
Foto: Dimjul / Dreamstime.com
23/02/2018
Cea mai mare comunitate de români care slăbesc împreună
Fix acum, fix pentru mâine, dă-mi, Doamne, putere să trec peste noaptea asta! Prăjitură cu mere…
Fix o pizza am mâncat, fix la prânz, diseară 100 genuflexiuni.
Bună dimineața, fixuțelor ambițioase! Ieri am avut o mare dezamăgire. După cum v-am spus, m-am cântărit. Mai mult să am și eu măcar o mică motivație și să văd cum acul cântarului bate și el în retragere, măcar un pic… dar nu, el s-a încăpățânat să rămână tot acolo… nu aveam mari așteptări după două săptămâni și ceva de Fix. Așa că, supărată, am vrut să abandonez și ieri a fost „haos” în meniuri. Dar astăzi de dimineață, am zis − datorită postărilor voastre care îmi demonstrează că totuși se poate −, am zis să merg mai departe fără să mă gândesc în urmă.
Bună dimineața, fixuțelor! Am început fixul pe 1 ianuarie cu 92 de kilograme și sunt foarte dezamăgită. Nu am dat jos nimic. Este foarte adevărat că am mâncat cinci mese pe zi, dar nu am respectat orele. Încep dimineața la 8-9 și termin la 19. Este foarte adevărat că și dulciuri am mâncat. Nu cred că pot respecta orele. Ce este de făcut? – feeling sad.
Sunt câteva dintre postările de pe Fix la Fix, grupul de Facebook care adună peste 300.000 de membri cu un obiectiv comun, acela de a slăbi mâncând la ore fixe. Aici se schimbă rețete, încurajări și se urează „împliniri metabolice”.
Schema e simplă: trei mese principale pe zi și două gustări, la intervale de timp clar stabilite. Și recomandarea de a afișa „o atitudine disprețuitoare față de stomac” după ora 19. Cu alte cuvinte: „plasture pe gură”.
Grupul Fix la Fix a fost fondat în septembrie 2016 de Mirela Retegan, creatoarea Găștii Zurli. Ea a plecat de la o experiență personală și a propus un stil de viață disciplinat.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
Fără pretenția de a prezenta o soluție miraculoasă, Retegan a scris pe contul său de Facebook despre ceea ce funcționase în cazul ei. Mărturisea că încercase toate curele de slăbire. A avut și 50 de kilograme, dar și 107, când a decis că e momentul să-și găsească loc în propria agendă, să-și organizeze viața diferit.
„Pur și simplu dispare sentimentul de vină când mănânci ceva ce îți place.
Asta o poate înțelege doar un om care a avut toată viața probleme cu kilogramele. Și care a oscilat între kilograme multe și puține și a ținut tot felul de diete care interziceau anumite alimente.
Primii în sport! Primii în producție! Sportul în comunism și atletul român multilateral dezvoltat
În acele vremuri biblice, în patria anilor '70, se dezvolta frenetic sportul de masă, pe model sovietic. Drept încurajare, orice sport era gratis, chiar și tenisul. Trebuia doar să te apuci. Apoi să te ții. Dacă erai cu adevărat remarcabil, treceai în altă ligă, profesionistă. Dar cum ideea de profesionism era asociată cu vechiul regim dușman burghezo-moșieresc, toți sportivii țării se prefăceau că sunt simpli amatori-muncitori, care practicau sportul doar așa, de plezir, după serviciu și niciodată în timpul lui.
Ce faci în weekendul 21-23 februarie în București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași. Recomandările PressOne
Târguri de început de primăvară în București, Festivalul Designerilor și Artiștilor din Transilvania în Cluj-Napoca, Harababura Fair în Timișoara și Classix Festival în Iași. Tu ce faci în weekend?
Aici mi s-a părut foarte interesant, că poți mânca orice dacă lași o pauză de trei ore între felurile de mâncare și dacă folosești cantități de bun simț: să te oprești în momentul în care te-ai săturat. E un program de reeducare, de fapt”.
*
Când și-a dat seama că a devenit un soi de „platformă de meniuri și farfurii”, Mirela Retegan a creat un grup special. În prezent, circa 5.000 de persoane se alătură grupului în fiecare săptămână.
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
Mirela spune că ar putea bea o cafea, oriunde în lume, cu un român care ține „Fixul”. I s-a întâmplat recent în Martinica.
„Eu mi-am dorit să ajungă informația asta la absolut toată lumea care folosește drept scuză − «nu pot să slăbesc din cauză că n-am bani să merg la nutriționist, nu pot să fac mișcare pentru că nu-mi permit abonamentul la sală sau un antrenor personal».
Este un stil de viață care începe cu regimul alimentar, în care te poți descurca cu lucrurile pe care le ai în frigider sau în cămară. Nu trebuie să te pregătești în mod special.
Pe grup, oamenii nu fac altceva decât să se susțină, să-și arate aprecierea. Sunt oameni care găsesc acolo cuvinte frumoase și sentimente plăcute pe care s-ar putea să nu le mai regăsească acasă sau la job. E un spațiu curat, frumos, de oameni cu foarte mult bun simț.
S-a stabilit un nivel al discuțiilor, al abordării. Totul a crescut organic, oamenii recomandă mai departe, eu n-am plătit un leu publicitate. E responsabilitatea fiecăruia dintre noi să trăiască sănătos și fericit.
Au dreptul să vină pe grup, să fie parte din poveste și să-și aducă propria contribuție. Nu iau o pastilă ca să fie fericiți. Trebuie să muncească în fiecare zi, să se țină de programul de ore fixe, să respecte lucruri pe care le află de acolo”.
Principiile Fix la Fix
Noi am făcut kilogramele, nu ele pe noi. Le-am făcut în timp, cu răbdare, am investit în ele mulți, mulți ani și mulți bani.
Acum vom investi puțin creier, să ne organizăm și să scăpăm de această investiție păcătoasă.
Deci: mâncați organizat!
Ora 7.00, MIC DEJUN: mâncați mult și bine. Cel mai mult și cel mai bine din toată ziua. Orice, inclusiv pâine. Ouă, salată, șuncă, brânză, humus, avocado, legume, cereale, iaurt, ceai… orice găsiți prin frigider sau prin cămară. Masa nu trebuie să dureze mai mult de 20 de minute. Dacă beți cafeaua cu lapte și zahăr, o lipiți de masă. Dacă o beți simplă, o puteți consuma oricând.
Ora 10.00, GUSTARE: adică e ceva ce se gustă. Pot să fie 10 migdale sau o cafea sau un măr sau un strugure, prăijitură, ciocolată, ceai, gumă de mestecat, tic-tac, orice implică o gustare. Gustarea nu se înfulecă. Și, dacă beți cafeaua, nu depășiți 20 de minute.
Ora 13.00, PRÂNZ: orice apuci să mănânci în 20 de minute. Pot să fie și pizza, paste, ciorbă și felul doi. Un fel, două sau nouă, dar să nu depășiți 20 de minute și să nu mâncați până nu vă mai puteți mișca.
Ora 16.00, GUSTARE: asemănătoare cu cea de la ora 10, dar ideal ar fi să nu alegeți fructe.
Ora 19.00, CINA: Salată, pește, ceva ușor – mult mai puțin decât ați mâncat dimineață.
Dupa ora 19.00 – un plasture pe gură.
Bunul simț este singura regulă de la care nu trebuie să abdicați.

Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună sau prin redirecționarea a 3.5% din impozitul tău pe venit, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this