27/08/2020

Dominic Fritz, neamțul care vrea să câștige Primăria Timișoarei

Dominic Fritz este neamț get beget. S-a născut în Germania, a crescut într-o famile cu opt copii și, mărturisește, așa a fost nevoit de mic copil să învețe arta negocierii. În 2003, la 19 ani, a venit pentru să facă voluntariat la o casă de copii din Timișoara, unde a învățat româna. Și, spune el, s-a îndrăgostit de Timișoara.
După acel an și-a început studiile în științe politice și administrative la Universitatea din Konstanz (Germania). A revenit constant în Timișoara pentru diverse proiecte sociale și culturale. Din 2013 a fost consilier al fostului președinte al Germaniei, Horst Kőhler, iar în 2016 a devenit șeful de cabinet al acestuia.
Decizia de a se implica în politică, în România, a luat-o în 2017, odată cu protestele de aici, când își sfătuia prietenii să nu plece din țară. Cu un job sigur în diplomația occidentală și trăind în Berlin, Fritz și-a dat seama de poziția puțin ipocrită în care se afla, așa că și-a dat demisia din funcția de șef de cabinet și s-a mutat la Timișoara.
În 2019, a câștigat competiția internă pentru candidatura la funcția de primar, din cadrul USR Timișoara. În 2020, la 37 de ani, a fost desemnat candidatul Alianței USR Plus pentru funcția de primar.
Am stat de vorbă cu Dominic Fritz și am încercat să vedem ce se află dincolo de cv-ul lui, limba română și faptul că e neamț. (Un reportaj de Mircea Gherase)

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea scrie de două ori mai mult decât acum. Vrei să ne ajuți?

Donează