REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Ilustrație Lucian Muntean

Spirala binelui. Fă bine și dă mai departe!

O dramă hollywoodiană de la începutul anilor 2000, Pay It Forward (Dă mai departe!) spune povestea unui copil convins că poate genera o spirală a binelui în orice fel de societate, indiferent cât de alienată sau viciată ar fi. Binele făcut numai cu scopul de a obține din partea beneficiarului promisiunea că va face și el, la rândul său, o faptă bună, naște o adevărată mișcare socială. 

Chiar dacă suntem departe de utopia imaginată pe platourile de filmare, în ultimele zile, în România, companii private, organizații nonguvernamentale, universități, biserici, dar și persoane publice au răspuns fie apelului unor agregatoare de strângere de fonduri, fie din proprie inițiativă, și au donat sume considerabile pentru asigurarea necesarului de echipamente de protecție pentru medicii din spitale și pentru sporirea stocului de aparatură de testare a bolnavilor suspecți de infecție cu virusul SARS-CoV-2. 

Am ales să facem un inventar sumar al acestor inițiative, dat fiind numărul lor mare, și veți citi o listă a contribuțiilor care vor sprijini statul în efortul de a ține sub control, pe cât posibil avalanșa îmbolnăvirilor în masă. Vom actualiza această listă pe toată durata epidemiei, pentru a nu-i uita pe cei care au fost alături de comunitățile lor.

Mai ales că, spun specialiștii, numărul cazurilor va crește exponențial în următoarele două săptămâni, urmând ca un prim vârf al epidemiei să aibă loc după sărbătorile de Paște.


Mediul privat

Ilustrație Lucian Muntean

Update 25.03.2020

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Organizațiile non-profit

Ilustrație Lucian Muntean

Update 23.03.2020


Universități 


Biserici 

Copiii stau acasă și transmit mesajul #totulvafibine. Foto Lucian Muntean

Inițiative mai mici, dar la fel de importante


Persoane publice

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat. Ai două modalități:

1. Îl completezi online pe platforma Formular230.ro, apoi ne vom ocupa noi de depunerea lui prin SPV la ANAF.

2. Descarci formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios