Lucian Muntean
Redactor
.... s-a născut în 1974 la Sighişoara şi s-a stabilit la Bucureşti în 2006. A absolvit în 2001 Facultatea de Geologie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. Începând din 1997, a fost fotoreporter, pe rând, la Ziua, Ziarul de Cluj, Agerpress, Mediafax, ProSport, Gazeta Sporturilor, Adevărul, Historia, Foreign Policy, Forbes, Dilema veche şi modernism.ro. Ca artist vizual, s-a implicat în numeroase proiecte de artă contemporană, a avut expoziţii personale şi de grup, a participat la simpozioane şi bienale internaţionale. E mereu gata de drum, călătoriile fiind una din marile sale pasiuni.
La grande bellezza: iarna pe Calea Victoriei
Prognozele meteo care anunțau ninsoare și viscol s-au adeverit. În dimineața de 6 ianuarie 2017, Bucureștiul era acoperit de zăpadă.
Acasă, în România
Dacă ar fi să alegi: care este locul tău favorit din România?
Ferestre de pus în ramă
Fereastra e spaţiul prin care pătrunde lumina și, uneori, curiozitatea. Din interior, e locul pe unde putem evada. O colecție începută cu 20 de ani în urmă.
Spectacolul secret din miezul rocilor
V-ați întrebat cum arată un peisaj de un milimetru pătrat? Pentru a afla, am fotografiat secțiuni din roci la microscop.
Un secol într-un cadru: centrul Bucureștiului
Imagini din Bucureștiul interbelic îmbinate cu fotografii din prezent scot în evidență modul în care a evoluat Capitala.
Un secol într-un cadru (II): acasă la Ceaușescu
Am îmbinat fotografii ale familiei Ceaușescu din Palatul Primăverii, făcute în anii '70, cu imagini de azi, când reşedinţa e obiectiv turistic.
Moda străzii
Tinerii bucureșteni care au pozat pentru PressOne evidențiază o tendință mereu actuală: aproape toți poartă ceva negru.
Dublu curcubeu la cascada Victoria
În zona sud-estică a continentului african, chiar la granița dintre Zambia și Zimbabwe, se află cascada Victoria, numită de băștinași "Fumul tunător".
Trulli, casele conice din Alberobello
În regiunea italiană Puglia, aflată în sud, aproape de tocul "cizmei", există un orăşel pe care, dacă-l vezi, n-ai cum să-l mai uiţi.
Meteora: teologie și geologie
Povestea în imagini a unui loc fabulos, unde te întrebi, inevitabil, câtă dăruire și credință au avut oamenii care au construit mănăstirile.
Ce se întreabă pisicile când un fotograf le taie calea?
Una dintre cele nouă vieți, pisicile și-o trăiesc în tihnă, la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din București.
Cum s-a schimbat Bucureștiul în ultimii 15 ani
Expoziția foto "București, început de secol XXI" este un proiect de tipul "atunci și acum" care ne arată cum s-a schimbat orașul din 2000 până azi.
Alba Iulia: jocuri și roluri istorice
În luna mai, Cetatea Alba Carolina este invadată de daci, legiuni romane, gărzi austriece și mii de turiști.
De ce mi-am tot amintit de România la cel mai vizitat muzeu suedez
Case, gospodării, cruci, tehnica lemnului - surprinzător de multe duc cu gândul la România în muzeul Skansen din Stockholm.
Lumina ocupă Bucureștii
Festivalul Internațional al Luminii creează o lume feerică în centrul Bucureștiului.