Fotografie din Parcul Tineretului. Atmosfera liniștită contrastează cu provocările administrative recente legate de securitatea spațiilor verzi. Foto: Lucian Muntean
Fotografie din Parcul Tineretului. Atmosfera liniștită contrastează cu provocările administrative recente legate de securitatea spațiilor verzi. Foto: Lucian Muntean
12/08/2024
De patru ani, marile parcuri din Capitală sunt nepăzite. Cine sunt „greii” care se luptă pentru milioanele PMB și de ce se bate pasul pe loc
Marile parcuri ale Capitalei au rămas nepăzite încă din primele zile ale mandatului lui Nicușor Dan.
La început n-au fost bani pentru pază. Apoi, în ianuarie 2021, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) a lansat o licitație. S-a anulat, în urma contestațiilor.
În iulie 2023 – adică acum mai bine de un an - ALPAB a lansat o nouă licitație. N-a terminat-o nici până astăzi. Abia a stabilit cine va păzi parcurile Tineretului și Carol.
Unde s-a poticnit licitația, și cine sunt „greii” care vor banii pentru paza parcurilor din București, vă spunem în continuare.
Marile parcuri din București au rămas nepăzite încă din noiembrie 2020, când ALPAB a reziliat contractul cu fosta Companie Municipală Pază și Securitate București (CMPSB). Între timp, respectiva companie a fost închisă și e în curs de desființare.
De ce a eșuat prima licitație pentru paza marilor parcuri
Pe 5 ianuarie 2021, ALPAB a lansat o licitație pentru încheierea unui acord cadru în vederea asigurării pazei în marile parcuri din București. Găsiți toate detaliile procedurii aici. ALPAB anunța atunci că are nevoie de paznici care să acopere, vreme de un an, 187 de posturi.
Un post de pază acoperit non-stop înseamnă minim 4 agenți (3 fac ture de 8 ore, iar al 4-lea acoperă intervalele libere, când un agent e liber, în concediu sau demisionează și lasă locul vacant). Dacă migrația din firmă e mare, aceasta ar putea lua în calcul mai mulți agenți pentru acoperirea unui post.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
Pentru toate serviciile de pază, ALPAB se angaja să achite între 2.435.865 lei și 31.753.248 lei. Fiind acord cadru, în plus față de numărul de ore de pază contractate inițial, la semnarea contractului, Administrația mai putea cere ore în plus, prin contracte subsecvente.
Citeşte informaţiile integral în articolul publicat de spotmedia.ro
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună sau prin redirecționarea a 3.5% din impozitul tău pe venit, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this