Foto: Pbclub / Dreamstime.com

Aplicația care-i pârăște pe copii părinților

SafeToNet este o aplicație care, odată instalată pe telefonul mobil al copilului, este conectată cu un cont SafeToNet al părinților. Softul scanează continuu celelalte aplicații și programe de pe smartphone și poate, de exemplu, să blureze o imagine considerată nepotrivită sau să blocheze camera foto dacă, în urma unei conversații, utilizatorul vrea să trimită poze cu sine în ipostaze sexuale.

Proiectată după comportamentul standard al unui copil, aplicația este concepută să alerteze părinții dacă există vreun risc potențial în activitatea sa online.

SafeToNet a fost prezentată la Congresul Internațional al Telefoanelor Mobile (Mobile World Congress), care se desfășoară la Barcelona până în 1 martie.

„Suntem o companie de securitate cibernetică și motivul pentru care existăm este să protejăm copiii, în special de rețelele de socializare și de aplicațiile de mesagerie, de toate acele lucruri pe care le citiți în fiecare zi: agresiune, abuz, sextortion. Credem că actualele sisteme de control parental nu sunt destul de bune. Nu au ținut pasul cu lumea digitală și, în special, cu lumea în care copiii lor socializează − Snapchat, Instagram, mai puțin Facebook”.

Richard Pursey, CEO SafeToNet (Sursa)

*

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Aplicația SafeToNet a fost lansată pe piață în vara lui 2017. Este produsă de o companie britanică și se bazează pe un sistem de machine learning antrenat pe analiză comportamentală.

Este capabilă să contextualizeze mesajele pe care copiii le trimit, le distribuie și le primesc. Și apoi să blocheze ceea ce consideră a fi dăunător.

TechCrunch scrie că SafeToNet a fost disponibilă în varianta beta din 2016, fiind testată până acum de 5.000 de utilizatori. Potrivit managerului Richard Pursey, scopul aplicației să „protejeze” 6 milioane de copii până la finalul acestui an.

Până acum, producătorii au strâns circa 9 milioane de lire sterline din investiții private cu scopul de dezvolta o platformă de monitorizare comportamentală. Din mai 2018, se va putea instala varianta în limba engleză, dar se lucrează și la versiuni în germană, spaniolă, catalană și daneză.

Ce poate naște o anume neliniște, mai ales în cazul părinților, este siguranța datelor personale ale copiilor, fiindcă, odată instalată aplicația, aceștia sunt monitorizați non-stop.

CEO-ul companiei SafeToNet susține că softul este construit în așa fel încât angajații care îl gestionează să nu poată vedea conținutul paginilor web accesate de copii. Dar baza de date astfel creată ar putea fi extrem de valoroasă.

La congresul de la Barcelona, Pursey a declarat însă că nu are nicio intenție de folosi această bază de date la altceva decât la îmbunătățirea aplicației SafeToNet.

Întreaga operațiune de triere a site-urilor și de separare a conversațiilor benigne de cele dubioase se petrece și acum în cloud, astfel că nu există nicio garanție că sistemul și bazele de date nu pot fi atacate de hackeri.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...