Jurgen Faff, între Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea și președintele CJ Brașov, Șerban Todorică-Constantin (sursa: Facebook / Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea)
Jurgen Faff, între Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea și președintele CJ Brașov, Șerban Todorică-Constantin (sursa: Facebook / Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea)
29/09/2024
Context.ro: Cum mutilează un milionar patrimoniul istoric din Sibiu, fără autorizații, sub ochii procurorilor indulgenți
Judecătorii sibieni au stabilit că milionarul sibian Jurgen Faff trebuie anchetat până la capăt pentru lucrări neautorizate la o clădire monument istoric din centrul fortificat al orașului Sibiu, deși procurorii au considerat că nu există interes public în finalizarea dosarului. Afaceristul a mai fost inculpat în alte patru dosare similare, tot pentru intervenții fără autorizații sau avize de la Direcția de Cultură.
Într-unul dintre ele, deși Direcția Județeană de Cultură s-a opus, Faff a fost „iertat” cu condiția să intre în legalitate în șase luni. La un an și jumătate după, omul de afaceri nu a obținut actele necesare, dar parchetul nu a redeschis încă dosarul.
- Procurorii au închis alte 4 dosare în care Faff a fost cercetat pentru infracțiuni similare. Nu pentru că acuzațiile nu au putut fi dovedite, ci pentru că au considerat că nu există interes public
- Unul dintre ele viza construirea, fără autorizație, a unei săli de evenimente, cu piscină, în incinta Ansamblului Bisericii Evanghelice fortificate din Șura Mare, alt monument istoric de interes național.
- Și dosarul în care Faff este acum trimis în judecată a fost inițial închis de parchet, dar magistrații de la Judecătoria Sibiu au respins soluția și au cerut finalizarea urmăririi penale.
Jurgen Faff, afaceristul ale cărui firme datorează statului zeci milioane de euro, ajunge în fața instanței. Nu pentru modul în care s-au scurs bani europeni în proiectele fantomă pe care le-a dirijat, ci pentru o banală terasă amenajată fără autorizație.
Acuzațiile aproape că par benigne, dar fac parte dintr-un mod de operare: Faff a ignorat autoritățile de-a lungul anilor și este acuzat că a încălcat legea care protejează monumentele istorice în mai multe rânduri. De ani de zile, neștiut, afaceristul sibian cu care se fotografiază politicieni de top, de la șefi de consilii județene la ministrul Dezvoltării, a fost investigat de mai multe ori de parchetele din Sibiu.
A fost cercetat și inculpat, dar, în mod sistematic, a fost tratat cu indulgență de procurori, așa cum arată o hotărâre publicată pe portalul Ministerului Justiției.
Citește continuarea acestui articol pe Context.ro
Avem nevoie de ajutorul tău!
Jurnalismul independent nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, iar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this