REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Expoziția Every Body Is A Normal Body poate fi vizitată până pe 22 mai, între 16:00 și 22:00 la Hidden - The Social Space (Strada Doamna Chiajna 26).

Ce faci în weekendul 29 - 31 martie în București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași. Recomandările PressOne

Expoziția unei artiste la început de drum în București, Festival de Film Basarabean în Cluj-Napoca, Irina Rimes cântă în Timișoara, iar Teo, Vio și Costel au show de stand-up în Iași. Tu ce faci în ultimul weekend din martie?

București

Expoziții 

Descoperă expoziția Every Body Is A Normal Body, a Andradei Cristiana, o ilustratoare de 23 de ani, care s-a întors în România după ce a terminat o facultate de arte în Olanda. Andrada se inspiră din contextul social în care trăiește și „toate problemele care vine la pachet cu el. Un fel de fă Rai din ce ai”, spune ea.

Proiectul ei are două părți și a început „din dorința de a deschide un dialog legat de modul în care ne raportăm la corpurile noastre prin prisma standardelor de frumusețe prezente în societatea noastră”, povestește Andrada. Prima parte a proiectului „a fost interioară. Am desenat o hartă a lucrurilor pe care le-aș schimba la corpul meu în funcție de ce mi se spunea cand eram mică că ar trebui schimbat. E brutală, dar foarte sinceră.”

A doua parte „a fost intenția mea de a ieși din zona interioară și de a cerceta ce se întâmplă și în comunitățile din jurul meu. Aşa am ajuns să structurez proiectul în două părţi, cea a Body Map-ului şi cea a ilustraţiilor bazate pe românisme. În partea a doua am vrut cumva să ofer voce oamenilor care s-au simțit descurajați, răniți sau ofensați din cauza unor expresii lipsite de empatie și respect”, explică Andrada.

Cum e să fii artist în România? Andrada spune că „e greu să câștigi vizibilitate pe social media, dar pare că ușor-ușor și asta de schimbă. Pare că noua generație de consumatori este mult mai dornică să caute și să descopere artiști noi. Am simțit o diferență destul de mare ca artistă româncă care nu a absolvit facultatea în România. Nu am aceleași relații cu festivalurile de artă din țară sau cu organizațiile pe care poate le au absolvenții de aici”, mai spune ea.

Andrada crede că artiștii din România au nevoie de foarte multe și „ca de obicei, unii dintre noi ne descurcăm singuri”, pentru că, spune ea, „tot ce văd legat de burse, workshop-uri, instrumente care să vină în ajutorul tinerilor artiști vin din surse private. E o realitate tristă și mai trist e că România trece prin atât de multe probleme, încât domeniul artistic e cumva ultima problemă de pe agenda publică.”

Expoziția Andradei poate fi vizitată până pe 22 mai, între 16:00 și 22:00 la Hidden – The Social Space (Strada Doamna Chiajna, nr. 26). Dacă nu ajungi la expoziție, ilustrațiile ei pot fi cumpărate și de aici.

Târguri

Dichisar Dress Code are loc sâmbătă și duminică, de la 10:00 la 19:00, la Impact Hub Universitate. Organizatorii spun că „nu dăm moda, dar aducem mai aproape de tine creatori români, designeri, noi colecții și piese vestimentare care vorbesc despre tine și personalitatea ta”. Intrarea este 10 lei pentru adulți, iar copiii au acces gratuit.

Piața Altfel se desfășoară sâmbătă, între 11:00 și 14:00 are loc pe Strada Liveni 15, eveniment unde, la fiecare două săptămâni, producătorii locali fac cunoștință cu consumatorii curioși de originea produselor pe care și le doresc.

Bazar de Primăvară are loc la Urban Hub (Piața Romană nr. 2), sâmbătă și duminică, între 11:00 și 21:00. Organizatorii spun că „Urban Hub continuă să fie locul unde creativitatea se întâlnește cu tradiția românească, toate într-un decor interbelic plin de poveste.”

Teatru

Duminică, de la 19:00, se joacă Inspir. Expir la Teatrul Apropo (60 de lei). „Spectacolul tratează o temă sensibilă, dar despre care este absolut necesar să vorbim: violența existenței într-o societate egoistă, din cauza căreia noile generații sunt supuse unui stres continuu, amplificat de nesiguranță crescândă pe din ce în ce mai multe planuri: financiar, afectiv, al schimbărilor climatice.

Bilboard se joacă la Teatrul Nou sâmbătă, de la 20:00 (54 de lei). Spectacolul este o dramă comică despre bătălia dintre comercialism, faimă, artă și dragoste și promite că te va face cu adevărat să te întrebi dacă banii aduc fericirea.

Stand-up

Vineri, de la 19:00, poți să-i vezi pe Cristi, Toma, Sorin și Bogzi la ComicsClub (75 de lei). Mai târziu, de la 22:00, îi găsești pe Cristi, Toma, Sorin și Edi în același loc (75 de lei). De la aceeași oră, Andrei Ciobanu, Frînculescu, Claudiu Popa și George Dumitru au show la The Fool (60 de lei). 

Sâmbătă, de la 16:30, poți să-i vezi pe Cristi, Toma, Sorin și Darius la ComicsClub (75 de lei). De la 17:00, Horațiu Mălăele are show la The Fool (90 de lei). Seara, de la 20:30, îi găsești pe Cîrje, Dobrotă, Drăcea, Edi Rădoiu și Edi Vacariu la Cafeneaua Veche (50 de lei). Mai târziu, de la 22:00, Toma, Victor Băra, Florin Gheorghe și Raul Gheba au show la Club 99 (70 de lei). 

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Duminică, de la 17:00, îi găsești pe Mincu, Maria Popovici, Banciu și Victor Băra la Club 99 (65 de lei). Seara, de la 19:00, Mirică, Ioana Luiza, Florentin Păune, Teodora Nedelcu și Banciu au show la Cafeneaua Veche (50 de lei). De la 20:00, îi găsești pe Natanticu, Raul, Cioban și Edi la ComicsClub (60 de lei). De la aceeași oră, Mincu, Maria Popovici, Banciu și Vlad Olteanu au show la Club 99 (65 de lei).

Cinema 

La Cinema Elvire Popesco weekendul acesta se desfășoară Festivalul Filmului Francez, așa că poți vedea Mars Express (vineri, 18:00), La bȇte (vineri, 20:00), proiecție urmată de o sesiune de Q&A cu regizorul filmului, Bertrand Bonello, Le Gang de Bois du Temple (sâmbătă, 17:30), Le Livre des Solutions (sâmbătă, 17:30), Hors-Saison (sâmbătă, 20:00),  Les Gardiennes de la Planète (duminică, 15:30) sau Une anée difficile (duminică, 20:00). Un bilet la film costă 25 de lei.

La Cinema Union weekendul acesta rulează În numele pământului (vineri, 17:45), Phoenix: Povestea (vineri, 20:00), Io Capitano (sâmbătă, 15:30 / duminică, 17:30), Passages (sâmbătă, 17:45), Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii (sâmbătă, 19:30), The Iron Claw (duminică, 15:00) sau Phoenix: Povestea (duminică, 20:00). Un bilet la film costă 10 lei.

La Cinema Muzeul Țăranului poți vedea, pentru 15 lei, Club Zero (vineri, 18:15), Phoenix: Povestea (vineri, 20:30 / duminică, 20:15), Patrick și Balena (sâmbătă, 18:15), Zona de interes (19:45) sau Mrs. Buică (duminică, 18:00).

Muzică

Trupa italiană The Club ține un concert tribut ABBA vineri, de la 18:45, la Berăria H. Mai târziu, italienii eliberează scena pentru Dan Ciotoi și Formația Generic, care cântă în același loc, de la 21:15 (60 – 120 de lei).

Tot vineri, de la 19:00 Monokrom și Vandaal, două trupe punk, se întâlnesc la I-auzi una, unde promit un show cu pop punk, grunge cu twist-uri psychedelice, și rock&roll (30 de lei). Sigma au concert la Arenele Romane sâmbătă, de la 22:00 (75 de lei).

Cluj-Napoca

„Ce vei face mâine? Ce vei face după ce pleci de aici? Cum ai vrea să își amintească oamenii de tine? Cum vezi viitorul apropiat?” sunt câteva dintre întrebările la care încearcă să răspundă spectacolul de teatru În viitorul apropiat, în care se vorbește despre frica de viitor. Un bilet costă 35 de lei, iar studenții au reducere de 5 lei. Se joacă la Reactor vineri, de la 20:00.

Paulina are concert la Form Space tot vineri, de la 20:00 (60 de lei). Cei de la Iarba Fiarelor au concert la Flying Circus sâmbătă, de la 19:00 (40 de lei), iar băieții de la E.M.I.L. cântă la Form Space sâmbătă, de la 20:00 (40 de lei).

Sâmbătă poți merge la un maraton de stand-up la Zazen-Verde, de la 20:30, unde îi găsești pe Cristi Giurgiu, Paul Socol, Vlad Hanes, Traian Dobra, George Mesaros și Andrei Ursu (40 de lei).

La Cinema ARTA weekendul acesta are loc Festivalul de Film Basarabean, așa că poți vedea Omul fără linia vieții (vineri, 20:00), Maraton de scurtmetraj (sâmbătă, 16:00) sau Afacerea Est (duminică, 16:00). Mai poți vedea Semmelweis (vineri, 17:15) Amar (sâmbătă, 18:00), Poor Things (sâmbătă, 20:30), Cazul Inginerului Ursu (duminică, 18:00) sau Zona de Interes (duminică, 20:30). Un bilet la film costă 20 de lei, iar studenții au reducere de 5 lei.

La Cinema Florin Piersic poți vedea, pentru 20 de lei, Arthur The King (vineri, 15:00 / sâmbătă, 13:00), Most Vagy Soha (sâmbătă, 15:15), Phoenix: Povestea (sâmbătă, 18:00) sau Sleeping Dogs (sâmbătă, 20:30).

Timișoara

Radu Pietreanu aniversează 40 de ani pe scenă printr-un one man show la Sala Capitol sâmbătă, de la 19:00 (50 – 80 de lei). Tot sâmbătă, cei de la E-an-na au concert de la 19:00, la Casa Tineretului FITT (75 de lei).

Irina Rimes are concert la Sala Capitol duminică, de la 19:30. Mai sunt câteva bilete disponibile și costă între 150 și 200 de lei.

La Cinema Victoria weekendul acesta se desfășoară Festivalul Visuali Italiane Timișoara 2024, așa că poți vedea Misericordia (vineri, 18:00), La Chimera (vineri, 20:30), Gli Oceani sono i veri continenti (sâmbătă, 18:00), Io Capitano (sâmbătă, 20:30), Palazzina Laf (duminică, 18:00) sau Patagonia (duminică, 20:30). Un bilet la film costă 20 de lei, iar studenții au reducere de 5 lei.

La Cinema Timiș poți vedea, pentru 20 de lei, Băieții buni ajung în Rai (vineri, 18:00),  À bout de souffle (vineri, 20:00), Phoenix: Povestea (sâmbătă, 17:00), Une anné difficile (sâmbătă, 19:30) sau Oppenheimer (duminică, 19:00).

Iași 

Băieții de la Celelalte Cuvinte au show la Rocknrolla sâmbătă, de la 19:00 (80 de lei). Tot sâmbătă, de la 20:00, se joacă Bătrâna și hoțul, cu Marius Manole și Rodica Mandache la Ateneul Național (50 de lei). 

Duminică, între 12:00 și 18:00, poți merge la Târgul de vinyluri, la Rocknrolla, unde organizatorii promit „multă muzică bună, de toate genurile, mii de discuri, atmosfera relaxată și numai oameni faini”.

Teo, Vio și Costel aniversează 20 de ani de comedie la Cinema Victoria duminică, de la 21:30. Mai sunt câteva bilete, între 95 și 105 lei. 

Cei de la Iris au concert la Underground Pub sâmbătă, de la 19:00 (190 de lei).

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin Patreon:

Accesând https://www.patreon.com/pressoneRO

Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Poți redirecționa 3.5% din impozitul tău pe venit folosind formularul de mai jos. Dacă nu se încarcă, poți accesa acest link: https://formular230.ro/fundatia-pressone

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios