Victoraș Micula. Captura video via bihorjust.ro

Dr. beizadea. Victoraș Micula a scumpit spirtul Mona, dar ne dă la schimb leacul pentru COVID-19

Miliardarii româno-gemeni-suedezi Viorel și Ioan Micula au obținut în instanță dreptul de a fi despăgubiți de Statul român cu 278 de milioane de euro, după un proces întins pe mai mulți ani. În mijlocul pandemiei, „Chemical Brothers”, cum sunt numiți popular, au scumpit strategic spirtul Mona.

Puteam considera că, astfel, ne-am încheiat socotelile. Am plătit cu vârf și îndesat.

Doar că, la începutul acestei săptămâni, a luat cuvântul Victoraș, fiul lui Viorel Micula. Juniorul a „dezvăluit” luni seara, într-un live, pe Facebook, „tratamentul pentru Covid-19”. A adăugat și câteva știri conspiraționiste și multe provocări pentru președintele Klaus Iohannis.

În urmă cu 6 ani, Victoraș mergea la discotecă cu elicopterul și cobora dintr-un Ferrari în fața liceului în care urma să susțină proba de Limba și literatura română la Bacalaureat, spunând că a tocit Baltagul. Acum vede conspirații și oportunități de afaceri peste tot.

Un cocktail exploziv.

Micula a picat bacul în 2014: a luat 4 în vară și a fost prins copiind în sesiunea de toamnă

„Bună ziua, dragi compatrioți, ca să zic așa…”

Micula jr. se laudă acum, în video-ul postat pe Facebook, că a descoperit și motivul „răspândirii” lui SARS-CoV-2, și tratamentul împotriva virusului.

Motivul invocat de Micula jr ar fi declarația șefei Fondului Monetar Internațional care ar fi spus că oamenii în vârstă sunt o povară dispensabilă – un fake news, de altfel.

Iar tratamentul are legătură cu beneficiile argintului coloidal ionic, pe care tânărul îl recomandă împotriva COVID-19.

Dacă te uiți pe internet, argintul coloidal ionic vine cu o grămadă de promisiuni, vindecă toate bolile, dar n-are nicio susținere în comunitatea științifică. E la fel ca frecția la un picior de lemn.

Așadar, Victoraș s-a adresat poporului într-un live pe Facebook. Cum fac toți bărbații tari în vremuri de restriște, Micula și-a etalat ceasul-conservă și ghiulul. A fumat afectat câteva țigări și a făcut apel la curajul nostru.

„Bună ziua, dragi compatrioți, ca să spun așa…”, și-a deschis Victoraș alocuțiunea, menționând imediat că în Suedia, „de unde provin eu”, măsurile în vremea pandemiei sunt mult mai relaxate.

Ce n-au aflat românii? „Vor să vă dispere, că au un scop, dar n-o să vorbim despre acest scop. Cum spunea și șefa FMI în 2018. Sunt prea mulți bătrâni și trebuie cumva rezolvată problema asta…din păcate pentru ea, din fericire pentru noi, nu este ea Dumnezeu. Orice om are dreptul la viață, la libertate, nu ca să fie ținut în casă”.

Cam atât pentru popor, tânărul miliardar nu a intrat pe Facebook ca să-și piardă vremea cu noi. Are treabă direct cu președintelui Iohannis. A introdus în cadru o sticluță albastră, spunând că nu e o plasare de produse și nu va face reclamă niciunui producător sau distribuitor. Doar că nu mai putea să țină pentru el secretul.

„Argint coloidal ionic”, a făcut prezentările. A adăugat că folosește de mai bine de cinci ani, timp în care nu l-a mai atins nici măcar o simplă răceală. Din video, se vede clar și că produsul l-a ferit și de orice formă de decență.

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

A urmat provocarea și formularea mizelor: Micula a pus în joc propria avere, adică averea lui tăticu’. L-a chemat în ring pe președintele Iohannis.

Argintul are proprietăți bactericide, fungicide și așa mai departe. De ce președintele României nu este interesat să se facă teste, să vedem dacă argintul omoară coronavirusul? Deoarece, primește probabil bani mulți de la industriile farmaceutice sau nu pot să spun de ce…

Îl voi provoca să ia – nu contează de la cine – argint coloidal ionic, iar dacă acest argint nu funcționează la coronavirus, eu sunt dispus să donez toată averea… cu condiția în care și domnul Klaus Iohannis este dispus să renunțe la fotoliul de președinte.

Acestea fiind spuse, vă recomand și vouă, chiar dacă domnul Iohannis e mai încet și o să răspundă probabil prin septembrie la această provocare”, a spus Micula.

Ați văzut, mor oamenii în faza a patra de cancer…păi până la urmă de la ce naiba au murit, de la cancer sau de la coronavirus? Normal că de la cancer, chimioterapia îți distruge organismul.

Micula a anunțat că va apela la un specialist care să vorbească despre argintul coloidal ionic, într-un nou live pe Facebook.

L-a indicat pe Ciprian Fodor, care se prezintă pe Facebook drept science entrepreneur, managing Pure Life Group, making research based health products. Produsele pe care le consumă Micula vin de la Fodor. Acesta din urmă spune că a primit în urmă cu zece ani „prima notificare coloidală din România, fiind primii producători români”.

Fodor își promovează produsul și prin pagina de Facebook Argint Coloidal-Ionic.

În 2017, o postare de-a sa era marcată drept informație falsă. Începând din 2016, Facebook lucrează cu echipe independente de fact checking, care verifică informațiile postate de utilizatori pe rețeaua socială. Astfel, în urma verificărilor, conținutul fals sau înșelător este marcat ca atare și însoțit de explicații științifice sau date preluate din surse oficiale.

Iată ce pretindea Fodor: „Sunt tot mai mulți medici ce recomandă argintul coloidal. Printre ei se numără și faimosul medic cu renume internațional Dr. Josh Axe, al cărui site are peste 15 milioane de vizitatori. El ne recomandă călduros folosirea argintului coloidal și îl consideră mai bun decât medicamentele prescrise în mod obișnuit pentru afecțiunile curente”.

False information!, s-a stabilit după verificare.

Până la reclama pe care i-a făcut-o Micula junior, momentul de glorie al lui Fodor fusese apariția în emisiunea Băcănia naturistă, în același platou cu Luis și Antoanela Lazarus.

În această perioadă, produsele sunt la promoție, „deoarece există o cerere foarte ridicată a produselor Argentum+77 vi le putem oferi (pe perioada amenințării virale Covid-19) cu un discount unic timp de câteva săptămâni: 190 lei pentru două flacoane de 480 ml și un flacon de 240 ml)„.

Fodor, la Băcănia Naturistă, lângă Antoanela Lazarus

Victoraș Micula a răspuns și la o întrebare serioasă, adresată de un utilizator, în timpul live-ului pe Facebook.

De ce au scumpit spirtul Mona în ziua în care s-a anunțat pandemia?

Acesta a răspuns sec. „De ce am mărit prețul la spirit? Țin să vă anunț că nu depinde de mine. Materia primă, cerealele din care se face alcool, a crescut… Ce era să fac? Să dau spirtul gratis?”.

Doamne ferește! În final, Micula a anunțat că nu intenționează să intre în politică, deși ar face-o doar pentru a urmări binele semenilor săi. „Însă vedeți că binele ăsta are două reversuri…jumătate dintre voi, veți aprecia că vă spun aceste lucruri, jumătate mă veți înjura”.

La o oră după ce a făcut live-urile pe Facebook, video-urile au fost șterse.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...