27/08/2020

Dominic Fritz, neamțul care vrea să câștige Primăria Timișoarei

Dominic Fritz este neamț get beget. S-a născut în Germania, a crescut într-o famile cu opt copii și, mărturisește, așa a fost nevoit de mic copil să învețe arta negocierii. În 2003, la 19 ani, a venit pentru să facă voluntariat la o casă de copii din Timișoara, unde a învățat româna. Și, spune el, s-a îndrăgostit de Timișoara.
După acel an și-a început studiile în științe politice și administrative la Universitatea din Konstanz (Germania). A revenit constant în Timișoara pentru diverse proiecte sociale și culturale. Din 2013 a fost consilier al fostului președinte al Germaniei, Horst Kőhler, iar în 2016 a devenit șeful de cabinet al acestuia.
Decizia de a se implica în politică, în România, a luat-o în 2017, odată cu protestele de aici, când își sfătuia prietenii să nu plece din țară. Cu un job sigur în diplomația occidentală și trăind în Berlin, Fritz și-a dat seama de poziția puțin ipocrită în care se afla, așa că și-a dat demisia din funcția de șef de cabinet și s-a mutat la Timișoara.
În 2019, a câștigat competiția internă pentru candidatura la funcția de primar, din cadrul USR Timișoara. În 2020, la 37 de ani, a fost desemnat candidatul Alianței USR Plus pentru funcția de primar.
Am stat de vorbă cu Dominic Fritz și am încercat să vedem ce se află dincolo de cv-ul lui, limba română și faptul că e neamț. (Un reportaj de Mircea Gherase)

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează