Orașul care ar putea fi: cum repari un cartier greșit

Multe teritorii fost agricole de la marginile Bucureștiului, aflate acum în plină transformare urbanistică, vor găzdui în următorii ani mii de noi locuitori. Cartierele care cresc în prezent pe câmpurile prăfuite și acoperite de ambrozie riscă, însă, să se dezvolte într-un stil haotic și nesănătos pe termen lung pentru locuitorii acestora. Se întâmplă peste tot – la capătul de vest al Bucureștiului, în Sectorul 6, la est în Sectorul 3, la sud în Sectorul 4 și la nord în Sectorul 1.

Care este ultima șansă de salvare pentru zonele din periferie proiectate greșit? Hectarele de pământ rămase încă neexploatate.

Cum? Rolul le revine autorităților locale, cele care pot recurge rapid la exproprieri pentru a crea, în primul rând, căi de acces largi, adaptate nevoilor unui număr mare de locuitori.

PressOne continuă să ia la pas cartierele bucureștene, alături de Bogdan Suditu, expert în politici de locuire, urbanism și amenajare teritorială, pentru a explica ce se mai poate îndrepta în viitorul apropiat și care sunt resorturile la care pot apela autoritățile publice, în negocierea cu dezvoltatorii imobiliari, pentru un București mai puțin sufocat, mai plăcut și mai sănătos pentru locuitorii săi.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea scrie de două ori mai mult decât acum. Vrei să ne ajuți?

Donează