Văcarul din Alțîna: "Merg să votez pentru o lume mai aproape de adevăr"

La Alțîna (Sibiu), pe valea Hârtibaciului, trei candidați cu același nume vor să câștige Primăria. Am mers, cu câteva zile înainte de alegeri, să-i cunoaștem pe Ioan Bucșă (PSD), în funcție din 2008, Ioan-Adrian Bucșă (PNL), poștașul comunei, și pe Aron Bucșă (USR-PLUS), șofer de transport în comun la Sibiu.

Primul era plecat în concediu, al doilea n-a răspuns la telefon. Aron Bucșă ne-a vorbit despre urgențele din comună: finalizarea lucrărilor de canalizare și la stația de epurare. Căminul cultural și una dintre școli sunt într-o stare jenantă. În comunitatea de romi de pe coastă apa ajunge doar două ore pe zi. Sunt zeci de copii care, atunci când plouă, ajung murdari la școală, pentru că drumul, neasfaltat, se transformă în mocirlă. Nu-i primește nimeni plini de noroi și, de cele mai multe ori, fac imediat cale întoarsă.

Am hotărât însă să dăm voce unuia dintre milioanele de anonimi care contează doar atunci când sunt interese electorale la mijloc. Văcarul comunei a terminat 10 clase și două profesionale, a fost strungar și zidar. Problemele de sănătate l-au adus în situația de a nu-și mai face prea multe planuri de viitor. Duminică își va îmbrăca hainele bune și va merge să voteze, așa cum a făcut-o de fiecare dată. Pentru schimbare, spune, și pentru o „lume mai aproape de adevăr”.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea scrie de două ori mai mult decât acum. Vrei să ne ajuți?

Donează