Foto: Pbclub / Dreamstime.com
27/02/2018
Aplicația care-i pârăște pe copii părinților
SafeToNet este o aplicație care, odată instalată pe telefonul mobil al copilului, este conectată cu un cont SafeToNet al părinților. Softul scanează continuu celelalte aplicații și programe de pe smartphone și poate, de exemplu, să blureze o imagine considerată nepotrivită sau să blocheze camera foto dacă, în urma unei conversații, utilizatorul vrea să trimită poze cu sine în ipostaze sexuale.
Proiectată după comportamentul standard al unui copil, aplicația este concepută să alerteze părinții dacă există vreun risc potențial în activitatea sa online.
SafeToNet a fost prezentată la Congresul Internațional al Telefoanelor Mobile (Mobile World Congress), care se desfășoară la Barcelona până în 1 martie.
„Suntem o companie de securitate cibernetică și motivul pentru care existăm este să protejăm copiii, în special de rețelele de socializare și de aplicațiile de mesagerie, de toate acele lucruri pe care le citiți în fiecare zi: agresiune, abuz, sextortion. Credem că actualele sisteme de control parental nu sunt destul de bune. Nu au ținut pasul cu lumea digitală și, în special, cu lumea în care copiii lor socializează − Snapchat, Instagram, mai puțin Facebook”.
Richard Pursey, CEO SafeToNet (Sursa)
*
Aplicația SafeToNet a fost lansată pe piață în vara lui 2017. Este produsă de o companie britanică și se bazează pe un sistem de machine learning antrenat pe analiză comportamentală.
Este capabilă să contextualizeze mesajele pe care copiii le trimit, le distribuie și le primesc. Și apoi să blocheze ceea ce consideră a fi dăunător.
Vrem să putem relata în profunzime despre viața de zi cu zi a românilor, așa cum e ea. Dacă e important și pentru tine, ajută-ne să o ducem la capăt! Orice sumă contează.
TechCrunch scrie că SafeToNet a fost disponibilă în varianta beta din 2016, fiind testată până acum de 5.000 de utilizatori. Potrivit managerului Richard Pursey, scopul aplicației să „protejeze” 6 milioane de copii până la finalul acestui an.
Până acum, producătorii au strâns circa 9 milioane de lire sterline din investiții private cu scopul de dezvolta o platformă de monitorizare comportamentală. Din mai 2018, se va putea instala varianta în limba engleză, dar se lucrează și la versiuni în germană, spaniolă, catalană și daneză.
Ce poate naște o anume neliniște, mai ales în cazul părinților, este siguranța datelor personale ale copiilor, fiindcă, odată instalată aplicația, aceștia sunt monitorizați non-stop.
Apă și talpă. Să alergi toată Via Transilvanica. Și să rămâi în viață.
Aceasta este povestea unui documentar de lung metraj care tocmai a intrat în cinematografe. Filmul e un must see, nu doar de către pasionații de alergare sau fanii Via Transilvanica. Este pur și simplu un film onest, dinamic, care conține fascinante felii de viață. E genul de film care pare prea scurt. Când se termină simți că ai fi vrut să mai vezi.
Reportaj: Minerii care sting lumina. De ce s-au bătut oamenii din Valea Jiului pe slujbele din subteran
325 de posturi au fost aruncate pe piață la începutul lunii septembrie 2024 și candidații s-au înghesuit să-și depună dosarele. Paradoxul închiderii minelor din Valea Jiului e că e nevoie de oameni în subteran.
CEO-ul companiei SafeToNet susține că softul este construit în așa fel încât angajații care îl gestionează să nu poată vedea conținutul paginilor web accesate de copii. Dar baza de date astfel creată ar putea fi extrem de valoroasă.
La congresul de la Barcelona, Pursey a declarat însă că nu are nicio intenție de folosi această bază de date la altceva decât la îmbunătățirea aplicației SafeToNet.
Întreaga operațiune de triere a site-urilor și de separare a conversațiilor benigne de cele dubioase se petrece și acum în cloud, astfel că nu există nicio garanție că sistemul și bazele de date nu pot fi atacate de hackeri.
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
Avem nevoie de ajutorul tău!
Jurnalismul independent nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, iar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this