de cald e în mijloacele de transport în comun fără aer condiționat din București
Vin zile grele pentru mii de bucureșteni care circulă cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiului prin oraș. Pe unele trasee au rămas mai mult mijloace de transport în comun fără aer condiționat. Iar cu ele, călătoria este un chin.
Societatea de Transport București (STB) scoate pe trasee 1.323 de mijloace de transport în comun: 911 autobuze, 236 de tramvaie și 176 de troleibuze, potrivit informațiilor comunicate la solicitarea spotmedia.ro.
Iată câte dintre ele nu au aer condiționat:
- Autobuze. 911 pe trasee, din care 192 (adică 22%) nu au aer condiționat. Sunt cele vechi, Mercedes Euro 3.
- Tramvaie. Din 236 de tramvaie, 143 (adică 61%) nu au aer condiționat. Este vorba despre cele vechi: V3AM-2S, V3AM-PPCCA, V2AT și T4R
- Troleibuze. Din 176 de troleibuze, 26 (adică 15%) nu au aer condiționat. Sunt cele vechi, model Ikarus
(...)
STB susține că autobuzele, troleibuzele și tramvaiele sale nu sunt dotate cu termometre în spațiile pentru călători. Și că nimeni nu măsoară temperatura interioară.
Așa că am făcut un test.
În după-amiaza zilei de luni, 8 iulie, am măsurat temperatura în troleibuze de pe Traseele 97 (din lotul nou, produs de Solaris, cu aer condiționat) și 86 (Ikarus, fără aer condiționat).
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
Am configurat un traseu scurt de doar câțiva kilometri, între stațiile Dridu (capătul de linie al Traseului 86 din cartierul Pajura) și stațiile Carpați-Clăbucet (din zona 1 Mai).
Am folosit un termometru de cameră. Probabil că există instrumente mult mai potrivite pentru astfel de măsurători ale temperaturii în vehicule. Dar cred că și cel utilizat de mine ilustrează situația.
Citeşte informaţiile integral în articolul publicat de spotmedia.ro
Cum să devii bărbat și să ai bani: o incursiune în lumea pastilelor roșii vândute de Cezar Ionașcu
Reporterul PressOne a făcut o incursiune de o lună în industria self-help-ului masculin din România. Mai precis, a luat lecții despre femei, bărbăție și făcut bani de la consultantul vestimentar Cezar Ionașcu.
Legiunea și Căpitanul: geneza mișcării legionare și apariția lui Corneliu Zelea Codreanu (Podcast)
O discuție palpitantă în care Cristian Manolachi, Andrei Pogăciaș și Matei Udrea vă ajută să plonjați într-o epocă teribilă, pentru a înțelege cum a fost posibil ca asasinii care împușcau oameni pe stradă să fie achitați, apoi purtați pe brațe de jurați, crimele să se comită ritualic în numele Sfântului Mihail, nunțile să aibă zeci de mii de invitați, studenții să bată profesorii cu bâtele și teoriile conspirațiilor să ia mințile populației.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this